ARSLAN, HİZMET-İŞ KOCAELİ ŞUBESİ GENEL KURULUNA KATILDI

04 Şubat 2018 12:56, Haberler


ARSLAN, HİZMET-İŞ KOCAELİ ŞUBESİ GENEL KURULUNA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 4 Şubat 2018 tarihinde konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın Kocaeli Şubesi 2. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Kocaeli Ramada Otel’de gerçekleştirilen genel kurula Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanvekili Av. Hüseyin Öz, AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün,  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan ve yöneticileri, Hizmet-İş Sendikası yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı.

“Milletimizin Başı Sağ Olsun”

Genel kurula hitaben konuşmalarını gerçekleştiren Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Sınır güvenliğimizi sağlamak amacıyla Afrin’de yürütülen ‘Zeytin Dalı Harekatı’nda önceki gün hepimizin yüreğini yakan saldırı sonucu şehit olan askerlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Vatan savunmasında ve 15 Temmuz gecesi korkusuzca canlarını feda eden tüm kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu. 

“Yaptığımız Doğru ve Güzel Şeyleri Uluslar Arası Arenada Anlatmamız Gerekiyor”

HAK-İŞ olarak uluslar arası üyesi olduğumuz kuruluşları Afrin Harekatı konusunda bilgilendirdiklerini açıklayan Arslan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Uluslar Arası İşçi Sendikaları Konfederasyonu Asya Pasifik ITUC (ITUC-AP) Genel Sekreteri Shoya Yoshida’ya Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Afrin’de yürüttüğü operasyon konusunda bilgilendirme mektubu yazdık. ITUC-AP Genel Sekreteri mektubumuza; ‘Türkiye tarafından Afrin’de gerçekleştirilen terör operasyonunu destekliyoruz’ şeklinde yanıt verdi. Tüm bunlar gösteriyor ki kendi içimizde yaptığımız doğru ve güzel şeyleri uluslar arası arenaya da taşıyarak doğru bilgilendirmelerde bulunmamız gerekiyor. Zeytin Dalı Harekatı’nda bölgenin terör örgütünden bir an önce temizlenerek terör saldırılarının sona ermesini diliyor, bu harekatın bir an önce başarılı bir şekilde sonuçlanmasını arzu ediyoruz.”

HAK-İŞ’e bağlı Hizmet-İş Sendikası Kocaeli şubesinin çok eski bir tarihi olduğunu anımsatan Arslan, “Bugün 1984 yılında başlayan bir mücadelenin 35. yılındayız. Kocaeli şubemiz bugün sendikamızın en büyük şubelerinden birisini oluşturuyor. Yaklaşık 6 binin üzerinde üyesiyle hem taşeron işçileri, hem yerel yönetimlerdeki ve belediyelerdeki taşeron işçileri örgütleyerek çok önemli bir başarıya imza attılar” dedi.

“HAK-İŞ’in Kocaeli Bölgesindeki Varlığı Türkiye İşçi Hareketi İçin Son Derece Önemli”

Arslan, “HAK-İŞ’in Kocaeli bölgesindeki varlığı ve gücü sadece HAK-İŞ için değil Türkiye işçi hareketi için de son derece önemli ve anlamlı olduğunu düşünüyorum. HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın Kocaeli ilindeki varlığı sendikal harekâtın gidişatı ve istikametinin belirlenmesi açısından son derece önemlidir” şeklinde konuştu.

“HAK-İŞ 43 Yıllık Geçmişiyle Çalışma Hayatında Çok Önemli Bir Yer Edinmiştir”

HAK-İŞ’in 43 yıllık geçmişiyle çalışma hayatında çok önemli bir yer edindiğine dikkati çeken Arslan, “Konfederasyonumuz kuruluşundan bugüne kadar belli bir istikamette, belli hedefler, belli ilkelerden vazgeçmeyerek o hedefleri gerçekleştirme mücadelesi vermiştir. Biz HAK-İŞ olarak doğru yerde duruyoruz. Bizim yaptığımız sendikacılığın hem toplumda hem de çalışanlarda bir karşılığı var” sözlerini kullandı.

“HAK-İŞ Olarak Daha İyi Bir Noktaya Gittiğimizi Söyleyebiliriz”

En son açıklanan sendika üye istatistikleri konusunu değerlendiren Arslan, “Son açıklanan sendika üye istatistiklerine göre üye sayımız giderek artıyor. En son açıklanan istatistiklere göre HAK-İŞ konfederasyonu olarak bugün 620 binlere ulaştık. Konfederasyonumuza bağlı 22 Sendikamızın 19 tanesi toplu sözleşme yapma ehliyetine sahip ve 8 tane sendikamız iş kolunun en büyük sendikası oldu. Hizmet-İş sendikamız Türkiye’nin en büyük sendikası olma başarısını sürdürdü. Bütün bu sonuçlara baktığımızda HAK-İŞ olarak iyi bir noktaya gittiğimizi söyleyebiliriz” açıklamasında bulundu. 

Taşeron sisteminin kaldırılması konusuna da değinen Arslan, “HAK-İŞ’in uzun yıllardır gündeminde olan ve çok temel bir konu olan taşeron konusunun önemli bir çözüme kavuşturulmasının gururunu ve onurunu yaşıyoruz” dedi.

Arslan taşeron düzenlemesi hakkında şu açıklamalarda bulundu; “Taşeron düzenlemesi sadece kamuda yapılmış bir düzenlemenin ötesinde bizim için başka bir anlam ifade ediyor. Kamuda taşeron sisteminin yasaklanması tarihi bir dönüşümdür. Bu sistemin yasaklanması Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın uluslar arası güçlerin dayatmalarına karşı bir meydan okumasıdır. Buna teşekkür ediyor ve alkışlıyoruz. İnanıyorum ve biliyorum ki bu sisteme geçilmesiyle kamu ve belediyelerimiz daha çok kazanacaktır. Bizim bu büyük fotoğrafı görmemiz lazım. Bu düzenlemelerin içerisinde kitlerin dışarıda tutulması, kamunun sosyal tesislerinde çalışanların kendi araçlarıyla çalışanların dışarıda tutulması, hastane bilgi yönetim sisteminde çalışan arkadaşlarımızın dışarıda tutulması bir eksikliktir. Ama büyük fotoğrafı ıskalamamak lazım. HAK-İŞ olarak esas olan işçilerin örgütlenmesiyse örgütlenmeye devam ediyoruz. Esas olan işçilerin toplu sözleşme haklarına kavuşmalarıysa bunu yapmaya devam ediyoruz. Bütün bunları yaparken de kavga ve çatışmadan uzak, işletmelerimizi yıkan, yok eden, tahrip eden bir sendikal kültürle değil, işletmelerin başarısı ve daha iyi rekabet şartlarına ulaşması için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyoruz.”

HABERE AİT GÖRSELLER :

04 Şubat 2018 12:56, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu