HAK-İŞ İLE OATUU ARASINDA İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI

07 Mayıs 2018 11:33, Haberler


HAK-İŞ İLE OATUU ARASINDA İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI


HAK-İŞ Konfederasyonu ile Afrika Sendikalar Birliği Örgütü (OATUU) arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan ile OATUU Genel Sekreteri Arezki Mezhoud arasında 7 Mayıs 2018 tarihinde iki konfederasyon arasındaki eğitim programlarını arttırmak, uluslararası alandaki toplantıların koordinasyonu ve organizasyonları konusunda işbirliğini sağlamak amacıyla ikili işbirliği protokolü imzalandı.

İmza protokolü törenine Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, OATUU Genel Sekreteri Arezki Mezhoud, OATUU Genel Sekreter Yardımcısı Emmanuel Titus Nzunda, HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcısı Erdoğan Serdengeçti, uzmanlarımız ve basın mensupları katıldı.

Arslan, OATUU’nun 50’den fazla ülkeden 70’den fazla konfederasyona üye 40 milyonu aşkın çalışanı temsil ettiğini belirterek, OATUU’nun Afrika emekçilerini temsil yetkisine sahip önemli bir örgüt olduğunu söyledi.

 “HAK-İŞ, Afrika ile Yakından İlgilenmektedir”

İmza protokolünün önemini vurgulayan Arslan, “Bu protokolü tarihi bir gün ve tarihi bir işbirliği anlaşması olarak görüyoruz. HAK-İŞ, Afrika ile yakından ilgilenmektedir. Bu yüzden Afrika’daki pek çok sendika ve konfederasyonla ikili işbirliği anlaşması bulunmaktadır. Türkiye, Afrika ülkeleriyle yakın bir temas halindedir. Bu da Türkiye’nin Afrika’yı ne kadar önemsediğini göstermektedir. HAK-İŞ olarak biz Afrika emekçileriyle işbirliği içerisinde olmayı önemsiyoruz ve ‘Afrika Afrikalılarındır’ diyoruz” diye konuştu.

“İşbirliğimizin İki Ülke Emekçilerinin Yararına Olacağına İnanıyorum”

Arslan, “Afrika’yı uzun yıllar boyunca sömüren, insanını köleleştiren emperyalist Batılı güçlere karşı Afrikalıların vermiş olduğu bağımsızlık mücadelesini HAK-İŞ olarak ve Türkiye olarak destekledik ve desteklemeye devam edeceğiz. OATUU’nun 60 yıllık bir geçmişi var. Biz OATUU’nun bu tecrübelerinden faydalanmak ve kendi tecrübelerimizi de Afrikalı dostlarımızla paylaşmak istiyoruz. Bu işbirliğimizin Afrika’daki ve Türkiye’deki emekçilerin hayrına olacağını ve iki ülke için de önemli yararlar sağlayacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Türkiye Cumhuriyetinin Afrika’ya daha fazla yatırım ve işbirliği yapması temennisinde bulunan Arslan, “Türkiye’nin Afrika’ya karşı bakışını biliyoruz. Bu bakış açısı insani bir bakış açısıdır. O nedenle Türkiye’nin daha fazla Afrika’da olmasını istiyoruz. Biz Afrika’ya öncelikli olarak dostluğu, kardeşliği, dayanışmayı, birlikte çalışmayı ve ‘Afrika Afrikalılarındır’ anlayışını yaygınlaştırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

OATUU’nun Afrika bölgesini temsil eden önemli bir işçi örgütü olduğunu vurgulayan Arslan, “OATUU ile işbirliği yapmayı ve ortak hedeflere birlikte yürümeyi önemsiyor ve destekliyoruz” dedi.

Türk çalışma hayatında taşeron konusunda büyük bir reform gerçekleştirildiğini ve 1 milyona yakın işçinin kamu kurumlarında istihdam edilmeye başlandığını anımsatan Arslan, “Batılılar ve küresel güçler sermayenin serbestçe dolaşabilmesi için ‘kamuyu küçültün’ ‘kamu hizmetlerini özelleştirin’ çağrısında bulunurken, taşeron işçilerin kadroya alınması Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bütün küresel güçlere karşı bir meydan okumasıdır. Taşeron işçilerimizin kadroya alınmasıyla çalışma hayatında büyük bir reforma imza atılmıştır. Bu düzenlemenin eksikleri var. Bu eksikliklerin giderilmesi için mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

OATUU ile imzalanan işbirliğinin önemi vurgulayan Arslan sözlerine şöyle devam etti: “Bu tarihi işbirliği anlaşmasının sadece raflarda yerini almasını değil, bu anlaşmanın gereğinin yapılması hususunda kararlılığımızı, heyecanımızı ve arzumuzu ifade etmek istiyorum. Bu anlaşmanın bir çerçeve anlaşması olduğunu ifade etmek istiyorum. Bugün imzaladığımız anlaşma bir niyet ortaya koymaktır. Anlaşmamız hem OATUU’nun hem de HAK-İŞ’in birlikte çalışma ve bu birlikte çalışmayı hangi çerçevede yürüteceğimizle ilgili bir çerçeve işbirliği anlaşmasıdır. Bu anlaşmanın içerisini doldurmak bize düşüyor. Bunu birlikte gerçekleştireceğimize inanıyorum.”

“HAK-İŞ’in Tecrübelerinden Yararlanmak İstiyoruz”

OATUU Genel Sekreteri Arezki Mezhoud, “OATUU olarak dünya sendikalarıyla işbirliği içindeyiz. HAK-İŞ ve tüm dünya sendikalarıyla ikili işbirliğimizi geliştirmek için buradayız. OATUU olarak HAK-İŞ’in tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz. HAK-İŞ Genel Başkanı Sayın Mahmut Arslan’la görüştük. Başarılı çalışmalarından ve taşeron konusunun çözümündeki başarılarından dolayı tebriklerimizi ilettik. HAK-İŞ’in mücadelesi sayesinde 1 milyona yakın taşeron işçi kadroya alındı. Bu Türkiye için çok önemli bir kazanımdır” dedi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a kardeşim, abim diye hitap eden Mezhoud, “Türkiye’deki sendikacılardan yardım ve destek istemek için buradayız. Özellikle de HAK-İŞ Konfederasyonundan yardım ve destek istiyoruz. HAK-İŞ ile OATUU arasında daha somut işler yapabilmek için bu ikili işbirliği anlaşmasını imzalıyoruz. Bu anlaşma vasıtasıyla HAK-İŞ ile OATUU arasındaki ilişkileri güçlendirmek istiyoruz. Bu işbirliğini yapmak Afrika’nın sizlere ne kadar önem verdiğinin bir göstergesidir” diye konuştu.


İLGİLİ DOSYALAR:

HABERE AİT GÖRSELLER :

07 Mayıs 2018 11:33, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu