YILDIZ, FAS’TA UGTM’NİN 58. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNE KATILDI

30 Mart 2018 22:30, Haberler


YILDIZ, FAS’TA UGTM’NİN 58. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNE KATILDI


HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, 30 Mart 2018 tarihinde Fas Ulusal İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (UGTM) 58. Kuruluş yıldönümü programına katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Fas’a gitti. 

UGTM’nin 58. Kuruluş yıldönümü programına yabancı misafir olarak yalnızca HAK-İŞ davet edildi. 

“UGTM’nin Coşkusu ve Dinamizmi Bizi Etkiledi”

Kuruluş yıldönümünde konuşan HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, UGTM’nin sahip olduğu coşku, dinamizm ve sosyal diyalog atmosferinin kendilerine etkilediğini belirterek, “UGTM’nin 58. Kuruluş Yıldönümünü kutluyor, nice 58 yıllar diliyorum. Kongreler ve yıldönümleri gibi özel günler sendikalar için önemli günlerdir. Bu günler yenilenmenin ve heyecan kazanmanın adresleridir. Ben burada da bu yenilenmeyi ve heyecanı görüyor, bundan dolayı UGTM’yi kutluyorum” dedi.

“HAK-İŞ Olarak Sendikacılıkta Önemli Çözümler Ortaya Koyduk”

HAK-İŞ olarak sendikacılıkta önemli çözümleri ortaya koyduklarını ve sorunları çözdüklerini anlatan Yıldız, “HAK-İŞ olarak örgütlenmeyi başardık ve büyümeyi sağladık. Taşeron sorununu çözmeyi başardık. Kadınlara gereken değerin verilmesi ve kadınların çalışma hayatında daha fazla yer alması konusunda büyük bir ilerleme kaydettik” ifadelerini kullandı.

“UGTM İle Ortak Projeler Geliştireceğiz”

Yıldız, “HAK-İŞ olarak UGTM’yi kardeş konfederasyon olarak görmekteyiz. UGTM ile olan yakın ve samimi ilişkilerimizi, daha somut, daha güçlü ve daha etkin hale getirmek için ortak projeler geliştireceğiz” diye konuştu.

YILDIZ’IN FAS TEMASLARI

UGTM’nin 58. Kuruluş yıldönümü programına katılmak üzere Fas’ta bulunan Yıldız, ziyareti kapsamında çeşitli görüşmelerde bulundu.

Yıldız ilk olarak Fas Ulusal İşçi Sendikaları Konfederasyonu (UGTM) Başkanı Ennam Mayara’yı ziyaret etti. Ziyarette ikili ilişkilerin güçlendirilmesi ve çalışma hayatına ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. 

Ardından İstiklal Partisi Başkanı ve aynı zamanda Fas Ekonomik ve Sosyal Konseyi Başkanı Nizar Baraka ziyaret edildi.

Ziyarette HAK-İŞ’in çalışmaları hakkında bilgi verilerek, sosyal politikalara ilişkin karşılıklı değerlendirmede bulunuldu. 

Son olarak Fas'ın bir başka konfederasyonu olan UNTM Başkanı Abdelilah El Halouti ve yönetim kuruluyla görüşme gerçekleştirildi.

Ziyarette, konfederasyonlar arasındaki işbirliği hakkında karşılıklı olarak görüş alışverişinde bulunuldu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

30 Mart 2018 22:30, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu