GENEL BAŞKANIMIZ MAHMUT ARSLAN’IN KUDÜS MİTİNGİ MESAJI

13 Aralık 2017 18:19, Haberler


GENEL BAŞKANIMIZ MAHMUT ARSLAN’IN KUDÜS MİTİNGİ MESAJI


Bütün teşkilatımızı ‘Kudüse Özgürlük, İnsanlığa Barış’ mitingine davet ediyoruz.

‘Kudüse Özgürlük, İnsanlığa Barış’ temasıyla düzenlenen Kudüs Ortak Mitingi, 17 Aralık 2017 tarihinde saat 13.00’da Anadolu (Tandoğan) Meydanında HAK-İŞ, MEMUR-SEN, AGD, İHH, Önder Derneği ve Cihannüma’nın katılımlarıyla gerçekleştirilecektir.

6 Aralık 2017 tarihinde ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ün statüsünü değiştirmeye yönelik almış olduğu kararı, Kudüs’ün tarihi statüsüne aykırı ve sorumsuzca alınmış bir karar olarak değerlendiriyoruz.

Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid’-i Aksa ve Kudüs, 1,5 milyar nüfuslu İslam toplumu için mukaddes ve asla vazgeçilemez bir mekândır. 

3 semavi dinin ve insanlığın ortak mirası olan Kudüs hakkında alınan bu kararı, tüm İslam âlemine karşı bir provokasyon olarak değerlendiriyoruz.

Trump’ın bu şekilde hareket etmesi Birleşmiş Milletlerin 1980 kararına aykırıdır.

Bu durum, dünya siyasetinde çatışmacı, savaştan yana bir tutum izlemek, acı, üzüntü kan ve vahşetten başka bir şey getirmeyecektir.

Trump’ın bu yanlış karardan bir an önce vazgeçmesini istiyoruz. Bu kararı reddediyor, yok hükmünde görüyoruz. Çünkü bu karar hiç kimsenin menfaatine değildir. 

Kudüs sahipsiz değildir. Kudüs’ün sahipsiz olmadığını göstermek, ortak davada birleşmek üzere, 17 Aralık 2017 Pazar Günü saat 13.00’da Anadolu (Tandoğan) Meydanında HAK-İŞ, MEMUR-SEN, AGD, İHH, Önder ve Cihannüma tarafından Ortak Kudüs Mitingi Gerçekleştirilecektir.

HAK-İŞ olarak bütün dünyaya vereceğimiz mesaj önemlidir. Gücümüzü ve duruşumuzu ortaya koyma zamanıdır.

Gün bugündür diyerek hepimizi yaralayan bu günlerde tüm sendikalarımızdan en geniş kitlesel katılımlarını bekliyoruz.


HABERE AİT GÖRSELLER :

13 Aralık 2017 18:19, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu