HAK-İŞ'TEN 23 NİSAN MESAJI

23 Nisan 2011 14:00, Basın


 "DEMOKRASİ VE HUKUKA BAĞLILIK DÖNÜŞÜ OLMAZ BİR YAŞAM TARZIDIR" 

 

HAK-İŞ Konfederasyonu Yönetim Kurulu'ndan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 91. yılı ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile yapılan açıklamada, "Ulusal egemenlik Türkiye'nin karakteridir. Millet olarak çocuklarımızı ulusal egemenliğimizin üzerinde hiçbir gücün olmadığı, demokrasimize, özgürlüklerimize, diyalog ve işbirliği bilincimize sahip çıkacak şekilde yetiştirmeliyiz" denildi. 

  

Hak-İş Konfederasyonu Yönetim Kurulu'nun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı açıklaması şu şekilde; 

  

             "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun yani demokratik parlamenter sisteme geçişimizin 91. yıldönümünü yürekten kutluyoruz. Ulusal Egemenlik gününün 'Çocuk Bayramı' olarak kutlanmasını da ulusal egemenlik bilincinin çocuklarımıza küçük yaşta kazandırılması açısından büyük önem taşıdığına inanıyoruz.

  

             Kayıtlı, şartlı, sınırlı, sorumlu bir egemenlik anlayışı Cumhuriyetin ve Demokrasinin geldiği düzey bakamından kabul edilemez. Türkiye, 91 yıllık birikimine bağlı olarak tercihini çağdaş, demokratik ve hukuk devletinin en güçlü şekilde yaşamasından yana kullanmalıdır. Türkiye'nin kaderi gibi gösterilen statükocu anlayış yerine modern demokrasilerde halkın gücü ve rolünü öne çıkaran sivil siyasetin belirleyiciliğinin kabul edildiği ve güçlendirildiği bir anlayış egemen olmalıdır.

  

             Ulusal egemenlik Türkiye'nin karakteridir. Türkiye'de hukuk devletinin güçlendiği, demokrasi geleneklerinin yerleştiği gerçeği unutulmamalıdır. Zira demokrasi ve hukuka bağlılık milletimiz için dönüşü olmaz bir yaşam tarzı olmuştur. Bu nedenle, millet olarak, ulusal egemenliğimize, temel hak ve özgürlüklerimize her zamankinden daha çok sahip çıkmalıyız. 12 Haziran 2011 seçimleri bunun için önemli bir fırsattır. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak sivil ve demokratik bir anayasanın hayata geçirilmesi ve yapısal reformların tamamlanması için seçimlerin önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda bütün siyasi partilere önemli görevler düşmektedir. Seçimden sonra yapacaklarına ilişkin plan ve projelerini somut olarak ortaya koymalıdırlar.

  

             Millet olarak çocuklarımızı ulusal egemenliğimizin üzerinde hiçbir gücün olmadığı, demokrasimize, özgürlüklerimize, diyalog ve işbirliği bilincimize sahip çıkacak şekilde yetiştirmeliyiz. Tüm milletimizin ve yarınlarımız olan ülkemizin ve bütün dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimizle kutlarız."  

   

HABERE AİT GÖRSELLER :

23 Nisan 2011 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu