ARSLAN, 26. ULUSLARARASI MÜSLÜMAN TOPLULUKLAR BİRLİĞİ KONGRESİNE KATILDI

14 Kasım 2017 12:39, Haberler


ARSLAN, 26. ULUSLARARASI MÜSLÜMAN TOPLULUKLAR BİRLİĞİ KONGRESİNE KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 14 Kasım 2017 tarihinde  ‘Küresel Krizler; İslam Dünyası ve Batı’ temasıyla İstanbul’da Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) tarafından düzenlenen 26. Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresine katıldı.

Kongreye HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Başkanı Recai Kutan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın, PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik’in yanı sıra dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen parti ve dernek temsilcileri katıldı.

Kongrede konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, ESAM’la birlikte çalışmaktan, yeni projeleri birlikte hayata geçirmekten bundan sonra da birlikte yeni çalışmalara imza atmaktan her zaman büyük bir memnuniyet duyacaklarını ifade etti. 

Arslan, “Rahmetli hoca Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı bir kez daha rahmet, hürmet ve minnetle anıyorum” dedi.

HAK-İŞ’in kurulduğu 42 yıl boyunca değerlerini koruyarak bugünlere geldiğini belirten Arslan, “HAK-İŞ günümüze gelinceye kadar değerlerinden asla taviz vermemiştir. İstikametinden ve yeni bir dünya hedefinden vazgeçmeden yolculuğuna kararlı bir şekilde devam ederek, 22 sendikası ve 600 bine yakın üyesiyle Türkiye işçi hareketinin en büyük işçi konfederasyonu olmuştur” diye konuştu.

“Alt Komitelerin Oluşturulması Gerekiyor”

Sadece sorunları konuşmanın bir acziyet göstergesi olacağını belirten Arslan, “Bizim ne yapacağımızı ve nasıl yapacağımızı konuşmamız gerekiyor. Özellikle ekonomik ve sosyal konularda önemli bir liderlik yapan ESAM’ın bu toplantıda alt birimlerini oluşturması gerekiyor. İslam toplulukları gençlik hareketi, Müslüman topluluklar işçi hareketi, Müslüman toplulukları diğer meslek kuruluşları gibi bir kısım alt komiteler oluşturabiliriz. Bu komitelerin yılda bir defa toplanarak yaşadıkları sorunları ve bu sorunların aşılabilmesi için gelecekte neler yapabiliriz diye konuşmamız gerekiyor. HAK-İŞ olarak bu konuda destek ve katkı vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.

Arslan, Müslüman topluluklardan gelen katılımcılara seslenerek, “Lütfen ülkelerinizde işçi hareketinin, sendikal hareketin güçlenmesi için lütfen destek olun” dedi.

Arslan, toplantı sonucunda ortaya çıkacak olan sonuç bildirisinde gelecekle ilgili somut önerilerin yer almasını temenni ettiğini söyledi.

“İslam Dünyasının İçinde Bulunduğu Durumu Birlikte Değerlendireceğiz”

Kongrede konuşan ESAM Genel Başkanı Recai Kutan, kongreye kardeş dünyadaki çeşitli Müslüman ülkelerden çok sayıda temsilci geldiğini söyledi. 

Kutan, “14-15 Kasım tarihlerinde 2 gün boyunca devam edecek olan bu kongrede islam dünyasının içinde bulunduğu durumu birlikte değerlendireceğiz. İslam dünyasında cereyan eden olayları birlikte inceleyeceğiz. Hak, adalet, barış ve huzur medeniyeti olan islam medeniyetinin inşasına yönelik ortak adımlarımızı belirlemeye çalışacağız” dedi.

Kongrede konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Bugün dünyada özellikle de İslam coğrafyasında yaşanan krizlerinin sebebi batıdır. Batının güdümüne girdiği ırkçı emperyalizm zihniyetidir” ifadelerini kullandı.

Bu yıl Balfour Deklarasyonu’nun 100. Yıldönümü olduğunu anımsatan Karamollaoğlu, “İngiltere başta olmak üzere Batı ülkelerinin şeref ve onur payesi olarak kabul ettiği bu deklarasyon, maalesef İslam Coğrafyasının felaketi olmuştur. İslam dünyası 120 yıldır adım adım yürütülen bir projenin hedefindedir” sözlerini kullandı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

14 Kasım 2017 12:39, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu