ARSLAN, HİZMET-İŞ ADANA ŞUBESİ AÇILIŞINA KATILDI

19 Şubat 2018 13:43, Haberler


ARSLAN, HİZMET-İŞ ADANA ŞUBESİ AÇILIŞINA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 19 Şubat 2018 tarihinde konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın Adana Şubesi hizmet binası açılışına katıldı.

Açılışa Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcısı Erdoğan Serdengeçti, İller Bankası Bölge Müdürü Hasan Güneş, HAK-İŞ Adana İl Başkanı Abdurrahman Yücel, MEMUR-SEN Adana İl Başkanı Mehmet Sezer, Hizmet-İş Sendikası yöneticileri ve konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın il ve şube başkanları katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikası yeni hizmet binasının hayırlara vesile olmasını diledi.

“Adana, İşçi Hareketi, Türk Ekonomisi ve Türk Siyaseti Açısından Önemli Bir Şehrimizdir”

Açılış programında konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Bugün bizim için özel bir gün. Adana hem işçi hareketi açısından hem Türk ekonomisi açısından hem de Türk siyaseti açısından çok önemli bir şehrimizdir. 43 yıllık mücadelemizin her aşamasında Adana’da mutlaka HAK-İŞ için bu davaya gönül veren ve HAK-İŞ değerlerini savunan arkadaşlarımız olmuştur. Adana’da böyle güzel bir hizmet binasının açılışını çok önemli buluyorum” dedi.

“Adana İşçileri Bizi Seviyor ve Bize Güveniyorlar”

Adana’da işçilerin kendilerine göstermiş olduğu her türlü ilgi ve desteğin bütün takdirlerin üzerinde olduğunu belirten Arslan, “Hizmet-İş Sendikası başta olmak üzere pek çok sendikanın burada faaliyet gösterdiğini biliyorum. Adana işçileri bizi seviyor ve bize güveniyorlar. O yüzden bizimle birlikteler. Biz de onları seviyoruz ve onlara güveniyoruz. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz yeni hizmet binası sendikamızın üyelerine daha iyi ve daha kaliteli hizmet verebilmek için yaptığımız bir çalışmadır. Adana’da böyle bir hizmet binasının açılışından dolayı herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Zeytin Dalı Harekatının En Az Kayıpla Başarılı Olarak Hedefe Ulaşmasını Temenni Ediyorum”

Afrin bölgesinde sınır güvenliğimizi korumak amacıyla yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’na değinen Arslan, “Zeytin Dalı Harekâtında ve terörle mücadele kapsamında bugüne kadar kaybettiğimiz bütün asker ve polisimize Yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine baş sağlığı diliyorum. Zeytin Dalı Harekatının en az kayıpla başarılı olarak hedefe ulaşmasını temenni ediyorum” dedi.

“Bu Yıl 1 Mayıs’ı Adana’da Kutlayacağız”

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününün önemine değinen Arslan, “HAK-İŞ olarak uzun zamandır 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü her yıl ayrı bir ilimizde kutluyoruz. Bu yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Adana’da kutlayacağız. 1 Mayıs’ı gerginlik günü olmaktan kurtardık. 1 Mayıs’ı sadece Taksime sıkıştırılan, sadece ideolojik kavgaların olduğu, polis joplarının olduğu, tomaların su fışkırttığı bir günden coşkularla, halaylarla kutlanan bir güne taşımayı başardık. Biz Türkiye’nin bütün meydanlarını 1 Mayıs meydanı olarak görüyoruz. 1 Mayıs yalnızca Taksim’de kutlanır şeklinde orayı kutsamanın hiçbir anlamı yoktur. HAK-İŞ olarak bu yıl 1 Mayıs’ı inşallah coşkuyla, barış ve kardeşlik türküleriyle Adana İstasyon Meydanında kutlayacağız. O gün hep birlikte alanlarda olarak Türkiye’ye yakışır bir 1 Mayıs’ı Türkiye’ye ve dünyaya armağan edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Taşeron İşçiler, Geçici ve Mevsimlik İşçilerle İlgili Yeni Bir Dönemdeyiz”

Arslan konuşmasında taşeron işçilere kadro verilmesi konusunda da değerlendirmelerde bulundu.

Arslan, “HAK-İŞ olarak çalışma hayatının en temel gündemlerinden birisi olan taşeron işçilik, geçici ve mevsimlik işçilerle ilgili yeni bir dönemdeyiz. KİT’lerin de bu kapsama dahil edilmesi en büyük arzumuzdu. Ancak kapsam dışında kaldılar. Fakat süreç devam ediyor. HAK-İŞ olarak bu eksikliklerin giderilmesi için tüm taşeron işçilerimizin kadroya alınması sürecini takip ediyoruz. Eksik kalan alanlarda da yeni bir düzenlemeyle bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

“ÖSP Uygulamasına Her Zaman Karşı Çıktık”

HAK-İŞ olarak ÖSP uygulamasına her zaman karşı çıktıklarını ve buna karşı mücadele ettiklerini anlatan Arslan, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım ve Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Jülide Sarıeroğlu bizim bu hassasiyetimizi göz önünde bulundurmuşlardır. Hükümetimiz kamuda ve yerel yönetimlerde taşeron işçi sisteminden vazgeçildiğini ilan etmiştir. Bu uluslararası camiada Türkiye’nin çalışma hayatındaki en büyük reformudur. Artık binlerce insan kamuda kadrolu işçi olarak görevlerine devam edeceklerdir. Geçici ve mevsimlik işçilerimiz 2007 yılından bu yana 5 ay 29 günden fazla kamuda çalıştırılamıyordu. İlk defa bu konuyla ilgili yeni bir adım atılmıştır. Bu sürenin artırılmasına yönelik talebimiz büyük ölçüde karşılanmıştır” açıklamasında bulundu.

ARSLAN, İŞYERİ TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikamızın Adana Şubesinin yeni binasının açılışı sonrası Konfederasyonumuz HAK-İŞ’e bağlı sendikaların işyeri temsilcilerinin de katıldığı bir toplantıya katıldı.

Arslan, “HAK-İŞ ülkemizin, bölgemizin ve küremizin bütün mazlumlarına borçludur. Biz 2007 yılında bir hedef koyduk, ‘Geleceğimiz Hayallerimiz Kadardır’ işte bu istikamette gideceğiz ve sonra  hedefleri gerçekleştirmek için çalışacağız diye. Biz taşeron işçilerin makus tarihini yenmek için mücadele ettik. Bu mücadelede yola çıkarken hedefimizden sapmadan doğru istikamette giderek hedefe ulaştık” diye konuştu.

“HAK-İŞ Bir Vizyon, İrade ve Emek Hareketidir”

HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız ise yaptığı konuşmada, “HAK-İŞ olarak çok mutlu bir dönemdeyiz. Çünkü HAK-İŞ Konfederasyonu yarım yüzyıla yakın bir dönem içerisinde her daim büyümeye ve güçlenmeye devam etti. Bugünlere gelmemizde tüm yöneticilerimizin, emekçilerimizin HAK-İŞ gönüllülerinin emeği geçti. Ancak Mahmut Arslan'ın Genel Başkan olmasıyla beraber, emekleyen Konfederasyonumuz artık yürümeye, koşmaya başladı. Bunun için, bir vizyon, bir irade ve bir emek gerekiyordu. Konfederasyonumuzun Başkanı bunu ortaya koydu. Yaklaşık 7 yıldır büyük bir hamle yaptık ve Genel Başkanımızın önderliğinde bunu sürdürmeye devam ediyoruz” dedi.

 “Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Tüm Türkiye’nin İşçi ve Emekçi Lideridir”

Taşeron sisteminin işçiyi köleleştirdiğini, emekçinin hakkını çiğnediğini vurgulayan HAK-İŞ Adana İl Başkanı Abdurrahman Yücel konuşmasında, “Genel Başkanımızın bir sözü var ‘Gücümüz hayallerimiz kadardır’ değerli arkadaşlarımız eğer bir işin doğruluğuna inanıyorsanız, hayal gücünüzü, inancınızı ve kararlılığını birleştirirseniz hedefi yakalamış olursunuz. İşte bu işin mimarı Türkiye’nin işçi ve emekçi lideri Genel Başkanımız Mahmut Arslan’dır. Huzurlarınızda tüm taşeron işçiler adına kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

ZİYARETLER

Arslan açılış öncesi Adana’da bir dizi temaslarda bulundu.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve beraberindeki HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcısı Erdoğan Serdengeçti, HAK-İŞ İl Başkanı Abdurrahman Yücel ile birlikte ilk olarak Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ı makamında ziyaret ettiler.

Ardından Arslan ve beraberindeki heyet, Devlet Su İşleri (DSİ) 6. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın’ı makamında ziyaret ettiler. Arslan, Afrin operasyonu kapsamında şehit olan Adana’lı Mehmetçik’e Yüce Allah’tan rahmet diledi. Operasyonun başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü söyledi.

DSİ’nin ardından Arslan ve beraberindeki heyet, Ak Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni’yi ziyaret etti.

19 Şubat 2018 13:43, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu