ARSLAN, BAĞIMSIZ YENİ PAZAR SENDİKASI YÖNETİCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

14 Aralık 2017 23:01, Haberler


ARSLAN, BAĞIMSIZ YENİ PAZAR SENDİKASI YÖNETİCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, eğitim için ülkemize gelen Bağımsız Yeni Pazar Sendikası’nın yöneticileriyle 14 Aralık 2017 tarihinde bir araya geldi.

Yöneticiler ilk olarak HAK-İŞ Genel Merkez binamıza gelerek Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ı makamında ziyaret ettiler.

Ziyaretin ardından yemekli programda Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz ile bir araya geldiler.

Arslan, Bağımsız Yeni Pazar Sendikası’nın yöneticilerine Türk sendikal hareketi, çalışma hayatı ve HAK-İŞ’in kurumsal yapısı ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Sancak ve Türkiye emekçilerine katkı sağlayacak ortak çalışmalar yapılması yönünde karar aldıklarını belirten Arslan, “HAK-İŞ Türkiye’nin ikinci en büyük işçi konfederasyonudur. Sancak bölgesinde çalışan emekçilere karşı kendimizi borçlu hissediyoruz” dedi.

Balkanlar’da ikili sendikal ilişkileri erken dönemde başlattıklarını ve sendikal dayanışmanın güzel örneklerini ortaya koyduklarını vurgulayan Arslan, “Sancak bölgesini de sendikal gündemimizin merkezine aldık. Savaş ve ekonomik sıkıntı nedeniyle oluşan göçler, Sancak toprakları için büyük kayıp oluşturdu. Boşnak kardeşlerimizi, bu toprakların insanını vatanlarında tutabilmeliyiz. Bunun için Türkiye olarak, Türk sendikaları ve sivil toplum kuruluşları olarak elimizden gelenin daha fazlasını yapmalıyız” dedi.

Arslan, Bağımsız Yeni Pazar Sendikası ile ikili işbirliğinin güçlenerek daha da ileriye taşınması adına bütün adımların atılacağını söyledi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

14 Aralık 2017 23:01, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu