ARSLAN, “HAK-İŞ TÜRKİYE’NİN TA KENDİSİDİR”

02 Nisan 2018 16:35, Haberler


ARSLAN, “HAK-İŞ TÜRKİYE’NİN TA KENDİSİDİR”


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 2 Nisan 2018 tarihinde Ankara’da Sudan İdari Hizmetleri ve Turizm Çalışanları Sendikası başkan ve yöneticileri ile düzenlenen eğitim programında buluştu.

Eğitim programına, Sudan İdari Hizmetleri ve Turizm Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Alghalı Mohamed Suliman Karaum başta olmak üzere sendikanın yöneticileri, genel sekreteri, genel sekreter yardımcıları, kadın komitesi başkanları ve şube başkanları katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan eğitim programında yaptığı konuşmada, önemli bir dönemde Sudanlı sendikacıları Türkiye'de ağırladığımızı belirterek, 2015 yılında Sudan İdari Hizmetleri ve Turizm Çalışanları Sendikası ile konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamız arasında ikili işbirliği antlaşması imzalandığını ve 2017 yılında kendilerini eğitim programı için Türkiye’de ağırladıklarını söyledi.

Arslan, Hizmet-İş Sendikamızın 40. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Sudan’ın da aralarında bulunduğu 28 ülke, 34 sendikadan 70 sendikacı konuk ile bir araya gelerek değerlendirmelerde bulunduklarını belirtti.

“Sudan’ın Bizim İçin Özel Bir Yeri Var”

Arslan, “İmzaladığımız anlaşma ile ilişkilerimiz sadece ziyaretlerle sınırlı kalmayıp iki ülke için ve sendikalarımız için daha ne yapabiliriz konusunun ele alınması ve geliştirilmesi için çok önemlidir. Sudan’ın bizim için özel bir yeri var” dedi.

“Sendikacılık Misyonunu Yeni Bir Boyuta Taşımalıyız”

Dünyada hızlı bir değişim yaşandığını belirten Arslan, “Dünyanın bu hızlı değişimine ayak uydurmalıyız. Yeni sorunlar çıktıkça bu sorunlarla mücadele etmek adına yeni çözümler üretmeliyiz. Sendikacılık da bu değişimlerden etkileniyor. Bu yeni gelişmeler ışığında sendikaların da yönetim şeklini değiştirmeli ve geliştirmeliyiz. 20. Yüzyıldan kalan sendikacılık misyonunu yeni bir boyuta taşımalıyız. Bu değişimlere ayak uyduramazsak geri kalmaya devam ederiz” diye konuştu.

“Dünden Daha Fazla Vebal ve Sorumluluk Taşıyoruz”

Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın Türkiye’nin en büyük sendikası olduğunu anlatan Arslan, “Türkiye’nin en büyük sendikası olarak dünden daha fazla vebal ve sorumluluk taşıyoruz. Bu büyüklüğün bize yüklediği ağır sorumluluğun farkındayız. Büyüyeceğiz ve büyüteceğiz ki yeryüzündeki mazlumların sesi olalım. HAK-İŞ olarak sendikamızın gücünü yeryüzünün bütün mazlumlarının sorunlarını çözmek için kullanmaya çalışıyoruz” dedi.

“HAK-İŞ Türkiye’nin Ta Kendisidir”

HAK-İŞ’e hiç üye olmadığı halde Türkiye’de HAK-İŞ’e gönül vermiş milyonlarca insan olduğunu belirten Arslan, “HAK-İŞ’in üyesi olmayıp HAK-İŞ’in misyonu, vizyonu, kimliği ve değerlerini kabul edip bize dua eden milyonlarca insan var. HAK-İŞ bu toplumun ta kendisidir, Türkiye’nin ta kendisidir” ifadelerini kullandı.

“HAK-İŞ’in Gücünü Mazlumların Sorunlarını Çözmek İçin Kullanmalıyız”

Arslan, “Filistin’de bir sorun varsa, Gazze’de bir sorun varsa, bir yetimhane yapmak gerekiyorsa bunları yapmak bize düşüyor. Eğer Somali’ye kimse gitmiyorsa, oradaki kardeşlerimizle görüşüp sorunlarını çözmek için bizim oraya gitmemiz gerekiyor. Arakan’a bizim gitmemiz gerekiyor. O nedenle HAK-İŞ’in gücünü mazlumların sorunlarını çözmek için kullanmalıyız” şeklinde konuştu.

Sudan İdari Hizmetleri ve Turizm Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Alghalı Mohamed Suliman Karaum, HAK-İŞ ile ortak eğitim programı gerçekleştirmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Karaum, eğitimin Sudan İdari Hizmetleri ve Turizm Çalışanları Sendikası için çok yararlı ve verimli geçeceğine inandığını söyledi.

“HAK-İŞ Hem Sosyal, Hem De Adaleti Savunan Bir Konfederasyondur”

Sudan İdari Hizmetleri ve Turizm Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Alghalı Mohamed Suliman Karaum konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “HAK-İŞ Konfederasyonu saygı duyduğumuz ve takdir ettiğimiz bir konfederasyondur. HAK-İŞ’in büyümesinde Mahmut Arslan Bey'in büyük bir emeği vardır. HAK-İŞ Konfederasyonu hem sosyal hem de adaleti savunan bir konfederasyondur.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan Bey uluslararası toplantılarda çok önemli izler bırakan birisidir. HAK-İŞ’in çabalarını ve mücadelelerini son derece saygı duymaktayız. HAK-İŞ, 42 yıllık bir geçmişin sahibidir. Bu eğitim programının gerçekleştirilmesinde Sayın Başkan Mahmut Arslan’ın bizi burada misafir ettiği için kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Sudan ve Türkiye arasındaki ilişkileri değerlendirdiğimiz zaman bir paranın iki yüzü gibi olduğunu görmekteyiz.”

HABERE AİT GÖRSELLER :

02 Nisan 2018 16:35, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu