HAK-İŞ/HİZMET-İŞ İLE MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

19 Ocak 2018 11:25, Haberler


HAK-İŞ/HİZMET-İŞ İLE MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU (MYK) ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI


HAK-İŞ Konfederasyonumuza bağlı HİZMET-İŞ Sendikamız ile Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) arasında ''Ulusal Meslek Standardı ve Ulusal Yeterlilik Hazırlama İşbirliği Protokolü imza töreni  19 Ocak 2018 tarihinde HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Merkezinde gerçekleştirildi.

İmza törenine HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan, HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, HİZMET-İŞ Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz ve konfederasyonumuz uzmanları, MYK temsilcileri, Hizmet-İş Sendikası yetkilileri ve basın mensupları katıldı.

Konfederasyonumuza bağlı HİZMET-İŞ Sendikamız ile Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) arasında,  Hasta Yönlendirme Personeli, Bina Görevlisi, Numaraj Elamanı, Trafik İşaretleri Sinyalizasyon Operatörü, Kar Kürüme ve Tuzlama Aracı Operatörü olarak 5 meslek grubunun Ulusal Meslek Standardı ve Ulusal Yeterlilik Hazırlamasına yönelik protokol imzalandı.

İmza töreninde konuşan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, "İş kolumuzdaki sendikalar ile MYK'nın meslek standartlarının belirlenmesi ve yeterliliklerin oluşturulmasında ilk adımı atmış oluyoruz” dedi. 

“MYK İle Bu Protokolün İmzalanması Bizim Açımızdan Gurur Verici”

Arslan, “Büyük bir heyecanla ve beklenti ile yaptığımız bu çalışmaların MYK’nın da verdiği destek ve katkılarla protokolün imzalanması bizim açımızdan gurur verici bir durum” dedi.

Arslan, “İş kolumuzdaki sendikalarımız içerisinde ilk defa MYK ile böyle bir protokol imzalayarak, artık meslek standartlarının belirlenmesi ve yeterliliklerin oluşması konusunda bir adım atmış oluyoruz. Bunu destekleyen her konuda MYK’nın misyonuna uygun olarak bütün alanlarda yeni meslek standartlarının belirtilmesi, yeterliliklerinin oluşturulması yeni meslekler oluşturması daha sonrasında sınav ve belgelendirilmesi sistemindeki desteklerinden dolayı MYK yönetimine teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Arslan, HAK-İŞ olarak MYK'nın kuruluşunda etkin rol oynadıklarını, kurumun katılımcı, demokratik ve çoğulcu olmasına özen gösterdiklerini, MYK'nın bütün çalışmalarında daha etkin ve verimli olmalarını istediklerini belirtti.

Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan ise imza törenindeki konuşmasında, MYK'nın asıl görevlerinden birinin de çalışma hayatına nitelikli eleman kazandırmak, eğitim ile istihdam arasındaki bağı güçlendirmek olduğunu söyledi.

Kurumun yapısının, Avrupa Birliğine normlarına ve diğer kamu kuruluşlarına uygun olduğunu belirten Ceylan, “Amaç, üretim ve istihdamda kalite, nitelik, üretime değer kazandırmak ve çalışanların niteliklerinin geliştirilmesi olunca, bu beraber çalışma kültürünü getiriyor. Kurumlarımız bunu zaten yapıyor” dedi.

“HAK-İŞ MYK'nın Kuruluşunda ve Çalışmalarında Önemli Katkılar Sağladı”

Ceylan, HAK-İŞ'in MYK'nın kuruluşunda ve çalışmalarında çok önemli katkılar sağladığını ifade ederek, “HAK-İŞ konfederasyonuna bağlı sendikalarla yapmış olduğumuz iş birliği çerçevesinde yaklaşık 40 meslek standardını ve 13 yeterliliği yürürlüğe koyduk. Bu mesleklerde sınav ve belgelendirme hizmetleri yürütülüyor. Bugün imzalamış olduğumuz ikili işbirliği  protokolle, 5 meslek grubunda standart çalışmalarına başlayacağız” şeklinde konuştu.

İmza töreninde konuşan Dr. Osman Yıldız ,Mesleki Yeterlilik kurumu kurulduktan sonra çalışmalarını  bütün topluma yönelik  sürdürüyor . Türkiye bu yeni sistemde çok başarılı bir şekilde gidiyor.

Yıldız ,Türkiye birçok konuda uluslararası olmak üzere  Avrupa Birliğindeki kurumları kendisine örnek alıyordu ama çok şükür Türkiye'nin geldiği noktada Mesleki Yeterlilik Kurumu dünyaya örnek bir kurum haline geldiğini ifade eden Yıldız, Mesleki Yeterlilik Kurumunun yapısı ve çalışma biçimi olarak sosyal taraflarla çalışan, toplumla çalışan bir yapısı ve anlayışı var.dedi

Bizde sosyal paydaş olarak, sosyal taraf olarak biz bu sürecin içerisinde başından itibaren yer aldık şimdide sendikalarımız bu sürecin içerisinde yer almaktadır.Şimdi Hizmet-İş sendikamız bu sürece dahil oluyor hayırlı ve uğurlu olsun dedi .


HABERE AİT GÖRSELLER :

19 Ocak 2018 11:25, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu