ARSLAN, İSDEMİR’DE TİS TÖRENİ KUTLAMALARINA KATILDI

29 Aralık 2017 17:51, Haberler


 ARSLAN, İSDEMİR’DE TİS TÖRENİ KUTLAMALARINA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 29 Aralık 2017 tarihinde Hatay İskenderun’da bulunan İskenderun Demir Çelik Fabrikası (İSDEMİR) meydanında gerçekleştirilen kutlamaya katıldı.

HAK-İŞ ile OYAK Maden Metalürji Grubu şirketlerinden İskenderun Demir Çelik Fabrikası (İSDEMİR) arasında 3 binden fazla üyemizi ilgilendiren 26’ncı dönem Toplu İş Sözleşmesi imza töreni kutlamaları İskenderun İSDEMİR meydanında gerçekleştirildi. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Çelik-İş Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Ak Parti İskenderun Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Orhan Karasayar, Çelik-İş Sendikası ve İSDEMİR yöneticileri katıldı.

29 Aralık 2017 tarihinde toplu iş sözleşmesinden doğan kazanımları öğrenmek ve edinilen hakları kutlamak amacıyla İskenderun İSDEMİR Meydanında toplanan binlerce üyemiz oluşan coşkulu kalabalıkla bir araya geldiler.

Mitingde OYAK ile İSDEMİR arasında imzalanan toplu iş sözleşmesinden elde edilen kazanımlar ve haklar açıklanarak üyelerimizi bilgilendirdik.

Mitingde konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, imzalanan toplu iş sözleşmesinin HAK-İŞ, OYAK, İSDEMİR ve ülkemiz için hayırlı olması dileğinde bulunarak, için ülkemizin gerçekleri ve üyelerimizin yararına bir sözleşme çıkarmak için tüm taraflar olarak büyük bir gayretle çalıştıklarını ifade etti.

Arslan, “Toplu sözleşme yetki süreci ve daha sonra ortaya çıkan toplu sözleşme sürecinin barış içerisinde sonuçlanmış olmasını hem ülkemiz açısından, hem çalışma hayatımız açısından, hem endüstri ilişkiler sistemimiz açısından hem de İSDEMİR’in geleceği açısından son derece kıymetli ve değerli buluyoruz” dedi.

Arslan, “Bu sözleşmenin imzalanmasında emeği geçen başta OYAK Genel Müdürü Savaş Toker olmak üzere, İSDEMİR Genel Müdürü Toker Özcan, HAK-İŞ yöneticilerine, Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Yeni Bir Anlayışın İnşası Sürecindeyiz”

Yeni bir anlayışın, yeni bir yaklaşımın, yeni bir kültürün inşası sürecinde olduklarını belirten Arslan, “Artık İSDEMİR ve OYAK’la rakip değil, sosyal ortağız. Birbirimizle kavga değil, geleceği inşa edeceğiz. Çatışma yerine uzlaşmayı, kavga yerine barışı, rekabet yerine birlikte çalışmayı ve geleceği birlikte inşa etme anlayışını bu işletmede hakim kılacağız. Hem Türk endüstri ilişkiler sistemine, hem çalışma hayatımıza, hem ülkemize, hem bölgemize, hem işletmemize, hem de kurumumuza yeni bir anlayışı hakim kılarak bunu başaracağız” ifadelerini kullandı. 

“Yeni Bir Çağı Başlatıyoruz”

İSDEMİR’de yeni bir çağı başlattıklarını vurgulayan Arslan, “Biz burada yeni bir çağı başlatıyoruz. Eski çağı kapatıyoruz ve yeni bir çağı hep birlikte inşa edeceğiz. Bu yeniçağın temellerini atarken birbirimize karşı açık, şeffaf ve dürüst olacağız. Birlikte işletmenin geleceğinde söz ve karar sahibi olacağız. İSDEMİR’in rekabet gücü, ihracatı, bilançosu, yatırımları ekmeğimiz kadar, ücretimiz kadar bizim için önemli ve biz bu konuda inisiyatif alacağız” şeklinde konuştu.

İSDEMİR’in geleceği için birlikte çalışacaklarını anlatan Arslan, “İSDEMİR’in bölgemiz ve ülkemiz için ne kadar kıymetli olduğunun farkındayız. Bu işletmenin bu fabrikanın geleceğe taşınmasında ve gelecekte daha güçlü olmasında daha fazla yatırım ve istihdam yapmasında daha çok ihracatında daha fazla başarısında bizler de rol almak istiyoruz. O yüzden İSDEMİR’in geleceği için birlikte çalışacağız” diye konuştu.

İSDEMİR Genel Müdürü Toker Özcan’ın temennisinin İSDEMİR tesislerinde 1 yıl boyunca hiçbir iş kazasının olmadığı bir anlayışı oluşturabilmek olduğunu açıklayan Arslan, “Bunun için HAK-İŞ ve Çelik-İş olarak iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerine azami dikkat edeceğiz. Hiçbir işçimizin tırnağına dahi zarar gelmemesi için elimizden gelen tüm çabayı sarf edeceğiz” sözlerini kullandı.

“Yeni Dönemde Geleceğimizi Burada Göreceğiz”

Arslan, “Esas sözleşmeyi biz inşallah 3 sene sonra gerçekleştireceğiz. Bu geçiş döneminde imzaladığımız sözleşme bizim için bir geçiş sürecidir. Bu süreçte işletmede kavgalar olmadan, grev çanları çalmadan, eylemler olmadan, sabırla ve aynı zamanda vakurlu bir duruşla bize güvendiniz ve bizim arkamızda sapasağlam durdunuz. Türkiye’nin şartları, demir-çelik sektörünün şartları, ülkemizin ekonomik durumu, dünya krizinin yaşandığı bir dönemde bu toplu iş sözleşmesini başarılı bir toplu iş sözleşmesi olarak gönülden imzaladım. Yeni dönemde inşallah hepimiz bu işletmede geleceğimizi göreceğiz ve bu işletmede hayatımızı sonuna kadar devam ettireceğiz. Alın terini ve emeğini bu fabrikaya veren hiçbir arkadaşımız artık işinden endişe etmesin ve orada çalışmaya devam etsin” dedi. 

“Yeni Türkiye’nin Yeni Çelik-İş’i Olarak Yeni Bir Dönemi Başlattık”

Mitingde coşkulu kalabalığa seslenen Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, “İSDEMİR ile imzaladığımız bu toplu iş sözleşmesi ile yeni Türkiye’nin yeni Çelik-İş’i olarak, yeni bir dönemi başlatarak, işçisiyle, işvereniyle, devletiyle, milletiyle, barışık bir sendikal yaşamı hayata geçirdik. Sözümüz, İSDEMİR çalışanlarına, yetki alarak, bir tarih yazmaktı. Ne aldatan olacağız, ne de aldanan olacağız dedik. İş barışını, huzuru ve kardeşliği de, sağlayacağız dedik. Hamdolsun, yetkiyi aldık, tören yaparak, taçlandırdık” dedi.

Değirmenci, “Diyalog ve hoşgörü anlayışıyla, masa başında, OYAK ve İSDEMİR Genel Müdürleriyle, HAK-İŞ’in katkılarıyla imzalanan bu sözleşmemizin, sizlere, işyerimize, sendikamıza, bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyor, başta OYAK Genel Müdürü, İSDEMİR Genel Müdürü, HAK-İŞ Genel Başkanı olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İSDEMİR Genel Müdürü Toker Özcan da zorlu bir süreçten geçtiklerini ve sonunda olumlu bir sözleşmeye imza attıklarını belirterek, imzalanan bu toplu sözleşmenin her iki taraf için de hayırlı uğurlu olması dileğinde bulundu.

29 Aralık 2017 17:51, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu