ARSLAN, “KUDÜS’E SAHİP ÇIKMAK BİZE DÜŞÜYOR”

16 Mayıs 2018 13:04, Haberler


ARSLAN, “KUDÜS’E SAHİP ÇIKMAK BİZE DÜŞÜYOR”


HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Filistin’de yaşanan sıcak gelişmelere dikkat çekerek, “Kudüs’e sahip çıkmak, Kudüs’le dertlenmek bize düşüyor” dedi.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 16 Mayıs 2018 tarihinde konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikası ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Trabzon İçme Suyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirilen imza törenine HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TİSKİ Genel Müdürü Recep Köksal, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Büyükşehir ve TİSKİ’de çalışan üyelerimiz ile basın mensupları katıldı. 

“Kudüs’e Sahip Çıkmak, Kudüs’le Dertlenmek Bize Düşüyor”

İmza töreninde konuşan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Filistin’de yaşanan sıcak gelişmelere ve bunun arka planına dikkat çekti.

Arslan, “Filistin’in Osmanlı Devleti’nden koparılmasıyla birlikte o topraklarda kan ve gözyaşı dinmedi. Bugün o topraklara tekrar sahip çıkacak olan da yine bizleriz, Türkiye’dir. Kudüs’e sahip çıkmak, Kudüs’le dertlenmek bize düşüyor” dedi.

HAK-İŞ Genel Başkanlığının yanı sıra, Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Başkanı görevini de yürüttüğünü anlatan Arslan, birliğin birkaç gün önce Tunus’ta bir toplantı gerçekleştirerek birtakım kararlar aldığını, Tunus’ta Trump’ın oldu-bittisinin asla kabul edilmeyeceğine dair karar aldıklarını ve bu kararı uyguladıklarını belirtti.

“Türkiye’de Yapılan Eylemler Dışarıda Daha Çok Karşılık Buluyor”

150 ülkenin Kudüs’e ve Filistinlilere destek verdiğini belirten Arslan, Türkiye’de yapılan eylemlerin İslam dünyasında ve batıda daha çok karşılık bulduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İslam İşbirliği Teşkilatı’nı acil toplantıya çağırmasını önemli bulduğunu ifade eden Arslan, Cumhurbaşkanımıza yüksek duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

Arslan, HAK-İŞ’in de yarın acil olarak toplanacağını ve HAK-İŞ çatısı altında bir “Kudüs Komitesi” oluşturulacağı bilgisini paylaştı.

Arslan, Trabzon STK’larını Kudüs Konusunda Duyarlılığa Davet Etti

Filistin-Kudüs ve dolayısıyla Mescid-i Aksa mücadelesini bütün kesimlerle sürdürmek istediklerini dile getiren Arslan, Trabzon’daki HAK-İŞ İl Başkanlığımızı ve bütün sivil toplum örgütlerini Kudüs konusunda duyarlılığa davet etti.

Arslan, Toplu İş Sözleşmesini Değerlendirdi

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, konuşmasında imza altına alınan toplu iş sözleşmesini de değerlendirdi. 

Trabzon’u Karadeniz’in incisi ve merkezi olarak tanımlayan Arslan, bu açıdan, bölgenin de en iyi ücretlerinin burada olması gerektiğini ifade etti.

Toplu iş sözleşmesiyle enflasyonun üzerinde yıllık ortalama yüzde 12,5 oranında artış sağlandığını dile getiren Arslan, sözleşmenin masa başında, barış ve uzlaşıyla sonuçlandırılmasının önemli olduğunu kaydetti.

“İnsanların en hayırlısı insanlara hizmet edendir” Hadis-i Şerifini hatırlatan Arslan, şöyle konuştu: “Belediyelerde çalışan arkadaşlarımız kamu hizmeti yapıyorlar. Kamu hizmeti kutsaldır. Hem yaşadıkları şehre, kent sakinlerine, hem kendilerine hizmet ediyorlar hem de nafakalarını kazanıyorlar. İmkanlar sınırlı, ihtiyaçlar sınırsız. Namerde muhtaç etmeyecek ve zamanında alınan ücret önemlidir. Belediye Başkanımıza bu noktada gerekli hassasiyeti gösterdiği için teşekkür ediyoruz. Allah aldığınız ücretleri sağlıkla harcamayı nasip etsin. Diğer taraftan şehrin geleceği çalışanların şartlarını da ilgilendirmektedir. Bu tür hassasiyetlerimiz olmazsa kaybederiz. Biz de Trabzon’un geleceği için destek vermeye hazırız.”

“İşini Yapan İnsan Kardeşimizdir”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da kendilerinden önce, siyasi düşüncelerinden dolayı bazı belediye emekçilerinin işinden atıldığını hatırlatarak, “Biz bu yanlışı düzelttik, onları tekrar kabul ettik. Çünkü işini yapan insan kardeşimizdir. Bugüne kadar maaşları ödeyemez duruma da gelmedik” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

16 Mayıs 2018 13:04, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu