ARSLAN: “1 Mayıs'a sahip çıkmak aslında geleceğimize sahip çıkmaktır”

22 Nisan 2011 14:00, Haberler


 

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da işçi ve memur konfederasyonlarının meslek örgütleriyle birlikte 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlayacaklarını anımsatarak, ''1 Mayıs'a sahip çıkmak aslında geleceğimize sahip çıkmaktır'' dedi. 

   

Genel Başkanımız Mahmut ARSLAN, HAK-İŞ’e bağlı Hizmet-İş Sendikası’nın İstanbul 2 ve 3 No’lu Şubelerinin 9-10 Nisan 2011 tarihlerinde gerçekleştirilen genel kurullarına katıldı. ARSLAN,  HAK-İŞ’in 1992 yılından beri her yıl 1 Mayıs’ı kutladığını, ya meydanlarda ya da salonlarda yerini aldığını ifade etti. 1 Mayıs'ın dünyada yaklaşık 180 ülkede kutlandığını ve bugün 125 yaşında olduğunu belirten ARSLAN, şunları kaydetti:

   

             “1 Mayıs, ABD'de 12-16 saat çalışmaya karşı emekçilerin meydan okumasının adıdır. Bu mücadeleye kayıtsız kalamayız. Bu mücadeleye başka anlamlar yüklemek isteyenlerin oyununa gelemeyiz. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da işçi-memur konfederasyonları ve meslek örgütleriyle birlikte 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlayacağız. 1 Mayıs'a sahip çıkmak aslında geleceğimize sahip çıkmaktır. 1 Mayıs'taki görüntülerin bizi meydanlarda alıkoymaması gerektiğine inanıyorum. Meydanlara siz gitmezseniz başkaları orayı işgal ediyor, meydanları dolduramazsak başkaları dolduruyor. Böyle olmaz. Biz 1 Mayıs'ta alanlarda olacağız. HAK-İŞ, geçen yıl en kalabalık işçi grubuyla Taksim'e çıktı ve görevini yaptıktan sonra  alandan ayrıldı. Büyük bir vakur ve HAK-İŞ’e yakışır şekilde bundan önceleri nasıl Taksim'deysek bu yıl da hepinizi Taksim'e bekliyorum”

   

   Yeni Anayasa talebi

   

Genel Başkanımız Mahmut ARSLAN, Türkiye Cumhuriyeti'nin 80 yılı geçen tarihinde sivil, demokratik, katılımcı, çoğulcu, özgürlükçü bir anayasayı birlikte gerçekleştiremediğine de işaret ederek, ''12 Haziran seçimleriyle birlikte Türkiye'nin çağdaş, demokratik, özgürlükçü, katılımcı, bütün kesimlerin mümkün olduğunca uzlaştığı bir yeni anayasa oluşturmak zorundayız. Bu toplumda ayrılıkları, çatışmaları yok etmek, birbirimizle didişmemizden yararlananlara fırsat vermemek için toplumsal bir uzlaşmayı dayanışmayı, bir arada barış içerisinde yaşamamızı sağlayacak anayasa talebimiz var. Bu anayasa bizim geleceğimiz olacaktır” dedi.

    

HABERE AİT GÖRSELLER :

22 Nisan 2011 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu