ARSLAN: “HAK-İŞ’İN BÜYÜMESİNİ ÜLKENİN BÜYÜMESİ OLARAK GÖRÜYORUZ”

15 Mart 2018 14:42, Haberler


ARSLAN: “HAK-İŞ’İN BÜYÜMESİNİ ÜLKENİN BÜYÜMESİ OLARAK GÖRÜYORUZ”


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 15 Mart 2018 tarihinde Gebze ilçesinde konfederasyonumuza bağlı Öz Büro-İş Sendikamızın yeni hizmet binası açılışına katıldı.

Açılış programına Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, Öz Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Baki Gülbaba, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, HAK-İŞ Kocaeli İl Başkanı Şerafettin Koç, Öz Büro-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Celalettin Kurt, Öz Büro-İş Sendikası yöneticileri, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Kocaeli ve Gebze şube başkan ve yöneticileri katıldı.

Program, Kur-an’ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur-an’ı Kerim tilavetinin huşuyla dinlenmesinin ardından yeni hizmet binası dualar eşliğinde açıldı.

“Türkiye İşçi Hareketinin Merkezi Olan Gebze’deyiz”

Açılış programında konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Bugün Türkiye işçi hareketinin merkezi olan Gebze’deyiz. Türkiye işçi hareketinin istikametinin ve tarihi yürüyüşünün en önemli noktalarından birisi olan Gebze’de olmak bizim için büyük bir ayrıcalıktır” dedi.

“Bütün Emekçileri HAK-İŞ’te Toplanmaya Davet Ediyorum”

Gebze’nin sanayi ve emek açısından önemli bir yeri olduğunu belirten Arslan, “Sendikalarımızın daha fazla burada yer almalarını, özellikle özel sektörde daha güçlü sendikalar ve işyerleriyle yolumuza devam edeceğiz. Ülkenin gelişmesinde emek sahibi olan ve alınteri akıtan bütün emekçileri HAK-İŞ’te toplanmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

“HAK-İŞ’in Büyümesini Ülkenin Büyümesi Olarak Görüyoruz”

HAK-İŞ’in taşıdığı değerler, kimliği, ortaya koyduğu çözümler, dünyaya ve ülkemize yönelik ortaya koyduğu çözümlerin farkındalık oluşturacak çözümler olduğuna işaret eden Arslan, “HAK-İŞ’in büyümesini ülkenin büyümesi olarak görüyoruz. HAK-İŞ’in gücünü Türkiye’nin gücü olarak görüyoruz. HAK-İŞ’in başarısını Türkiye’nin başarısı olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.

“İşçi-İşveren İlişkilerini Farklı Bir Zeminde ve Anlayışla İkame Etmeye Çalışıyoruz”

HAK-İŞ’in son dönemdeki hızla büyümesinin arkasında birkaç neden olduğunu belirten Arslan şöyle devam etti: “Birincisi HAK-İŞ aslında ülkemizin tarihi, kültürü, medeniyeti, değerleri, demokrasi, insan hakları ve temel özgürlükler gibi konularda yerli ve milli bir duruş sergileyerek farklı bir sendikacılık anlayışını bütün milletimize doğru bir şekilde anlatabilmiştir. İkincisi ise biz işletmelerimizi rakip olarak değil ortak olarak görüyoruz. İşçi-işveren ilişkilerimizi kavga ve çatışma üzerine değil uzlaşı üzerine kuruyoruz. Çünkü işletmelerimizin sorunu bizim sorunumuzdur. İşçi işveren ilişkilerini farklı bir zeminde ve farklı bir anlayışla ikame etmeye çalışıyoruz. Bunun sonucu olarak da milletimizin sevgisini kazanmanın gururunu yaşıyoruz.”

“Taşeron İşçiler HAK-İŞ’te Toplanarak Bu Mücadelede Hedefe Ulaşmayı Başarmışlardır”

Arslan, “Ülkemizin uzun yıllar meşgul olduğu taşeron işçiler konusu taşeron işçiler HAK-İŞ’te toplanarak bu mücadelede hedefe ulaşmayı başarmışlardır. HAK-İŞ bu mücadelenin en önünde yer almıştır. Bu konunun çözülmesi konusunda başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, bakanlarımız ve hükümetimizin bu konudaki destek ve katkılarını takdirle karşılıyor ve teşekkür ediyoruz” dedi.

“TÜBİTAK Çalışanlarını HAK-İŞ’le Birlikte Yürümeye Davet Ediyorum”

Açılış programına katılan TÜBİTAK çalışanlarına seslenen Arslan, “Aramızda TÜBİTAK’tan arkadaşlarımız var. TÜBİTAK Türkiye’nin yıldız kuruluşlarından bir tanesidir. Türkiye’nin yüz akı kuruluşlardan bir tanesi olan TÜBİTAK’ta olmak, oradaki arkadaşlarımızın taleplerini karşılayarak HAK-İŞ bünyesinde onları görmek bizi de onurlandıracak, gururlandıracaktır ve mutlu edecektir. TÜBİTAK çalışanlarını HAK-İŞ bünyesinde toplanarak HAK-İŞ’le birlikte yürümeye davet ediyorum” çağrısında bulundu.

“Yeni Hizmet Binasının Ülkemize ve Gebze’mize Hayırlara Vesile Olmasını Diliyorum”

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Bugün burada Gebze’nin büyüklüğünü ifade eden bir açılış gerçekleştiriyoruz. Kocaeli içerisinde emekçilerin bol olduğu büyük bir kenttir. İşçilerin ve sanayinin de artışıyla emeğin de gereksinim duyulduğu bir bölgedir. Bunun için işçilerin haklarını savunabilen sendikalara ihtiyaç vardır. Yeni hizmet binasının ülkemize ve Gebze’mize hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Programda konuşan Öz Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Baki Gülbaba yeni açılan hizmet binasının önemine değinerek, “Öz Büro-İş Sendikasının safı bellidir, yeri bellidir. İl başkanlığımızın açılışıyla emeğin onurlu mücadelesine çok büyük bir katkı vereceğimizi düşünüyorum” dedi.

HAK-İŞ Kocaeli İl Başkanı Şerafettin Koç ve Öz Büro-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Celalettin Kurt selamlama konuşması yaptılar.

Kurdelenin kesilmesiyle yeni hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi.

ARSLAN ÖZ BÜRO-İŞ TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Açılış programının ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Öz Büro-İş Sendikası temsilci ve üyeleriyle bir araya geldi.

Arslan toplantıda HAK-İŞ’in faaliyetleri ve hedefleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

15 Mart 2018 14:42, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu