ARSLAN, OLEYİS GENEL KURULUNA KATILDI

23 Aralık 2017 10:43, Haberler


ARSLAN, OLEYİS GENEL KURULUNA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 23 Aralık 2017 tarihinde konfederasyonumuza bağlı Oleyis Sendikası 13. Olağan Genel Kuruluna katıldı.

Genel kurula Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Şahin, Mustafa Toruntay, HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın başkan ve yöneticileri, OLEYİS Sendikası Genel Başkanı Vedat Böke, Hizmet-İş Sendikası Kurucu Onursal Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, OLEYİS Sendikası yöneticileri, delegeleri ve basın mensupları katıldı.

OLEYİS 13. Olağan Genel Kurulu Divanı HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin başkanlığında oluşturuldu.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, OLEYİS Sendikası 13. Olağan Genel kurulunun hayırlara vesile olması dileğinde bulundu.

Arslan genel kurula hitaben yaptığı konuşmasında örgütlenmeden, taşeron ve geçici mevsimlik işçilerle ilgili yapılan son düzenlemeden, asgari ücret tespitine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Arslan, “Konfederasyonumuz ve sendikal hareketin onur abidesi olan OLEYİS sendikamızın HAK-İŞ bünyesinde yer almasından duyduğum gurur ve sevinç oldukça büyüktür” dedi.

OLEYİS sendikasının Türkiye’deki sendikal hareketin oluşturulmasında, sendikalar mücadelesinin hukuki bir zemine taşınmasında ve Türkiye sendikal hareketinin ortaya çıkmasında büyük bir misyon, sorumluluk, mücadele ortaya koyduğunun altını çizen Arslan, “Bu tarihi yürüyüşte Türkiye sendikal hareketine çok büyük emek ve katkı veren, bu mücadelede görev almış bugün aramızda olmayanlara Allahtan rahmet, hayatta olanlara uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum” ifadelerine yer verdi.

“Üye Sayısını 3 Binlerden 5 Binlere Taşımak Önemli Bir Başarı”

OLEYİS Sendikasının 5 yıllık bir dönemde üye sayısını 3 binlerden 15 binlere taşımasının önemli bir başarı olarak değerlendiren Arslan, “Bu adeta iğneyle oya işler gibi işlenerek, mücadele edilerek ve iş kolumuzun zorluklarının farkında olarak büyük bir çaba ile gösterilen bir mücadelenin sonucunda olmuştur” diye konuştu.

Sendikal hareketin aynı zamanda kollektif bir mücadele olduğunu vurgulayan Arslan, “Sendikal hareket aynı zamanda birlikte yapılan bir mücadeledir. Sadece sözle olmamalı bizzat meydanlarda beraber olmak demektir. Bu anlamda OLEYİS sendikası ne zaman üzerine bir görev düşmüşse, ne zaman ihtiyaç hissedilmişse en önde ve bizle beraber yer almıştır. Bu her türlü takdirin üzerindedir” sözlerini kullandı.

 “Sayın Cumhurbaşkanımız Taşeron Konusunda Tarihi Bir Açıklama Yapmıştır”

Arslan, “Taşeron konusunda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 5 Aralık 2017 tarihinde yaptığı açıklama tarihi bir açıklamadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın artık kamu kurumlarında taşeron uygulamasından vazgeçildiğini ilan etmesi ve kamuda çalışan taşeron işçilerin kamuda işçi statüsünde çalışacaklarını ilan etmesi kamuda çalışan taşeron işçileri çok mutlu etmiştir. Yerel yönetimlerde de taşeron sisteminden vazgeçilmiş olduğunun açıklanması da çok önemli bir karardır” değerlendirmesinde bulundu.

“Ayrıntılarını henüz bilmiyoruz ancak çerçevesi belirtilen bu açıklamalar ülkemiz için çalışanlar için kamu hizmetlerinin geleceği için çok önemli açıklamalar olarak değerlendirmekteyiz” diye konuşan Arslan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Ayrıca kamuda çalışan geçici mevsimlik işçiler ile 4C konusunda getirilen düzenlemeleri de HAK-İŞ olarak çok önemli düzenlemeler olarak değerlendiriyoruz. Bu düzenlemeler için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Jülide Sarıeroğlu’na ve bütün Bakanlar kurulu üyelerine teşekkürlerimizi ifade ediyoruz. En kısa zamanda bu düzenlemelerin açıklanan çerçevede hayata geçirilmesini beklemekteyiz.”

Gündemde bulunan asgari ücretin belirlenmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Arslan, “Bizler asgari ücret komisyonunun toplandığı ya da toplanacağı tarihi medyadan öğreniyoruz. Bizi temsil edenler bizimle konuşmaya gerek görmüyorlar” şeklinde konuştu.

“HAK-İŞ Olarak Biz De Elimizi Taşın Altına Koymak İstiyoruz”

“Medyada sık sık bize asgari ücret ne olsun diye soruyorlar. Bu soru¬ya cevap vermemiz için bunun gereğini yapabilmemiz gereken yerde bulunmamız gerekiyor. Ama hiçbir yerde yokuz” diyen Arslan şöyle devam etti; “O yüzden Türkiye’nin gerçeklerini bilen ve şartlarını iyi okuyan bir yaklaşımla asgari ücretin tespit edilerek belirlenmesi gerekiyor. Biz asgari ücret tespit komisyonunun yapısından kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyoruz. Onun için bizim sorunu kaynağında çözmemiz gerekiyor. O yüzden önce asgari ücret tespit komisyonunun yapısını değiştirmemiz gerekiyor. Belki orada olmamız tüm işleri çözmek anlamına gelmiyor ama HAK-İŞ olarak biz de elimizi taşın altına koymak istiyoruz. Hükümetimizin bu konuya da el atmasını arzu ediyoruz.”

OLEYİS Genel Başkanı Vedat Böke, HAK-İŞ’in ilkeleri, prensipleri ve hedefleri olduğunu belirterek, “HAK-İŞ bir istikrar abidesi, bir demokratik adres, işçilerin güvencesi olarak kurulmuş olup bu yolda kararlı bir şekilde ilerlemektedir. Çünkü HAK-İŞ ilkeli, kararlı, onurlu sendikal mücadelenin adıdır. Biz de OLEYİS Sendikası olarak, onurlu, kararlı, güven, şeffaf ve sorumlu sendikacılık anlayışımızdan taviz vermeden emek ve demokrasi ekseninde çalışmalarımız yürüttük ve yürütmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

23 Aralık 2017 10:43, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu