ARSLAN, UŞAK’TA TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI

27 Şubat 2018 16:25, Haberler


ARSLAN, UŞAK’TA TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 27 Şubat 2018 tarihinde Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamız ile Uşak Belediyesi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı. 

Uşak Belediye Başkanı Av. Nurullah Cahan’ın Genel Başkanımız Arslan onuruna vermiş olduğu öğle yemeği sonrası toplu iş sözleşmesi alkışlar eşliğinde imzalandı.

İmza törenine Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Uşak Belediye Başkanı Av. Nurullah Cahan, HAK-İŞ Uşak İl Başkanı Recep Sorkun ve şube yönetim kurulu üyeleri, HAK-İŞ'e bağlı Sendikalarımızın şube başbakan ve yöneticileri,  Belediye Başkan Yardımcıları ve Daire Başkanları ile basın mensupları katıldı.

Halk oyunları ekibinin sergilemiş olduğu Zeybek gösterisi sonrası imza törenine geçildi. 

İmza töreni sonrası karşılıklı hediyeleşmeler ve sergi ziyareti yapıldı.

“Uşak Bizim İçin Çok Önemli Bir Yerde Durmaktadır”

Alkışlar ve sloganlar eşliğinde konuşmalarını yapmak üzere kürsüye çıkan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Uşak’ın kendileri için çok önemli bir yerde olduğunu anlatarak, “Hizmet-İş Sendikamızın Kurucusu ve Onursal Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi Uşak’ta imam-hatip lisesinde okudu ve o yıllarda Memur-Sen’in kurucusu Mehmet Akif İnan da bir okulumuzda Edebiyat öğretmenliği yapıyordu” diye konuştu.

İl Genel Meclisinin ve Uşak Belediyesi’nin yapmış olduğu hizmetlerin takdir edilecek bir noktada olduğunu vurgulayan Arslan, Türkiye’nin zor zamanlardan geçmesine rağmen bir taraftan da güzellikler yaşadığını belirtti.

Arslan, “Belediye başkanımız az evvel dedi ki; ne talep edildiyse verdik. Biz bu talepleri sunarken Belediyenin şartlarını, imkanlarını gözeterek bu taleplerde bulunuyoruz. Ne olursa olsun alalım ya da ne olursa olsun verelim anlayışı HAK-İŞ’in sorumluluk anlayışı ile hiçbir şekilde bağdaşmıyor. Belediyenin pozisyonunu da gözeterek bunları talep ediyoruz” diye konuştu.

“15 Temmuz Darbe İşgal Girişimine Karşı En Ciddi Mücadeleyi Verdik”

15 Temmuz darbe ve Türkiye’yi işgal girişimine değinen Arslan, “HAK-İŞ 15 Temmuz işgal girişimine karşı en ciddi mücadeleyi veren, ilk andan itibaren meydanlara çıkan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Hainlere geçit vermeyen ve ülkemizin işgaline karşı direnen bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. 15 Temmuz’u unutmadık ve unutturmayacağız. Çünkü 15 Temmuz bir darbe girişimi olma hainliğinin yanında bir işgal girişimiydi. Bütün mazlumların ümidi olan ülkemiz İslam dünyasının son kalesidir” şeklinde konuştu. Arslan, “Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak 5 vatan evladımızı o gece hainlere şehit verdik. Arkadaşlarımızın bu hainlere karşı yazmış olduğu destanı asla unutmayacağız" dedi. 

“Mehmetçiğimizin Maddi ve Manevi Olarak Yanındayız”

Sadece 15 Temmuz değil terörle mücadelede de vermiş olduğumuz kahraman şehitlerimize de Allahtan rahmet dilieyen Arslan, "Zeytin Dalı Harekatı’nda Türkiye meşru müdafaa hakkını kullanarak teröre, terörizme karşı bir mücadele veriyor. Afrin’de yedi düvele karşı savaşıyoruz. Onun için Afrin harekatı sıradan bir harekat değildir. Bu harekatın başarısı demek bu 7 düvelin de mağlubiyeti demektir. Onun için maddi-manevi desteklerimizle Mehmetçiğimizin yanında yer almaya devam edeceğiz” dedi.

“Hainlere Karşı Devletimizin ve Milletimizin Yanındayız”

“Görüş farklılıklarını, düşünce biçimlerini ve siyasi görüşlerimizi bir kenara atıp devletimizin, milletimizin yanında olmalıyız” diyen Arslan, şunları kaydetti:

“Görüş farklılıklarımızı bir kenara atıp nasıl yan yana geldiğimizi görmemiz bizim için çok önemli. Bir grup STK ile Hatay ve Hatay’a bağlı Reyhanlı, Kırıkhan, Hassa sonra Gaziantep illerinde birtakım ziyaretlerde bulunduk. Kilis’te atılan toplarla şehitler verdiğimiz o sınır bölgesinde yaşayan halkımızın asla korku endişe içerisinde görmedik. Şehitlerimizin, gazilerimizin yakınları gururla onurla bu harekatın arkasında olduklarını ifade ettiler. Toplumun nasıl bir dayanışma içerisinde olduğunu göstererek, bu birlikteliğimiz, bu kardeşliğimiz işgalcilere, teröristlere karşı kuzeyiyle-güneyiyle, doğusuyla-batısıyla karşısında durmak her türlü takdirin üzerindedir. Hainlere karşı içeride ve dışarıda devletimiz ve hükümetimiz ciddi mücadele göstermektedir. Biz bu mücadelede devletimizin yanında omuz vermekteyiz. Bu toprakların yerli ve milli bir örgütü olarak bütün vatandaşlarımızı ayrım gözetmeksizin kucaklıyoruz.”

“HAK-İŞ’in Mücadelesi Türkiye’nin Mücadelesidir”

HAK-İŞ’in büyümesinin Türkiye’nin büyümesi anlamına geldiğini ifade eden Arslan, şöyle devam etti: 

"HAK-İŞ’in mücadelesi Türkiye’nin mücadelesidir. 43 yıllık tarihi mücadelemizde ne bizi sevenleri, ne de bize destek verenleri başını öne eğdirecek bir yanlışımız olmadı. Asla milletimize, devletimize, insanımıza ihanetimiz olmadı ve olmayacak. Bu milletin değerlerini kendi değerleri kabul eden yerli ve sivil sendikacılık yapıyoruz. Ülkemizde, bölgemizde ve küremizdeki bütün mazlumların HAK-İŞ’ten alacağı vardır anlayışına sahibiz. Biz bu borcu ödemek adına büyük bir sorumluluğun altına girdik. O sebeple biz taşeron mücadelesinin liderliğini yaptık. 11 yıl önce Aydın’da taşeron arkadaşlarımızı örgütledik. Onlardan TİS, aidat gibi hiçbir gelirimiz olmadan mücadele ettik. HAK-İŞ bayrağı orada dalgalandı. Türkiye’nin her yerinde 2000 yıllarından itibaren büyük bir mücadele verdik. 81 ilden 6 binden fazla taşeronun katıldığı bir kampanya yaptık. O günlerde de TİS ve aidat haklarımız da yoktu.”

“Haklarımızı Güvence Altına Aldık”

HAK-İŞ’in sonuçları ne olursa olsun taşeronları örgütlemek konusunda gayret sarf ettiğini hatırlatan Arslan, “Biz şartlar ne olursa olsun önce bu taşeron işçileri örgütleyeceğiz dedik. Çünkü örgütlülük muhatap alınmak demektir. 24 Ocak 2014 yılında bir kampanya başlattık. İşten atılma korkusu içerisinde olan arkadaşlarımızı gördüm. Biz bunlara rağmen mücadeleyi bırakmadık. Tarihi bir düzenlemeyi başardık. Taşeronlar için TİS’in önünü açmıştık, kıdem tazminatının, mesainin kanunla güvence altına alınmasını sağladık” diye konuştu.

“Taşeron Sorununun Çözümü Çalışma Hayatımızın En Büyük Reformudur”

Arslan, “Sayın Cumhurbaşkanımız yeni dünya düzeninin, kapitalizmin bize dayatmalarına karşı bir meydan okuma yapmıştır. Kamunun ve devletin küçültülmesine bu dayatmalarına devletimiz bir meydan okumayla karşılık vermiştir. Taşeron düzenlemesi çalışma hayatımızın en büyük reformudur. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımızı, bakanlarımıza teşekkür ediyoruz, Allah onlardan razı olsun” ifadelerini kullandı.

“Bu Mücadelede HAK-İŞ’in Alınteri Var”

HAK-İŞ’in üyesi olsun ya da olmasın bütün taşeronlar için HAK-İŞ’in mücadele ettiğini, alınteri olduğunu vurgulayan Arslan, “Taşeronlar kadroya geçilmez diyenlere karşı üretmeye, hizmet etmeye her daim devam edeceğiz” dedi.

“Emekçi Kardeşlerimize Şükranlarımı Sunuyorum”

Toplu İş Sözleşmesi töreninde konuşan Uşak Belediye Başkanı Av. Nurullah Cahan, “İlimize kazandırdığımız hizmetlerde işçi kardeşlerimizin alınteri var. 24 saat esasına göre durmadan hizmet etmeye devam ediyoruz. Hizmet için varız biz buna inanıyoruz” şeklinde konuştu

“Taşeron Mücadelesinin Lideri Arslan’dır”

HAK-İŞ Uşak İl Başkanı Recep Sorkun, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın taşeron mücadelesinin lideri ve kadronun mimarı olduğunu vurgulayarak, “Kadronun mimarı olan Genel Başkanımızla burada bir arada olmak bizim için fazla duygusal ve onur vericidir. Sendikamıza yeni üye olan arkadaşlarımıza ve bugün bizimle burada beraberler onlara da hoş geldiniz, sefalar getirdiniz demek istiyorum” ifadelerini kullandı. 

“Gece Gündüz Demeden Çalıştık”

“Üyelerimizin sıkıntısı bizim sıkıntımız, onların dertleri bizim dertlerimiz” diyen Sorkun, “Her bir sorunumuzu, sıkıntımızı gidermek için gece gündüz çalışmaya dertlerinize derman olmaya geldik. 2013 yılında Genel Başkanımızın ‘Sendika sizi korur’ düsturuyla Ankara’da verdiği başlangıçla aldığımız talimat sonrası bölgede adım atmadığımız yer, karışlamadığımız toprak kalmamıştır. Biz bu yolda gece gündüz demeden büyük bir gayretle çalıştık” şeklinde konuştu.

ARSLAN UŞAK’TA TEMASLARDA BULUNDU 

TİS töreni öncesi Uşak’ta temaslarda bulundu. Arslan, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ve İl Sağlık Müdürü Dr. Sedat Kavas’a makam ziyaretinde bulundular. Karşılıklı iyi temennilerin sunulduğu görüşmelerde Arslan, ülke gündemi ve sendikal faaliyetler konuşuldu.

Ziyaretler öncesi Rektörlük ve İl Sağlık Müdürlüğü’nde Genel Başkanımız Arslan’ı üyelerimiz çiçeklerle karşıladı.

27 Şubat 2018 16:25, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu