GENEL BAŞKANIMIZ ARSLAN MEMUR-SEN GENEL KURULUNA KATILDI DİVAN BAŞKANLIĞINI YAPTI

22 Nisan 2011 14:00, Haberler


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Memur-Sen Konfederasyonu’nun 4. Olağan Genel Kurulu’na katılarak divan başkanlığını yaptı.  

Memur-Sen’in 4. Olağan Genel Kurulu Karayolları Genel Müdürlüğü Konferans Salonunda yapıldı. Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın divan başkanlığını yaptığı Genel Kurula, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılarak bir konuşma yaptı.  Genel Kurula, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ve eski Genel Başkanımız Salim Uslu’nun yanı sıra siyasi partilerin temsilcileri katıldı.  

Genel Kurul çalışmalarına başarılar dileyen Arslan, “Genel Kurulunuzda alınacak kararlar ve önerilerin çalışanlar, sosyal diyalog ve Türkiye endüstriyel ilişkiler sisteminin gelişimine daha da katkı sağlayacağını umuyorum” dedi.

Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, Genel Kurul’da yaptığı açılış konuşmasında 12 Haziran seçimlerine, tarihi bir dönüm noktası olarak bakılması gerektiğini belirterek, bu dönemin iyi değerlendirilmesi ve doğru kullanılması gerektiğini söyledi. Siyasi partilerin önünde iki seçenek bulunduğunu ifade eden Gündoğdu, "Ya yasakçı zihniyetin ve darbe ürünü anayasanın savunucusu olacaklar ya da yeni bir anayasanın mimarlığını üstlenerek demokrasinin standartlarının yükseltilmesinde öncü olacaklar. Millete özgürlük, devlete saydamlık, Meclise kudret, siyaset kurumuna demokrasi, çalışana ve emeğe değer, yürütmeye etkinlik, yargıya tarafsızlık sağlamak noktasında kim güven ve heyecan oluşturursa yola onunla devam etmek isteyecek” diye konuştu.

Başbakan’dan Sözleşmeliye Kadro Müjdesi 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da genel kurulda yaptığı konuşmada, sözleşmeli kamu çalışanlarının sorunlarını gidermek için ilgili bakanların bu konuda çalışma yaptığını belirterek, “Hazırlığı yapıp bitirdikten sonra Kanun Hükmünde Kararname'ye yetiştirilmeye çalışıyorlar. Girebilirse orada aksi takdirde 12 Haziran sonrasında sözleşmelilerle ilgili kadro yolunu açmış olacağız” dedi.

1 Mayıs'ı Bayram İlan Ettik 

Erdoğan, 1 Mayıs’ı AK Parti hükümetinin bayram ilan etiğini, Taksim’in yolunu işçiye açtıklarını kaydederek, ‘işçi dostuyum’ diyen sosyal demokratların bunu başaramadığını aktardı. Başbakan Erdoğan, bazı sendikaların bu kazanımların kadrini kıymetini bilmediğini ifade etti.

İşsizlik Daha da Azalacak

2002 yılından bu yana asgari ücretin yüzde 242, en düşük memur maaşını yüzde 326 arttırdıklarını söyleyen Erdoğan, ortalama memur maaşını yüzde 221 yükseldiğini dile getirdi. Ücretleri enflasyona hiçbir zaman ezdirmediklerini söyleyen Başbakan Erdoğan, “Milli Eğitim Bakanlığı’nca 30 bin öğretmenin Haziran’da ataması yapılacak. Sağlıkta yapıyoruz, yapacağız” değerlendirmesinde bulundu. İşsizlik rakamlarının yüzde 11,9’a düştüğü bilgisini veren Erdoğan, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran’da daha da azalacağını dile getirdi. 


 Gündoğdu Güven Tazeledi 

Memur-Sen 4. Olağan Genel Kurulu’nda Ahmet Gündoğdu, yeniden Genel Başkan seçildi. Genel Kurulun ikinci günü yapılan seçim sonucuna göre, Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, yeniden Memur-Sen Genel Başkanı seçilirken, Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya Genel Sekreter, Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş Genel Teşkilatlanma Sekreteri, Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar Genel Mali Sekreter, Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri, Halit Ortaköy Basın ve İletişim Sekreteri, Ahmet Kaytan ise Genel Eğitim ve Sosyal İlişkiler Sekreterliği’ne seçildi. 

  

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

22 Nisan 2011 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu