ARSLAN HİZMET-İŞ YOZGAT ŞUBE GENEL KURULUNA KATILDI

21 Nisan 2018 13:28, Haberler


ARSLAN HİZMET-İŞ YOZGAT ŞUBE GENEL KURULUNA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 21 Nisan 2018 tarihinde konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamız Yozgat Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kuruluna katıldı.

Genel kurula Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Hizmet-İş Sendikası Kurucu ve Onursal Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Baydiğin Belediye Başkanı Osman Uslu, Çiğdemli Belediye Başkanı İsmail Biçer, Doğankent Belediye Başkanı Doğan Sungur, Saraykent Belediye Başkanı Ahmet Öçal, AK Parti Yozgat İl Başkanı Celal Köse, HAK-İŞ Yozgat İl Başkanı Ferman Zararsız, HAK-İŞ İl Başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Hizmet-İş Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkanları, delegeler ve basın mensupları katıldı.

“Yeni Ufuklar Açarak Bugünlere Kadar Geldik”

Genel kurula hitap eden Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “HAK-İŞ olarak yeni ufuklar açarak bugünlere kadar geldik. HAK-İŞ olarak ilk kez 1986 yılından Yozgat Belediyesi’nde örgütlenme çalışmalarımızı başlatmıştık. Yozgat’taki örgütlenme çalışmalarımızda bugünlere gelmemizde emeği olan, Yozgat Belediyesi’nde HAK-İŞ’i var eden kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Yozgat’ta Ara Vermeden Faaliyetlerimize Devam Ettik”

Yozgat ilinin gelişmesi ve daha iyi bir konumda olması için herkesin elinden geleni yaptığını belirten Arslan, “Yozgat bunu hak ediyor. Çünkü Yozgat ilimiz 1980’lerle kıyaslanamayacak kadar iyi durumdadır. HAK-İŞ olarak 1986 yılından bugüne kadar Yozgat’ta ara vermeden faaliyetlerimize devam ettik. Adım adım ilçe ilçe hatta beldelerimize kadar sendikal mücadelemizi başarıyla taşıdık” şeklinde konuştu.

Arslan, “Yozgat birliğimizin, bütünlüğümüzün, milli duruşumuzun ve hassasiyetimizin olduğu şehirlerden birisidir. Burada birlikte sendikal mücadele verdiğimiz arkadaşlarımızı görmek bizim için önemli bir duygudur. HİZMET-İŞ olarak genel kurullarımızı sadece seçimlerin yapıldığı değil, elde ettiğimiz başarılarımızı ve bundan sonraki yapacaklarımızın muhasebesini yaptığımız yerler olarak görüyoruz” diye konuştu.

HAK-İŞ’in farklı bir anlam ifade ettiğini belirten Arslan, “Biz bir yönüyle kendi değerlerimizle, kendi medeniyetimizle, kendi inançlarımızla, kültürümüzle kendimiz olacağız ama diğer taraftan evrensel değerleri de bu mücadelenin içine katacağız. İşte biz HAK-İŞ’i böyle tarif ediyoruz. HAK-İŞ, bir yönüyle yerli ve milli, bir yönüyle evrensel değerleri de içinde taşıyan uluslar arası bir kuruluştur” ifadelerini kullandı.

 “HAK-İŞ’in Olduğu Yerde Barış Vardır, Saygı Vardır”

HAK-İŞ’i diğer konfederasyonlardan ayıran en temel özelliğin durduğu yer, yerli ve milli bir konfederasyon olmasına bağlayan Arslan, “Bir diğer özelliğimiz ise işçi işveren ilişkilerimizi, barışı, kardeşliği anlaşmayı ve diyaloğu birlikte çözme anlayışına sahip olmamızdır. Sendikalar kavga yeri olamaz, hizmet yeri olur. Sorunlarımızı diyalogla çözmek gibi bir zorunluluğumuz var. HAK-İŞ’in olduğu yerde barış vardır, saygı vardır. HAK-İŞ’in en temel felsefesi çatışma yerine barışı temel almasıdır. Bu hassasiyetle hareket ettiğimiz için üye sayımız günden güne artmaktadır” açıklamasında bulundu.

“HAK-İŞ, Her Zaman Milletle Beraberdir”

HAK-İŞ’in bir diğer özelliğinin her zaman demokrasiden yana olması olduğunu belirten Arslan, “Bu bir ilke ve misyon meselesidir. HAK-İŞ’in varlık nedeni budur. HAK-İŞ her zaman milletle beraberdir. O yüzden yerli ve milli bir konfederasyondur. O yüzden HAK-İŞ’in gücü Türkiye’nin gücüdür. HAK-İŞ’in başarısı Türkiye’nin başarısıdır” dedi.

“HAK-İŞ’in Çözümden Yana Olması Örneğini En Son Taşeron Konusunda Gördük”

HAK-İŞ’in her zaman sorunların çözümü tarafında olduğuna işaret eden Arslan şöyle devam etti: “HAK-İŞ’in çözümden yana olması örneğini en son taşeron konusunda gördük. 12 yıl önce taşeron işçilerin sesini kimsenin duymadığı zaman biz onların sesini duyduk. Onlar için mücadele vermeye başladık. Bugün taşeron konusunda büyük bir reform gerçekleştirilmiş ve 1 milyona yakın işçi kamu kurumlarında istihdam edilmeye başlanmıştır. Batılılar ve küresel güçler sermayenin serbestçe dolaşabilmesi için ‘kamuyu küçültün’ ‘kamu hizmetlerini özelleştirin’ çağrısında bulunuyorlar. Taşeron işçilerin kadroya alınması Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Jülide Sarıeroğlu, Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal ve hükümetimizin bütün küresel güçlere karşı bir meydan okumasıdır. Taşeron işçilerimizin kadroya alınmasıyla çalışma hayatında büyük bir reforma imza atılmıştır.”

“Erken Seçim Kararını Olumlu ve Türkiye İçin Hayırlı Görüyoruz”

Türkiye’nin 24 Haziran’da erken seçime konusunu değerlendiren Arslan, “ 24 Haziran’da seçim için millete gitme kararını olumlu ve Türkiye için hayırlı görüyoruz. Millet iradesinin sandığa yansıması en demokratik konudur. Bu konuda her zaman olduğu gibi milletimize inanacağız ve kararına saygı göstereceğiz. Çünkü milletimizin iradesinin üzerinde herhangi bir irade tanımıyoruz. Bu iradenin sandığa yansıması konusunda elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Seçim süresinin kısa olmasının kamunun bu işle daha az meşgul olacak olmasından dolayı mutluyum” diye konuştu.

“Seçimle Beraber Türkiye Yeni Bir Döneme Merhaba Diyecektir”

Seçimle beraber Türkiye’nin yeni bir döneme merhaba diyeceğini belirten Arslan, “24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan erken seçim kararının ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. 24 Haziran seçimleri inşallah yeni bir Türkiye için vesile olacaktır diye umut ediyorum” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Eski Manisa Milletvekili ve Hizmet-İş Sendikası Kurucu ve Onursal Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şubesi 6. Olağan Genel Kurulu’nun hayırlı olması dileğinde bulundu. 

Tanrıverdi, “ Bugün Yozgat’ta sizlerle birlikte olmaktan çok heyecanlıyım ve mutluyum. Yozgat dostluklarımızın ve kardeşliklerimizin geliştiği önemli bir ilimizdir. Bugün Yozgat’ta çalışanların neredeyse tümü HAK-İŞ’in sendikaları olduysa 1986 yılında temelleri çok sağlam bir fidan atılmasından dolayıdır” dedi. 

HABERE AİT GÖRSELLER :

21 Nisan 2018 13:28, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu