ARSLAN: “SANAYİ İŞÇİLERİ SENDİKAL HAREKETİN AMİRAL GEMİSİDİR”

15 Ekim 2017 13:45, Haberler


ARSLAN: “SANAYİ İŞÇİLERİ SENDİKAL HAREKETİN AMİRAL GEMİSİDİR”


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 15 Ekim 2017 tarihinde Konfederasyonumuza bağlı Çelik-İş Sendikamızın Karabük Şubesinin 8. Olağan Genel Kuruluna katıldı.

Karabük’te gerçekleştirilen genel kurula, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Karabük Şubesi Başkanı Ulvi Üngören, Karabükspor Başkanı Ferudun Tankut, Çelik-İş Sendikası yöneticileri katıldı.

“Karabük Bir Sevdadır”

Çelik-İş Sendikamızın Karabük Şubesi 8. Olağan Genel Kurulunda konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Aslında Karabük bir sevdadır. Gerçekten sevdalanacak kadar muhteşem, tarihimizi ve değerlerimizi temsil eden çok önemli bir şubemiz ve şehrimizdir” diye konuştu.

Çelik-İş Sendikası Karabük Şubesi 8. Olağan genel kurulunda Çelik-İş Sendikası eski Genel Başkan Metin Türker’i rahmet ve minnetle anan Arslan, “Rahmetli Metin Türker’in çizdiği istikametten Çelik-İş’i geleceğe taşıyacak arkadaşlarımızın aynı sorumlulukla yola devam ediyor olması bizim için önemli bir kazanımdır” dedi.

“Toplantı Salonumuza Metin Türker’in Adını Vereceğiz”

Katıldığı her toplantıda Çelik-İş Sendikası eski genel başkanı rahmetli Metin Türker’den ve yapmış olduğu değerli çalışmalarından bahsettiklerini anlatan Arslan, “HAK-İŞ yönetim kurulumuzda aldığımız kararla HAK-İŞ Genel Merkezindeki tadilatımız sona erince binamızdaki bir toplantı salonumuza rahmetli Metin Türker’in adını vereceğiz” ifadelerini kullandı.

“Sanayi İşçileri Sendikal Hareketin Amiral Gemisidir”

Çelik-İş Sendikasının sanayi alanındaki önemli bir kesimi temsil ettiğini vurgulayan Arslan, “Çelik-İş Sendikası sanayi işçilerini temsil ediyor. Bütün dünyada sanayi işçileri sendikal hareketin amiral gemisidir. O yüzden Çelik-İş Sendikasının temsil ettiği bu misyon, Türkiye’nin emek hareketi için de çok önemlidir. Çelik-İş’in gücü, Türkiye emek hareketinin gücüyle paraleldir” sözlerini kullandı.

Demir-Çelik alanında 1,5 milyon civarında çalışan metal işçisinin bulunduğunu anımsatan Arslan, çok sayıda metal işçisinin HAK-İŞ ve Çelik-İş bünyesine katılmak için beklediğini dile getirdi.

“İSDEMİR’i Kazanmak Bizim İçin Mucize Niteliğinde Bir Başarıdır”

İSDEMİR davasının tekrar kazanılarak burada yeniden örgütlenmenin HAK-İŞ ve Çelik-İş Sendikası için çok önemli bir kazanım olduğuna dikkati çeken Arslan, “İSDEMİR’i kazanmak bizim için mucize niteliğinde bir başarıdır. Çünkü İsdemir bizim için çok önemliydi. İSDEMİR bizim için çok anlamlıydı ve çok şükür bu işyerini tekrar bünyemize katmayı başardık” dedi.

Arslan, “İşçi işveren ilişkileri konusunda örnek olarak KARDEMİR’i gösteriyoruz. Çünkü KARDEMİR’in büyümesi demek bizim de büyümemiz demektir” dedi.

Arslan, 8. Olağan Genel Kurulun birliğe, beraberliğe ve dayanışmanın artmasına vesile olması temennisinde bulundu.

“Sendikamız KARDEMİR’de Hayat Bulmuştur” 

Genel Kurulda konuşan Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, “Sendikamız, Kardemir’de hayat bulmuş, zaman içerisinde el ve tırnak gibi birbirinden ayrılmaz iki parça haline gelmiştir” dedi.

“Kardemir, Çelik-İş’in sevdasıdır, başkentidir, ana vatanıdır, adeta yıkılmaz bir kalesidir” diye konuşan Değirmenci, “Çelik-İş, Kardemir ve Karabük ile aynı kader çizgisinde ilerleyecek kadar bütünleşmiştir. Birisi olmazsa diğerinin bir anlamı ve hükmü yoktur” ifadelerine yer verdi. 


HABERE AİT GÖRSELLER :

15 Ekim 2017 13:45, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu