ARSLAN: “KADIN KOMİTELERİ SENDİKAL MÜCADELENİN ÖNEMLİ BİR PARÇASIDIR”

24 Mayıs 2018 23:20, Haberler


ARSLAN: “KADIN KOMİTELERİ SENDİKAL MÜCADELENİN ÖNEMLİ BİR PARÇASIDIR”


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 24 Mayıs 2018 tarihinde HAK-İŞ Kadın Komitesiyle bir araya geldi.

Toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcısı Erdoğan Serdengeçti, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin ve konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın kadın komite başkanları katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanlığı görevini devralan Fatma Zengin’e yeni görevinde başarılar diledi.

Arslan, “Bu yıl HAK-İŞ 7. Uluslararası Kadın Emeği Buluşmasını Ankara Arena Spor Salonunda ‘Fıtratta Farklılık, Haklarda Eşitlik’ temasıyla Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, kıymetli eşi Emine Erdoğan Hanımefendi, bakanlarımızın ve 21 bin HAK-İŞ üyesi kadının katılımıyla birlik, beraberlik ve büyük bir coşku içerisinde kutladık. Ayrıca bu yıl Adana’da gerçekleştirdiğimiz 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Gününde de çok sayıda kadın üyemizi görmek bizi çok mutlu etti. 1 Mayıs’ta ve düzenlediğimiz tüm toplantılarda bize destek veren kadınlarımıza çok teşekkür ederiz” dedi.

HAK-İŞ Kadın Komitesinin bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da çalışmalarını aynı doğrultuda azim, inanç ve kararlılıkla sürdüreceğini vurgulayan Arslan, “HAK-İŞ Kadın Komitemiz kadınlarımızın sendikal mücadelenin içerisinde daha fazla yer alması için elinden geleni yapacaktır. Bu anlamda HAK-İŞ Kadın Komitemiz kadınlarımızın sendikal mücadelenin içerisinde daha fazla yer alması için yeni modeller geliştirecektir” diye konuştu.

Arslan, “7. Uluslararası Kadın Emeği Buluşmamızın teması olan ‘Fıtratta Farklılık, Haklarda Eşitlik’ ulusal ve uluslararası alanda kabul görmüş ve önemli ölçüde etki yaratmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, HAK-İŞ 7. Uluslararası Kadın Emeği Buluşmasında yaptığı konuşmasında bu tema üzerinde önemle durmuştur” ifadelerini kullandı.

“Kadın Komiteleri Sendikal Mücadelenin Önemli Bir Parçasıdır”

Kadınların meydanlarda, miting alanlarında ve çeşitli projelerde bir araya gelmelerinin çok sayıda faydası olduğunu dile getiren Arslan, “Biz biliyoruz ve inanıyoruz ki kadın komiteleri sendikal mücadelenin önemli bir parçasıdır. Bu yüzden HAK-İŞ Kadın Komitemizin daha etkin ve daha üst noktalara taşınması gerektiğine inanıyorum” sözlerine yer verdi.

HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin ise, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanlığı görevinin kendisine verilmesinden dolayı Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a ve HAK-İŞ yönetim kuruluna teşekkürlerini iletti.

Sendikalarda daha fazla kadın eli olması gerektiğini vurgulayan Zengin, HAK-İŞ kadın komitesi olarak kadınların daha fazla sendikal mücadelenin içerisinde yer alması için gerekli çalışmaları hız kesmeden yapacaklarını söyledi.

Zengin, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın kadın komitelerinin destek ve katkılarıyla HAK-İŞ Kadın Komitesini hep birlikte daha üst noktalara taşıyacaklarını belirtti.

HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın kadın komitesi başkanları, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin’e yeni görevinde başarılar dileyerek gereken destek ve katkıyı göstereceklerini ifade ettiler.

Toplantının ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Kadın Komitesiyle iftar programında bir araya geldi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

24 Mayıs 2018 23:20, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu