ARSLAN’DAN ÇALIŞMA BAKANI SARIEROĞLU’NA TAŞERON TEŞEKKÜRÜ

17 Nisan 2018 11:51, Haberler


ARSLAN’DAN ÇALIŞMA BAKANI SARIEROĞLU’NA TAŞERON TEŞEKKÜRÜ


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nu ziyaret ederek, taşeron konusundaki büyük değişim ve reform dolayısıyla kendisine teşekkür etti.  Arslan, taşeron düzenlemesinin dışında kalanlar ve bu düzenleme sırasında yaşanan sorunları içeren bir raporu da Sarıeroğlu’na sundu.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 17 Nisan 2018 tarihinde Hizmet İş Sendikası Genişletilmiş Başkanlar Kurulu üyeleri ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nu ziyaret etti. 

Taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla çalışma hayatında büyük bir reformun  gerçekleştirildiğini ifade eden Arslan, Türkiye tarihinde daha önce bu kadar büyük reformları yaşamadık. Batılılar ve küresel güçler sermayenin serbestçe dolaşabilmesi için ‘kamuyu küçültün’ ‘kamu hizmetlerini özelleştirin’ çağrısında bulunuyorlar. Taşeron işçilerin kadroya alınması Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Jülide Sarıeroğlu, Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal ve hükümetimizin bütün küresel güçlere karşı bir meydan okumasıdır. Büyük bir reforma imza atılmıştır. Bu nedenle teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi. 

Arslan, sosyal tesislerde çalışan, hastane bilgi yönetimi sisteminde çalışan, KİT’lerde çalışanlar başta olmak üzere maalesef taşeron düzenlemesinin dışında kalanlar bulunduğunu belirterek. “Büyük fotoğrafı görüyor ve teşekkür ediyoruz. Ama eksiklikler için de yeni bir yol haritası oluşturduk. Bu sorunu çözmek için de bir mücadele gerçekleştireceğiz. Kadro dışı kalan arkadaşlarımız mahzun olmasın, umutsuzluğa kapılmasın. Bizim onlarla birlikte sonuna kadar mücadele edeceğimizi bilsinler. Biz onlar için varız. HAK-İŞ’e güvensinler” dedi. 

Arslan, taşeron düzenlemesinin dışında kalanlar ve bu düzenleme sırasında yaşanan sorunları içeren bir raporu da Sarıeroğlu’na sundu.

Sarıeroğlu, Genel Başkanımız Arslan ve beraberindekilere ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. 

Ziyaret toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

17 Nisan 2018 11:51, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu