ARSLAN, “ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİYLE BİRLİKTE OLMANIN ONURUNU YAŞIYORUZ”

17 Mart 2018 20:03, Haberler


ARSLAN, “ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİYLE BİRLİKTE OLMANIN ONURUNU YAŞIYORUZ”


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 17 Mart 2018 tarihinde HAK-İŞ ve Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı ile birlikte 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. Yıldönümü dolayısıyla şehit ve gazilerimizi anmak için düzenlenen moral ve destek yemeği programına katıldı.

Programa Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Lokman Aylar, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın yöneticileri ve çok sayıda şehit ve gazi yakını katıldı.

Program, tüm şehitlerimiz için okunan Kur-an’ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından mehteran takımının gösterisiyle devam etti. 

“Şehit ve Gazi Aileleriyle Birlikte Olmanın Onurunu Yaşıyoruz”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Şehit ve gazi aileleriyle birlikte olmanın büyük bir onurunu yaşıyoruz. Gazilerimiz ve şehitlerimiz ülkemiz için önemli bir mevkiiyi ve makamı hak ediyorlar. Gaziler ve şehit vakfı ile temaslarımızda bir şey öğrendik. Artık gittiğimiz her ilde bir şehit yakınımızı ve gazimizi mutlaka ziyaret etme geleneğini öğrendik. Bundan dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Sendikacılığımızın bir parçası da bundan sonra şehit yakınlarımız ve gazilerimizle beraber olmaktır. Ne zaman bize iş düşerse üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

15 Temmuz gecesi HAK-İŞ’in ve sendika üyelerinin büyük bir mücadelenin içerisinde yer aldığını anımsatan Arslan, “15 Temmuz gecesi şehit ve gazilerimizin bu ülke için ne kadar büyük bir mücadele verdiklerinin şahidiyiz. Başta Çanakkale şehitlerimiz olmak üzere 15 Temmuz şehitlerimizi ve terörle mücadele şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı’nın çalışmalarını takdirle karşıladığını belirten Arslan, “Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı gibi bir vakfın Türkiye’de olması ve geniş bir kesimi temsil etmesi, bütün engelleri aşarak şehit yakınları ve gazilerimize hizmet ediyor olması her türlü takdirin üzerindedir” ifadelerini kullandı.

“Bu Topraklar Bize Şehit ve Gazilerimizin Emanetidir”

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Lokman Aylar, “Milleti için, bayrağı için toprağa düşmüş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Hayatta olan gazilerimize Allah’tan hayırlı ömürler niyaz ediyorum” dedi.

Sahip olduğumuz istiklal ve hürriyetin şehit ve gazilerin bize armağanı olduğuna işaret eden Aylar, “Ay yıldızlı bayrağımızın ilelebet göklerde dalgalanması için bu topraklarda sonsuza kadar özgür bir şekilde huzurlu yaşamamız için gözlerini kırpmadan canlarını veren yiğitlerimiz için ne yapsak azdır. Kendisine vatan adını verdiğimiz bu topraklar bize şehit ve gazilerimizin emanetidir” sözlerine yer verdi.

17 Mart 2018 20:03, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu