TORUNTAY, KOSOVA'DA KONGREYE KATILDI

29 Eylül 2017 16:18, Haberler


TORUNTAY, KOSOVA'DA KONGREYE KATILDI


HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Toruntay, 29 Eylül 2017 tarihinde Kosova Bağımsız Sendikalar Konfederasyonun 7. Olağan Kongresine katılmak amacıyla Kosova'nın başkenti Pristine'ye gitti. 

Selamlama ile konuşmasına başlayan Toruntay, iki ülkenin tarihi ve kültürel birliğine vurgu yaparak iki konfederasyonun işbirliğinin güçlü temellerinin olduğunun altını çizdi. Toruntay, ortaklaşa gerçekleştirilecek olan daha nice projelerle bu işbirliğinin daha da güçleneceğini söyledi.

BSPK’nın önümüzdeki dönemlerde daha da büyüyüp güçlenerek Kosova’nın politik, sosyal ve ekonomik hayatını etkileyeceğine inandığını belirten Toruntay,Türkiye'de yaşayan Arnavutlar ve Kosovalılar gibi iki toplum arasındaki yoğun tarihi ve kültürel ilişkilerin, iki ülke arasında bir köprü oluşturmaya devam ettiğini söyledi.

Türkiye ile Kosova arasındaki siyasi ilişkilerin çok iyi düzeyde olduğunu, 2008 yılının Şubat ayında Kosova bağımsızlığını kazandıktan sonra Türkiye’nin Kosova’ya verdiği güçlü desteğin bu ülkede önemli izler bıraktığına işaret eden Toruntay, Türkiye’nin Kosova’yı tanıyan ilk ülkelerden bir tanesi olduğunu hatırlattı. 

Toruntay, “Bu doğrultuda, bu ve buna benzer ortak projelerimizden Kosova çalışma hayatına ve endüstri ilişkiler sistemine yeni bir bakış açısı kazandırmasını, Kosova-Türkiye arasında siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda süregelen ilişkilere yeni boyutlar ekleyerek zenginleştirilmesine katkı sunmasını ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.



HABERE AİT GÖRSELLER :

29 Eylül 2017 16:18, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu