ARSLAN, NEVŞEHİR’DE EĞİTİM SEMİNERİNE KATILDI

18 Ekim 2017 13:38, Haberler


ARSLAN, NEVŞEHİR’DE EĞİTİM SEMİNERİNE KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın Nevşehir Kozaklı’da 18 Ekim 2017 tarihinde gerçekleştirilen eğitim seminerine katıldı.

Hizmet-İş Sendikası Aksaray, Ankara 5 ve 6 No’lu Şubelerinin katılımıyla gerçekleştirilen eğitim seminerinde konuşan Arslan, “HAK-İŞ ve Hizmet-İş Sendikası mensuplarının kamunun bütün alanlarında görev yaptığını belirterek, “Kamu hizmeti bizim için çok kıymetlidir. Bizim kültürümüzde insanların en hayırlısı insanlara hizmet edendir. Biz, bulunduğumuz şehre güzel hizmetler yapmak için çabalıyoruz” dedi.

“Statü Değil Yapılan İş Önemli”

Statünün değil yapılan işin önemli olduğuna dikkati çeken Arslan, “2014 yılında taşeron şirketlerde çalışan arkadaşlarımızla birlikte büyük bir kampanya başlattık. Onların haksızlıklarını gidermek için sorumluluk aldık. Bu mücadelede önemli bir aşamayı geride bıraktık. Tabi bu aşamada sadece haklı olmanız yetmiyor, mücadelede hattında doğru işler yapmanız da gerekiyor. Mücadelelerimiz sonucunda çok şükür belli bir aşamaya geldik. Parlamentoda ilk defa bir kanun düzenlemesiyle taşeron çalışanlarına önemli yasal hak ve güvenceler içeren bir modeli hayata geçirdik” diye konuştu.

“Mücadelede İkinci Aşamaya Geldik”

Mücadele sonunda taşeron işçilik sorununda ikinci aşamaya gelindiğini vurgulayan Arslan sözlerine şu şekilde açıklık getirdi: “Var olan mevcut hakları nasıl ileriye taşıyacağız, şimdi bunun için çaba gösteriyoruz. 750 bin şirket çalışanının arzu ettiği bir düzenlemenin yapılması için bundan sonra da çaba sarf edeceğiz. Hem kamu için hem çalışanlar için mevcut taşeron sistemi artık geçerliliğini yitirmiştir. Şimdi yeni bir sistem ve modelin hayata geçirilmesi gerekmektedir.”

Kamuda yapılan işlerin büyük çoğunluğunun taşeron işçiler aracılığıyla yapıldığını anlatan Arslan, “Taşeron işçiler bütünüyle kamu işi yapıyorsa, niçin taşeron aracılığa ihtiyaç hissediliyor?  Burada bir problem ortaya çıkıyor. Belediyenin temel görevlerinin tamamını taşeron firmalar eliyle yaparsanız kamu sistemini sarsarsınız” dedi.

“Kamunun Temel Hizmetlerini Kamu Çalışanlarıyla Yapmak Gerekiyor”

Küreselleşmenin, neo liberal dalgaların, özelleştirme uygulamalarının, yeni dünya düzeninin her şeyi talan eden anlayışı yerine yeni bir anlayış getirilmesi gerekliliğini savunan Arslan, “Kamunun temel hizmetlerini kamu çalışanlarıyla yapmak gerekiyor. Yeni modeller bulmak ve geliştirmek gerekiyor. Ama temel mantık; kamu çalışanlarını esas almak olmalıdır” açıklamasında bulundu.

“Kamu Hizmetlerinin Planlamasını, Geleceğini Kamu Kendisi Yapmalıdır”

“Taşeron sistemine itiraz ederken, devletin kamu hizmetlerinden vazgeçmemesini de istiyoruz.” diyen Arslan, “Kamu hizmetlerinin kamu çalışanlarıyla yürütülmesinin çok değerli ve önemli olduğunu düşünüyoruz. Kamu hizmetlerinin planlamasını, geleceğini kamu yapmalıdır. Bu alanı tamamen özel sektöre veremezsiniz. Biz Taşeron uygulamalarını tartışırken, aslında Türkiye’nin kamu hizmetlerinin geleceğini tartışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Dün Şırnak’ta yaşanan maden faciasına da değinen Arslan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Dün yaşanan elim kazada hayatlarını kaybeden 7 işçi arkadaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına, emek dünyasına sabırlar diliyorum. Kaçak, ruhsatsız bir maden ocağında ekmeği için çalışmaya mecbur bu evlatlarımız şehit oldular. Devlet, derhal en ağır bir şekilde gereğini yapmalıdır. Kazaların yüzde 95’i sendikanın olmadığı yerlerde olmaktadır. TİS düzeninin olduğu işyerlerinde kazalar ender rastlanan bir durumdur. Bu konuda her şeyden önce bir zihniyet değişimine ihtiyaç var. Bu konuda bir seferberliğe ihtiyacımız var. Bunun gereğini yapmamız lazım. Denetimler yapılmazsa, kapatılan ocaklara göz yumulursa bu vebal hepimizin üzerindedir. O ailelerin feryatları yüreğimizi dağlıyor.”

“15 Temmuz Türkiye’nin İşgal Edilmesi Projesiydi”

15 Temmuz’un ülkemiz için çok önemli bir kırılma noktası olduğunu vurgulayan Arslan, “Bu öyle bir ihanetti ki, Türkiye’nin işgal edilmesi projesiydi.  FETO da bunun bir taşeron örgütüydü. Türkiye açık bir işgale karşı direnmiştir. Bu ikinci bir kurtuluş savaşıdır. Milletin dur dediği bir darbe girişimidir. Bu ihaneti milletimizin değerlerini sömürerek, istismar ederek, çocuklarımızı kullanarak yaptılar. Onun için 15 Temmuzu asla unutmayacağız, unutturmayacağız” sözlerini kullandı.

Eğitim programında konuşan Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, “Sendikacılık, hak alma adına oldukça önemli bir uğraştır. Ben sendikal mücadelede görev alan arkadaşlarımıza özellikle teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

18 Ekim 2017 13:38, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu