ARSLAN, KEPEZ BELEDİYESİ TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI

13 Nisan 2018 11:25, Haberler


ARSLAN, KEPEZ BELEDİYESİ TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 13 Nisan 2018 tarihinde konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamız ile Antalya Kepez Belediyesi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi törenine katıldı.

İmza törenine Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, HAK-İŞ Antalya İl Başkanı Muhammed Talha Kandil, Kepez Belediyesi yetkilileri, basın mensupları ve işçiler katıldı.

İmza töreninde konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikamız ile Antalya Kepez Belediyesi arasında önemli bir toplu iş sözleşmesi imzalandığını söyledi.

Arslan, “Bugün bu toplu iş sözleşmesi töreninde olmak bizim için çok önemlidir. Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamız 15 yıla yakındır Kepez’dedir. Kepez’deki farkındalığı oluşturduğu için Kepez Belediye Başkanımız Hakan Tütüncü’ye çok teşekkür ediyorum. Bugün işçilerimizin ücretlerinin ne zaman ödeneceğini değil ne kadar zam alacaklarını tartışıyoruz. Geldiğimiz bu nokta hem sendikamız, hem işçilerimiz hem de belediyemiz için çok önemlidir” dedi.

Türkiye’nin ekonomik yönden bir kıskaç altına alınmaya çalışıldığını belirten Arslan, “Her türlü zorluğa rağmen kendisine güvenen ve şartlarını iyi bir şekilde geliştirerek Toplu İş Sözleşmesini imzalayan Belediye Başkanımız Hakan Tütüncü’ye çok teşekkür ediyoruz. Enflasyona ve Türkiye üzerinde oynanan bütün ekonomik oyunlara rağmen bugün burada toplu iş sözleşmesini imzalıyor olmamız çok önemli ve anlamlıdır” diye konuştu.

“Türkiye Artık Yeni Bir Döneme Adım Atmıştır”

Taşeron işçilerin kadro alması konusuna da değinen Arslan, “Taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla hükümetimiz tarafından çalışma hayatında büyük bir reform hayata geçirildi. Bu reform ile yaklaşık 1 milyona yakın çalışanın statüsü değiştirildi. Bu düzenlemenin mimarı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Jülide Sarıeroğlu’na, Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal’a ve hükümetimize çok teşekkür ediyorum. Taşeron düzenlemesinin çıkarılması uluslar arası güçlerin ‘kamuyu küçültün’ söylemlerine karşı Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız ve hükümetimizin büyük bir meydan okuması olmuştur. Taşeron düzenlemesiyle tarihi bir değişim ve dönüşüm gerçekleştirilmiş oldu. Bu düzenlemeyle birlikte Türkiye artık yeni bir döneme adım atmıştır. Bu yeni bir dönemin başlangıcıdır. Bu düzenlemeyle ilgili olarak uluslar arası alanda üye olduğumuz kuruluşlar olan ITUC ve ETUC’tan tebrik mektupları aldık” ifadelerine yer verdi.

İmzalanan toplu iş sözleşmesini kavga etmeden ve çatışmadan masa başında bitirebilmenin en büyük başarı olduğuna dikkati çeken Arslan, “Kavga etmek ve çatışmak kolaydır ama kavgasız işleri çözmek zor. Çünkü kavgadan ve grevden en çok işçilerimiz zarar görüyor. Bundan sonraki süreçte sizlerle daha çok çalışacak, belediyemizin imkanlarını daha da artırmak için daha fazla çalışacağız” şeklinde konuştu.

 “Toplu İş Sözleşmemiz 3 Unsuru Kapsıyor”

İmzalanan toplu iş sözleşmesini başarılı bulduğunu ifade eden Arslan, başarılı bir sözleşmenin kriterlerini şöyle açıkladı: “Birincisi; işimizi, aşımızı kaybetmemeliyiz. İmzaladığımız bir sözleşme iş güvencemizi sağlamalı. İkincisi; elde ettiğimiz ücretleri zamanında alabilmeliyiz. Alamazsak sözleşme bir anlam ifade etmez. Üçüncüsü; iş yerinde iş barışının sağlanmasıdır. Bu toplu iş sözleşmesi bu üç unsuru da sağlıyor.”

 “Elinden Gelenin En İyisini İşçilerine Veren Bir Belediye Olduk”

İmza töreninde konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Kepez Belediyesi olarak her sözleşme döneminde elinden gelenin en iyisini işçilerine veren bir belediye olduk. Çünkü bizim inancımız alnının teri kurumadan işçisine vermeyi ve cömert olmayı emrediyor. Hem memurlarımız hem işçi kardeşlerimiz hem de taşeron işçilerimiz için merkeze aldığımız düşünce buydu” dedi.

Tütüncü, “Yapmamız gereken sınırsız bir sorumluluk anlayışı içerisinde hemşerilerimize hizmet etmektir. Yaptıklarımızla asla yetinmeyip her zaman daha iyisini ve daha fazlasını yapmak için gayret göstermeliyiz. İşçilerimizin de bu anlayışla hizmet edeceğine inanıyoruz. Bugün imzaladığımız toplu iş sözleşmesinin tüm işçilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından karşılıklı olarak imzalar atıldı. 

PORTAKAL ÇİÇEĞİ FESTİVAL ALANINI ZİYARET

İmza töreninin ardından Arslan, beraberindeki heyetle birlikte Portakal Çiçeği Festival alanını ziyaret ederek işçilerle sohbet etti. Arslan, festival alanını gezen çocuklarla sohbet ederek fotoğraf çektirdi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

13 Nisan 2018 11:25, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu