1 MAYIS BİLDİRİSİ

30 Nisan 2018 10:38, Haberler




HAK-İŞ KONFEDERASYONU

1 MAYIS BİLDİRİSİ


1 MAYIS EMEKÇİLERİN ULUSLARARASI BİRLİK, MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜ KUTLU OLSUN

Bizler, Türkiye'nin işçileri, kamu çalışanları, emeklileri, yoksulları, kadınları, erkekleri, gençleri, engellileri, meslek sahipleri, işsizleri ve sivil toplum kuruluşları olarak; tüm dünya emekçileriyle birlikte  bugün 1 Mayıs'ta alanlardayız. 

HAK İŞ olarak, 2012 yılında Ankara’da, 2013 yılında Karabük’te,   2014 yılında Kayseri’de, 2015 yılında Konya’da, 2016 yılında Sakarya’da ve 2017 yılında Erzurum’da 1 Mayıs’ı emekçilerin yoğun ve coşkulu katılımlarıyla kutladık.

Bugün ise 1 Mayıs'ta, “Türkiye’nin tarım ve sanayisinde önemli bir yeri olan,                               işçi hareketinin önemli bir şehri, Bereketli Topraklar Diyarı ADANA’dayız.

Adana’da, 1 Mayıs’ı, hep birlikte, coşkuyla, heyecanla kutluyoruz. 

Adana İstasyon Meydanı başta olmak üzere, Türkiye’nin dört bir yanında emekçilerin taleplerini gür bir sesle haykırmak için alanlardayız.

HAK-İŞ olarak 2007 yılında örgütlenme sürecini başlattığımız taşeron işçilerin kadro mücadelesi için sendikal örgütlülüğünü sağlamak gerektiğini ortaya koymuş ve taşeron şirketlerde çalışan tüm emekçilerin kadro mücadelesini fiilen başlatmıştık.

Bugün, bu mücadelemizi hep birlikte kazandık. 1 milyona yakın taşeron emekçimiz kadrolu oldu. Geçici ve Mevsimlik işçilerin çalışma süreleri uzatıldı.

HAK-İŞ’e inandınız, HAK-İŞ’e güvendiniz. Bizler de güveninizi boşa çıkarmadık. Bu başarı hepimizin başarısıdır.

“Taşeron işçilerin tamamı’’ diye yola çıktık. Bazı istisnalar getirildi. Ancak, kadroya geçemeyen bütün taşeron işçilerimizin haklarını elde etmesi ve sorunlarının çözümü yolunda mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz.

Hükümetimiz, 1 milyona yakın kamu işçisini kadroya almakla, “Kapitalizme karşı”                “Devlet Küçülmelidir” diyenlere karşı büyük bir meydan okuma gerçekleştirmiştir.

Bu vesile ile taşeron emekçisi kardeşlerimize kadro verilmesi için konunun ilk başından beri yakın takipçisi olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Çalışma Bakanımız Sayın Jülide Sarıeroğlu’na, Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal ile hükümetimizin bütün üyelerine, tüm milletvekillerimize ve emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyoruz.

Bugün ADANA’da, 81 ilde ve tüm Türkiye'deyiz, Meydanlardayız!

Kadroya geçemeyen bütün emekçilerimiz için, geçici ve mevsimlik işçilerimiz için mücadeleye devam ediyoruz.

16 Nisan Referandumu sonrası uyum yasalarının daha demokratik bir Türkiye için en geniş diyalogla hazırlanarak hızla hayata geçirilmesini istiyoruz. 

Bizler, haklarımız için, özgürlüklerimiz için, demokrasi için, insanca hayat adil bir dünya düzeninin temeli olacak özgürlükçü, katılımcı, sivil ve demokratik Yeni Türkiye için birlikteyiz. 

OHAL'in tekrar uzatılmasının nedenlerinin ortadan kaldırılması için, daha müreffeh,                             tam demokratik bir Türkiye için, ülkemizin geleceği için alanlardayız. 

Din, vicdan ve fikir özgürlüğünün toplumun tüm kesimlerine hâkim kılınması için alanlardayız.

HAK-İŞ olarak bizler; sosyal devlet, sosyal barış, sosyal adalet, eşitlik ve sendikal haklarımız için 1 Mayıs 2018’de Adana başta olmak üzere tüm yurtta alanlardayız. 

Ülkemizin bugünü ve geleceği için, ülkemizin bütünlüğü, insanlarımızın birlik, beraberlik ve kardeşliği için, talep, teklif ve beklentilerimizin karşılanması için alanlardayız. 

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak sendikasız ve örgütsüz bütün çalışanlara 'Örgütlü ol, Sendikalı ol, HAK-İŞ'li ol' diyoruz.

Sendikasızlaştırmaya, güvencesizleştirmeye, kuralsızlaştırmaya,  yeni özelleştirmelere, kayıt dışı ve düşük ücretlerle çalıştırmaya, insan onuruna yakışmayan her türlü işe, her türlü davranışa HAYIR diyoruz. 

İş kazalarının sona erdirilmesini, iş sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin artırılmasını, sağlıklı çalışma ortamlarının oluşturulmasını istiyoruz.

Kıdem tazminatı hakkımızın güçlendirilmesini, işsizlikle daha etkin mücadele edilmesini istiyoruz. 

İnsan onuruna yaraşır saygın iş istiyoruz. Asgari gelir desteği uygulamasına geçilmesini istiyoruz. Asgari ücretin insan onuruna yakışır olmasını, vergi adaletsizliklerinin giderilmesini ve ücretlerdeki yüksek vergi dilimlerinin düşürülmesini istiyoruz. Yoksulluğun önlenmesini istiyoruz.  

Ücretlerdeki ağır vergi yüküne hayır diyoruz. Ücretlilerin milli gelirden aldığı payın artırılmasını, ekonomik büyümeden ve refah artışından hak ettiğimiz payı istiyoruz. İnsanı merkeze alan, daha adil ve sürdürülebilir bir dünya ve Türkiye ekonomisi istiyoruz.  

Üretirken, doğal yaşam ve ekolojik çevrenin korunmasını, başta su kaynakları olmak üzere orman, su yatakları, akarsular, göller ve denizler gibi insanlığın ortak değer ve miraslarının ticarileştirilmemesini ve korunmasını istiyoruz. 

Çocuk istismarının önlenmesini, istihdamda kadın ve gençlere daha çok yer verilmesini istiyoruz. 

Annelik hakkının korunmasını, kreş ihtiyacının karşılanmasını istiyoruz. 

Gençlerin eğitim, staj, işe giriş ve istihdam imkânlarının geliştirilmesini istiyoruz. 

Engellilerin toplumsal yaşama etkin bir şekilde katılımının sağlanmasını istiyoruz. 

Her türlü ayrımcılıktan uzak, kalkınmanın temeli olan insan kaynağının gelişmesine katkıda bulunacak gerçekçi politikalar istiyoruz. 

Sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını, örgütlenen işçilerin işten çıkarılmamasını istiyoruz. 

Ülkemize sığınan bütün göçmen kardeşlerimiz için uygulanabilir, sürdürülebilir, ulusal ve uluslararası politikaların geliştirilmesini istiyoruz.  HAK-İŞ olarak mülteci kardeşlerimiz için uyguladığımız projeleri artırarak, yaygınlaştırmaya devam edeceğiz. 

ABD’nin elçiliğini Kudüs’e taşıma kararını kınıyoruz ve asla kabul etmiyoruz. Üç dinin kutsal şehri Kudüs’e yönelik tek taraflı kararları asla kabul etmiyoruz.

Uluslararası Filistin ve Kudüs’e Destek Sendikalar Birliği Başkanı olarak bütün dünyayı                 bu oldu bitti karara karşı mücadeleye çağırıyoruz.

Dünyanın dört bir yanında mazlumların uğradığı zulmün son bulmasını, tüm dünyada demokrasinin galip gelmesini, adalet ve barışın kazanmasını istiyoruz.

Filistin’de, Suriye’de, Myanmar’da, Arakan’da, Dünyanın neresinde olursa olsun yapılan zulümleri, soykırımları, vahşetleri lanetliyoruz.

Doğu Guta’da, Katil Esed’in bütün katliamlarını kimyasal silah kullanarak mazlumlara yaptığı vahşeti lanetliyoruz.

İsrail Başbakanının Filistinlileri katletmesini lanetliyoruz.

Bizler her zaman “Savaşa Hayır” dedik.  Ancak Teröre Karşı, Barış için verilen bütün mücadeleleri desteklemekten çekinmedik. 

Sınırlarımızın güvenliği ve terör yuvalarının kurutulması için “Zeytin Dalı, Fırat Kalkanı ve Kuzey Irak Harekatları” başta olmak üzere devletimiz tarafından yurt içi ve yurtdışında teröre karşı gerçekleştirilecek operasyonları destekliyoruz.

FETO, PKK, DAEŞ, YPG, DHKP-C ve diğerleri hepsi terör örgütüdür; ülkemizin ve dünyanın bunlarla etkin mücadele etmesi çağrısı için alanlardayız. Terörün bir an önce son bulmasını istiyoruz. Terörün her türlüsüne karşı olduğumuz için buradayız.

Ülkemiz üzerine oynanan siyasi oyunlara, kaos oluşturma çabalarına,  demokrasi dışı yöntemlere ve bütün darbe girişimlerine HAYIR diyoruz.

Hayatlarının baharında vatan için şehit olan askerlerimize, polislerimize, korucularımıza ve ülkemizin değişik bölgelerinde teröristlerce yapılan saldırılar sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Haktan rahmet, milletimize başsağlığı, gazilerimize ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.  

15 Temmuz hain Darbe girişimini unutmadık. Unutturmayacağız.

Hükümetin kurduğu Hak İhlalleri ve Mağduriyetleri Araştırma Komisyonu’nun çalışmalarını önemsiyoruz. Darbe girişimini yapan FETÖ örgütlerinin davalarının tamamının biran evvel sonuçlandırılmasını istiyoruz. 

12 Eylül darbecileri gibi 28 Şubat post modern darbecilerinin de yargı önüne çıkarılıp yargılanmasını ve hüküm giymelerini önemsiyoruz. Ancak, 28 Şubat davasındaki kararı eksik ve yetersiz buluyoruz.

Ülkemizin ve milletimizin tekrar bu karanlık müdahale dönemlerini bir daha yaşamamasını temenni ediyoruz.

Herkesin barış ve istikrar içerisinde, huzur ve güven ortamında, birlik ve dayanışma içerisinde yaşadığı bir Türkiye istiyoruz.  

HAK-İŞ OLARAK BUGÜN; ADANA’DAN EMEK, BARIŞ, ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ İÇİN HAYKIRIYORUZ!

YAŞASIN EMEĞİN DAYANIŞMASI!

YAŞASIN BAĞIMSIZ SENDİKAL MÜCADELEMİZ!

YAŞASIN TÜRKİYE!

1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ TÜRKİYE’DE VE DÜNYADA TÜM EMEKÇİLERE KUTLU OLSUN.


HABERE AİT GÖRSELLER :

30 Nisan 2018 10:38, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu