HAK-İŞ’TEN TAŞERON ÇALIŞANLAR İÇİN ÇAĞRI MERKEZİ

07 Ocak 2018 11:23, Basın


HAK-İŞ’TEN TAŞERON ÇALIŞANLAR İÇİN ÇAĞRI MERKEZİ


HAK-İŞ Konfederasyonu, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) uygulanmasına yönelik soruları cevaplandırmak ve sendikalarımızın üyelerine ve çalışanlara yardımcı olmak amacıyla bir çağrı merkezi kurdu. 

Hukukçulardan oluşan uzman ekip, taşeron çalışanların sorularını anında yanıtlıyor.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın isteğiyle HAK-İŞ bünyesinde kamu kurumlarında ve yerel yönetim kuruluşlarında taşeron, geçici ve mevsimlik işlerde çalışanların 696 sayılı KHK'nın uygulanmasına yönelik sorularını cevaplandırmak, kadroya geçiş sürecinde kolaylık sağlamak ve çalışanlara yardımcı olmak amacıyla hukukçulardan oluşan bir çağrı merkezi kuruldu.Hukukçulardan oluşan uzman ekip, KHK ile getirilen düzenlemelerle ilgili işçilerin sorularını yanıtlayarak, bilgi kirliliğine engel olmak amacıyla hizmet veriyor.

Uzman ekip, Hafta içi 08.30-24.00 saatleri arasında 0312 417 80 02 / 0312 418 48 72 numaralı telefonlardan çalışanların sorularını yanıtlayarak doğru bilgileri paylaşıyor.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Taşeron işçilerin kadroya alınması konusunda verdiğimiz mücadele güzel bir şekilde sonuç vermiştir. Devlet 696 sayılı KHK ile kamu kurumlarında ve yerel yönetim kuruluşlarında taşeron sistemine son vermiştir. Devletin kamu hizmetlerini artık kamu çalışanlarıyla yapacağını bildirmesi küresel kapitalizme karşı büyük bir meydan okumadır. Biz bu çalışmayı büyük bir reform olarak görüyoruz. büyük fotoğrafı kaçırmamak gerekiyor. Büyük fotoğrafın içerisinde bazı eksiklikler var. Bizim arzu ettiğimiz şey KİT’lerde çalışan taşeron işçilerin de bu kadrolara sahip olmasıdır. 

HAK-İŞ olarak bütün taşeronlar için yola çıktık. Bütün taşeronların sorunlarını çözmek için mücadele edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

07 Ocak 2018 11:23, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu