ARSLAN, PLADİS'İN LONDRA'DAKİ HARLESDEN FABRİKASINI ZİYARET ETTİ

22 Mart 2018 14:33, Haberler


ARSLAN, PLADİS'İN LONDRA'DAKİ HARLESDEN FABRİKASINI ZİYARET ETTİ


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 22 Mart 2018 tarihinde Yıldız Holding’e bağlı İngiltere merkezli Pladis Foods'un organizasyonunda, İngiliz Bisküvi devi olan United Biscuits'in Londra Carlisle'deki Harlesden fabrikasını ziyaret etmek ve gelişmeleri yerinde görmek üzere Londra'ya gitti. 

Ziyarette Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı A.Baki Gülbaba, Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Çukutli, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve FLO Mağazacılık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan da yer aldı.

Heyet, İngiltere’de faaliyetlerini sürdüren Pladis’in fabrikalarını ve ofisini de ziyaret ederek, Pladis yetkililerinin sunumuyla şirketin çalışmaları ve hedeflerine yönelik detaylı bilgi aldı. Ayrıca Harvard Üniversitesinden Prof. Dr. Gökhan Hotamışgil hoca da bir seminer verdi. Heyet daha sonra Londra’daki Unitet ve Godiva mağazalarını gezdi.

Ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak Yıldız Holding’in Pladis şirketi bünyesinde yer alan İngiltere’deki yatırımlarını yerinde görmek, bizzat şirket çalışmalarını takip etmek ve uluslararası gıda güvenliği toplantısına katılmak üzere Londra’da bulunmaktan dolayı son derece mutluyuz” dedi.

“Londra’da Fabrikaların Önünde Türk Bayrağı’nın Dalgalanması Bizim İçin Büyük Bir Gurur Kaynağıdır”

Arslan, “Bir Türk şirketinin Londra’da Türk bayrağını fabrikalarının önünde dalgalandırması bizim için büyük bir gurur kaynağıdır. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Murat Ülker’i tebrik ediyor, ekibini içtenlikle kutluyorum. Türkiye için büyük bir başarıya imza atılmış olması her türlü takdirin üzerindedir” ifadelerine yer verdi.

“Ülker Gurubunda Sendikal Yapımızla Yer Almaktan Dolayı Gururluyuz”

“Dünyanın en önemli çikolata grubu olan Godiva’nın gruba dahil edilmesi kraliyet ailesinin mutfağına giren Unitet Bisküvinin satın alınması büyük bir başarı hikayesidir” diyen Arslan, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ve Ülker gurubunda sendikal yapımızla yer almaktan dolayı gururluyuz. Seyahat boyunca bizimle yakından ilgilenen tüm Pladis ekibine Murat Ülker ve Ali Ülker’e özellikle çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Avrupa'da Dalgalanan Türk Bayrağı Göğsümüzü Kabarttı”

Pladis yapılanmasını, çatısı altında yer alan ve İngiltere pazarının lideri olan United Biscuits'in gücünü yerinde gördüklerini söyleyen HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, "United Biscuits'in Avrupa'nın 1. dünyanın ise 2. büyüğü olan Harlesden Bisküvi fabrikasını gezdik. Ürünlerin nasıl pazarlandığını ve raflardaki gücünü gördük.  Bu fabrikada dalgalanan Türk bayrağı göğsümüzü kabarttı. Bir Türk ve emek temsilcisi olarak, United Biscuits’i satın alarak önemli bir atılım gerçekleştiren Murat Ülker'e yürekten teşekkür ediyor,  başarılarının devamını diliyorum. Bu vesileyle de tüm üyelerimizin ve milletimizin Regaip Kandilini tebrik ediyorum" dedi.

Pladis Bugün 120 Ülkede 26 Bin Çalışanı İle 4.2 Milyar Müşteriye Hitap Ediyor

Bu fabrika, Pladis’in dünyada Carr’s Table Water Biscuits’in üretildiği tek tesis olma özelliğini taşıyor. Bilindiği üzere Yıldız Holding, İngiliz bisküvi devi United Biscuits satın alımının ardından global olma yolunda Ülker, Godiva ve McVitie’s markalarını "Pladis" çatısı altında birleştirmişti. Bulunduğu her bölgede lider marka olma misyonuyla çalışmalarını sürdüren "Pladis", bugün 120’nin üzerinde ülkede 26.000 çalışanıyla 4.2 milyar müşteriye hitap ediyor ve Bayrağımızı dalgalandırıyor.

HABERE AİT GÖRSELLER :

22 Mart 2018 14:33, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu