HAK-İŞ, BSPK VE BSPSH’DEN İŞBİRLİĞİNİ YENİ PROJELERLE SÜRDÜRME KARARI

20 Nisan 2018 10:52, Haberler


HAK-İŞ, BSPK VE BSPSH’DEN İŞBİRLİĞİNİ YENİ PROJELERLE SÜRDÜRME KARARI


HAK-İŞ ile Kosova Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu (BSPK) ve Arnavutluk Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu (BSPSH) arasında üçlü işbirliği anlaşması çerçevesinde yapılan birinci tur eğitim programının tamamlanmasının ardından üç konfederasyon demokratik, bağımsız, özgür sendikal işbirliğinin ITUC ve ETUC çerçevesinde yeni projelerle sürdürülmesi konusunda mutabakata vardı.

2015 yılında üç konfederasyon tarafından imzalanan işbirliği anlaşması çerçevesinde ilk tur eğitim toplantısı Türkiye’de, ikinci toplantı Arnavutluk’ta yapılmıştı. Üçüncü tur toplantı ise Kosova’da gerçekleştirildi.

Toplantılarda çalışma hayatı, sendikal hareket, endüstriyel ilişkiler ve Türkiye-Arnavutluk-Kosova arasındaki ilişki ve işbirliğinin artırılması konusu tartışıldı, sendikal bilgi ve tecrübe paylaşımı yapıldı.

Üçüncü tur toplantının 19 Nisan 2018 tarihinde Kosova’da gerçekleştirilmesinin ardından üç konfederasyon işbirliğinin, bilgi ve tecrübe paylaşımı ile ulusal ve uluslararası konularda işbirliği yapılması şeklinde artırılarak sürdürülmesi konusunda deklarasyon imzaladı.

Kapsamlı işbirliğini içeren yeni deklarasyon 20 Nisan 2018 tarihinde Kosova’nın başkenti Priştine’de, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Kosova Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu (BSPK) Genel Başkanı Avni Ajdini ve Arnavutluk Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu (BSPSH) Genel Başkanı Gezim Kalaja arasında imzalandı.

Üç konfederasyon arasında imzalanan yeni deklarasyon hakkında bilgi veren HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan, üç konfederasyon tarafından 2015 yılından beri sürdürülen işbirliği neticesinde sendikal bilgi ve tecrübe paylaşımının başarıldığını belirterek, Türkiye, Kosova ve Arnavutluk sendikacıları ve emekçileri açısından olumlu sonuçlar doğurduğunu kaydetti.

Gerçekleştirilen eğitim toplantılarının işbirliğini daha ileri bir boyuta taşınması konusunda ufuk ve cesaret verdiğini ifade eden Arslan, imzaladıkları yeni deklarasyon ile yeni projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

20 Nisan 2018 10:52, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu