ARSLAN, ANTALYA'DA EĞİTİM SEMİNERİ AÇILIŞ TOPLANTISINA KATILDI

01 Aralık 2017 18:30, Haberler


ARSLAN, ANTALYA'DA EĞİTİM SEMİNERİ AÇILIŞ TOPLANTISINA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 1 Aralık 2017 tarihinde konfederasyonumuza bağlı Çelik-İş Sendikasının Antalya’da gerçekleştirilen eğitim seminerinin açılış toplantısına katıldı.

Açılış toplantısına Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Çelik-İş Sendikası şube başkan ve yöneticileri katıldı.

“Tüm Engellere Rağmen İşçiler Çelik-İş’e Akın Etmektedir”

Eğitim seminerinin açılış toplantısında konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Çelik-İş Sendikasının metal işçilerinin en güçlü sesinden birisi olduğunu ve sendikal hareketin amiral gemisi konumunda bulunduğunu belirterek, “Çelik-İş Sendikası’nın HAK-İŞ davasına, ilkelerine, misyonuna sahip çıkması ve bu misyonda kendisine bir gelecek araması son derece önemlidir” diye konuştu.

Bütün sendikaların olduğu gibi Çelik-İş’in de talep ve beklentilerini imkanları ve gücü nispetinde yerine getirmeye çalıştıklarını ifade eden Arslan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Geçmişte Feniş’te, İSDEMİR’de, KARDEMİR’de herkesin uzak durduğu bir dönemde biz oradaydık. Orada olmamız gerekiyordu, olmaya çalıştık. Sizlerle beraber, bu mücadeleye omuz vermeye çalışıyoruz. Biz bugün Çelik-İş’in ortaya koyduğu yeni hedeflerini ve umutlarını, beklentilerini boşa çıkarmamaları için bundan sonra da birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Sendikal hareketin öncülüğünün, liderliğinin yapıldığı metal işçilerinin, Çelik-İş Sendikası saflarında toplanmasından daha doğal bir şey olamaz. Türkiye’nin bu parçalı yapısı içerisinde, hem istikameti, hem taşıdığı misyon, hedefleri itibariyle Çelik-İş Sendikasının bütün işçileri kucaklayan bu duruşu, bizler için büyük bir heyecandır. 

İnanıyorum ki; kendi içinde birlik ve beraberliği sağlamış, teşkilatlarıyla bütünleşmiş, işçilerle göz göze, el ele olmuş bir Çelik-İş üçlü rakamlara çıkacaktır. Buna olan inancımı hiçbir zaman kaybetmedim. Bütün zorluklarımıza rağmen, sendikal mücadelemizdeki engellere rağmen, işletmelerde önümüze konulan baskı ve tehditlere rağmen, işçiler, akın akın sendikamıza akmaktadır.” 

 “600 Bin Değil 6 Milyon Olmalıyız”

HAK-İŞ’in, sendikalarıyla bir anlam ifade ettiğini vurgulayan Arslan, “Aslında HAK-İŞ ortak bir paydadır. 8 sendikamız, işkolunun en büyük sendikası olmuştur. Bir sendikamız, Türkiye’deki işçi sendikaları içinde en büyük sendika olma unvanını elde etmiştir. 22 sendikamızın 2’si dışındaki bütün sendikalarımız, toplu sözleşme yapabilecek yetkiye sahip konumdadır. 2013 yılı istatistiklerinde yaklaşık 160 bin üyesi olan HAK-İŞ, bugün 600 bin üyeye yaklaşmış önemli bir konfederasyondur. Bu elbette ki yeterli değil. HAK-İŞ’in 42 yıllık mücadele tarihi, ortaya koyduğu hedefleri, geleceğe ait beklentileri, umutlarını gerçekleştirmek için bu rakamlar da 600 binlerde değil, 6 milyonlarda olmalıdır.  Bize düşen görevler, bu konudaki hedeflerimize hızla bizi kavuşturacak olan, çabayı ve gayreti göstermektir” şeklinde konuştu. 

 “Dev Projeler, Biz Metal İşçilerini Heyecanlandırmaktadır”

Programda konuşan Çelik-İş Genel Başkanı Yunus Değirmenci, “Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli, Marmaray, Osman Gazi Köprüsü gibi dev projeler bir bir hayata geçirilmekte, yapımı devam eden, Çelik-İş’i de yakından ilgilendiren ve binlerce insanımıza ekmek kapısı olacak olan 3. Havalimanı, bizleri heyecanlandırmaktadır. Aynı şekilde, yerli otomobil konusunda atılan adımlar, biz metal işçilerinin, ülkemiz adına umutlarını yeşertmektedir.  Bizler, bu ülkede taş üstüne taş koyan herkesin yanında olmaya ve onları desteklemeye devam edeceğiz. Çünkü bu ülke için yapılan her güzel iş, emeğini sermaye yapan binlerce kardeşime, iş kapısı olarak geri dönmektedir” dedi.

“HAK-İŞ Bizim En Büyük Avantajımız ve Farkımızdır”

Çelik-İş olarak en büyük ve en önemli özelliklerinden birisinin duruşuyla işçisine, milletine güven veren HAK-İŞ gibi bir konfederasyonunun şemsiyesi altında olmaları olduğunu vurgulayan Değirmenci, “Bu bizim en büyük şansımız ve farkımızdır. Çelik-İş’i hak ettiği yerlere taşıma yolunda, HAK-İŞ, bizim en büyük avantajımızdır. Bizler, bu yolda çalışmalarımızı başarıya götürebiliyorsak, emeklerimizin meyvesini alabiliyorsak, gelecek güzel günleri hayal ediyorsak, arkamızda duran HAK-İŞ’in desteğini görmezden gelemeyiz. Mesailerinin büyük bir bölümünü bizler için harcayan bir genel başkanımız var. Allah başımızdan eksik etmesin” ifadelerini kullandı.

Programın sonunda Çelik-İş Genel Başkanı Yunus Değirmenci tarafından Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a gümüş el işlemeli rahleli bir Kuran-ı Kerim hediye edildi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

01 Aralık 2017 18:30, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu