ARSLAN, EĞİTİM SEMİNERİNE KATILDI

26 Ekim 2017 18:19, Haberler


ARSLAN, EĞİTİM SEMİNERİNE KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikası bünyesinde yeni kurulan İl Başkanlıkları Eğitim Seminerine katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 26 Ekim 2017 tarihinde Emek Konukevinde Hizmet-İş Sendikası bünyesinde yeni kurulan ve görev değişikliği yaşanan İl Başkanları Eğitim seminerine katıldı.

Eğitim Toplantısına Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra Hizmet-İş Sendikamızın yönetim kurulu üyeleri ve il başkanları katıldı.

“Üye Yapma Çalışmalarımızı Devam Ettirmeliyiz”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, programda yaptığı konuşmasına yeni kurulan il başkanlıklarına atanan il başkanlarına başarılar dileyerek başladı.

Yeni il başkanlıklarının açılmasıyla Türkiye genelindeki örgütlülüğün artırıldığını belirten Arslan, “Türkiye’nin en büyük işçi sendikasıyız ancak bu büyüklüğümüzü devam ettirmek için iş kolumuzda çalışan 600 bine yakın çalışanın da sendikamız bünyesine katılması için çalışmalarımızı devam ettirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

“Taşeronun Kadro Konusundaki Muhattabı Biziz”

Taşerona kadro verilmesi konusuna da değinen Arslan, “2014 yılının temmuz ayında attığımız adım çok önemliydi.  Türkiye’de taşeron örgütlenmesinin yüzde 80’den fazlası HAK-İŞ’e üye durumdadır. Taşeronun kadro konusundaki asıl muhatabı biziz. Eğer bir çözüm olacaksa HAK-İŞ’in içinde olduğu ve destek verdiği bir çözüm olmalı. Umarım yılbaşına kadar bu konu sağlıklı bir şekilde sonuca ulaşır. Biz işin sorumluluk tarafındayız. Çözüm tarafındayız. Taşeron sisteminin tasfiye edilmesini istiyoruz. Hükümetimizden beklentimiz bu konuyu artık nihayete erdirmesidir. Bu mesele artık çözülmeli. Türkiye taşeron konusunu daha fazla sürdüremez kamuda tüm çalışan arkadaşlarımız kamunun kendi işçisi olarak görevlendirilmeli. ÖSP gibi ne olduğu belli olmayan bir sistemi asla kabul etmiyoruz” şeklinde konuştu. 

HABERE AİT GÖRSELLER :

26 Ekim 2017 18:19, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu