ARSLAN, ÇOCUK İŞÇİLİĞİ İLE MÜCADELE İMZA TÖRENİNE KATILDI

23 Şubat 2018 15:47, Haberler


ARSLAN, ÇOCUK İŞÇİLİĞİ İLE MÜCADELE İMZA TÖRENİNE KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 23 Şubat 2018 tarihinde ‘Çocuk İşçiliği ile Mücadele Ortak Deklerasyonu İmza Töreni’ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayesinde Çalışma ve Sosyal Güvenli Bakanlığı ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) iş birliğiyle Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Deklarasyonu imzalandı.

İmza töreni, Çalışma ve Sosyal Güvenli Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, TİSK Başkanı Kudret Önen, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, DİSK Başkanı Kani Beko, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Direktörü Numan Özcan’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Deklarasyonda 2018 yılının Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Yılı ilan edildiği hatırlatılarak, bu dönemde toplumun duyarlılığının artırılması için her türlü ulusal ve uluslararası çabaya katkı verileceği, ayrım gözetmeksizin her çocuğu, çocuk olmaktan kaynaklanan evrensel haklarına ulaşması için çaba harcanacağı belirtildi. 

Deklarasyonda, Tüm çocukların en kötü biçimleri başta olmak üzere çocuk işçiliğinden korunacak ve önleyici tedbirler alınacağı belirtildi.

“Sendikal Örgütlülüğün Olduğu Yerde Çocuk İşçiliği Asla Olmaz”

İmza öncesi konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Sorunları biliyoruz ve bu konuda sorumluluklarımız var. Hep birlikte bu sorunun çözümü için mücadele edeceğiz. Sendikal örgütlülüğün olduğu hiçbir yerde çocuk işçiliği asla olmaz. O nedenle sendikal örgütlenme ile çocuk işçiliğine son diyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Çocuklar Bir İş Gücü Değildir, Beşeri Sermaye Hiç Değildir”

İmza töreninde konuşan Emine Erdoğan, 2018 yılının Türkiye’de ‘Çocuk İşçiliği ile Mücadele Yılı’ ilan edildiğini anımsatarak, “Allah’ın bize emanet olarak verdiği çocuklar bir iş gücü değildir, beşeri sermaye hiç değildir. Çocuk işlenmeyi bekleyen bir cevherdir, tertemiz bembeyaz bir sayfadır. Çocuğun yeri ne sokak, ne tarla, ne fabrikadır, çocuğun yeri okuldur. Çocuğun eline ne boya sandığı ne kağıt mendil ne tartı yakışır. Çocuğun eline en çok kalem, defter, kitap yakışır. Küçücük yaşta tarlada, sokakta çalışmak zorunda kalan çocuklar tüm toplumu ilgilendiren bir ayıptır” şeklinde konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenli Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu birer konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından TZOB, TİSK, TESK, HAK-İŞ, TÜRK-İŞ, TOBB, ILO Türkiye, Kalkınma, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor, İçişleri, Aile Sosyal Politikalar ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıklarının katılımıyla Emine Erdoğan'ın himayesinde Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Deklarasyonu’na imzalar atıldı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

23 Şubat 2018 15:47, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu