ARSLAN, ÖZ SAĞLIK-İŞ 2. OLAĞAN GENEL KURULUNA KATILDI

09 Aralık 2017 13:24, Haberler


ARSLAN, ÖZ SAĞLIK-İŞ 2. OLAĞAN GENEL KURULUNA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 9 Aralık 2017 tarihinde konfederasyonumuza bağlı Öz Sağlık-İş Sendikası 2. Olağan Genel Kuruluna katıldı.

Genel kurula Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin, Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, Danıştay üyesi Muharrem Özkaya, Ak Parti Eski Manisa Milletvekili ve Hizmet-İş Sendikası Onursal Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan ve yöneticileri, HAK-İŞ Ankara İl Başkanı Hasan Çiloğlu, Öz Sağlık-İş Sendikası delegeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Divan kurulu başkanlığını konfederasyonumuz Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin’in yaptığı divan kurulu, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Öz Büro-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Remzi Karataş ve divan kurulu üyeleri tarafından oluşturuldu.

“Bizi Güçlü Kılan Sayımız Değil, Davamızdır”

Genel kurula hitaben konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Biz sıradan bir örgüt değiliz. Biz yola çıktığımızda bir davanın mensubu olduğumuz bilinciyle yola çıktık. HAK-İŞ bizim büyük bir davamız, büyük bir sevdamızdır. Bizler de bu davanın, bu sevdanın birer neferi olarak yola çıktık” dedi.

Öz Sağlık-İş Sendikasının dava inancıyla yola çıktığı için başarılı olduğuna işaret eden Arslan, “Öz Sağlık-İş Sendikası mutlaka özel sektörde var olmalıdır. Çünkü sendikacılığın reel ilerleyebileceği alan özel sektördür” ifadelerini kullandı.

“Öz Sağlık-İş’in Özel Sektörde Yer Alması Gerekiyor”

Öz Sağlık-İş Sendikasının mutlaka özel sektörde yer alması gerekliliğini vurgulayan Arslan, “21’inci yüzyılın sendikal yapılarının güç kazanabileceği, büyüyebileceği en temel alan özel sektördür. Sendikacılığın bütünüyle akılla, mantıkla ve reel bir kısım gerçeklerle yapılabildiği alan özel sektördür. Dolayısıyla bizim Öz Sağlık-İş Sendikamızın hastanelerde, polikliniklerde çeşitli sağlık kuruluşlarında mutlaka var olması gerekiyor” diye konuştu.

“Devletimiz Artık Taşeron Sisteminden Vazgeçiyor”

5 Aralık 2017 tarihinde Ak Parti grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni düzenleme ile kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan tüm taşeron işçilerin artık işçi kadrosuna alınacaklarının açıklanmasını tarihi bir karar olarak değerlendiren Arslan, “Hükümetin yaptığı açıklamaya göre devletimiz artık taşeron sisteminden vazgeçiyor. Bu çok tarihi bir karardır. Taşeron işçiliği sisteminden kamu işçiliğine döndüğümüzde kamunun daha fazla kazanacağından emin olun. İnanın bütünüyle bu maliyet kamunun lehine olacak” açıklamasında bulundu.

“HAK-İŞ’in Açıklamadığı Hiçbir Bilgiyi Ciddiye Almayın”

Arslan, “Taşeron düzenlemesi hakkında HAK-İŞ’in açıklamadığı hiçbir bilgiyi, hiçbir haberi ciddiye almayın. Konfederasyonumuzdan açıklanmayan hiçbir hususu dikkate almayın. Çünkü ciddi bir bilgi kirliliği var” dedi.

Taşeron sorununun çözümünde çok sayıda insanın önemli ölçüde emeği olduğunu vurgulayan Arslan, “Bu başarıya ulaşmamızda emeği olan tüm teşkilatlarımıza, belki sendikalarımızın hiçbir kademesinde görev almamış ama seher vakitlerinde bizlere dua eden arkadaşlarımızın da bu başarımızda payı olduğuna inanıyorum. Hepsine ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Tel Aviv’deki ABD Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşıma kararı konusuna değinen Arslan, 23-24 Ekim 2017 tarihlerinde dünyanın çeşitli bölgelerinden 250 yakın katılımcıyla İstanbul’da gerçekleştirilen II. Uluslararası Sendikalar ve Mesleki Örgütler Konferansını HAK-İŞ ile MEMUR-SEN ortaklığında gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

“Kudüs’ü, Mescid-i Aksa’yı ve Filistin’i Kendi Davamız Olarak Görüyoruz”

Arslan, “Konferansa katılan ülkelerin desteği ve onayıyla HAK-İŞ, Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği’nin başkanı olmuştur. Bu bizim için büyük bir onurdur. O nedenle biz HAK-İŞ olarak Kudüs’ü, Mescid-i Aksa’yı ve Filistin’i kendi davamız olarak görüyoruz” diye konuştu.  

Mescid-i Aksa ve civarının Allah tarafından kutsandığını anlatan Arslan, “Orası Hz Peygamberin semaya yükseldiği yerdir. Onun için Kudüs ve Mescid-i Aksa yeryüzündeki bütün Müslümanlar için kutsal topraklardan birisidir. Mekke ve Medine-i Münevvere nasılsa Kudüs de Mescid-i Aksa da bizim için aynıdır. Onun için Kudüs için yapılacak her şey bizi yakından ilgilendirir. Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği olarak bu konuda bir yol haritası oluşturacağız. Bu konuda hem dünyada hem de ülkemizde yapılması gerekenleri sizlerle paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

“Sendikamız 1 Yılda TİS Yetkisi Almıştır”

Genel kurulda konuşan Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, “Öz Sağlık-İş Sendikamız kurulduğu tarihten itibaren bir yıl gibi kısa bir sürede üye sayısı bakımından ülke barajını aşarak Toplu İş Sözleşmesi yapma yetkisini almış ve 2017 Ocak ayında ise iş kolunda birinci sıraya yerleşmiştir” açıklamasında bulundu.

“HAK-İŞ Bizim Üst Kimliğimiz ve Misyon Kaynağımızdır”

Sert, “HAK-İŞ hangi değer ve misyona sahipse, yerel ve küresel sorumlulukları neyse, Öz-Sağlık İş de aynı misyonu ideal edinmiştir. Çünkü HAK-İŞ bizim üst kimliğimiz ve misyon kaynağımızdır” diye konuştu.

Taşeron Konusunda Önemli Bir Adım Atılmıştır”

HAK-İŞ’in uzun yıllardır gündeminde olan taşeron sorununa köklü çözüm getirilmesi konusunda çok önemli bir adım atıldığını söyleyen Sert, “Bu adımı, bir yandan taşeron işçiler, diğer yandan mevsimlik işçiler ve 4C’ liler için tarihi bir adım olarak görmek gerekir” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

09 Aralık 2017 13:24, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu