22 ÜLKEDEN GELEN YABANCI SENDİKACILARI HAK-İŞ'TE AĞIRLADIK

26 Eylül 2017 18:00, Haberler


22 ÜLKEDEN GELEN YABANCI SENDİKACILARI HAK-İŞ'TE AĞIRLADIK


‘Uluslararası Eğitim Sendikacılığı Sertifika Programı’ kapsamında MEMUR-SEN Konfederasyonu’na bağlı Eğitim-Bir-Sen Sendikası ve TODAİE ile ortaklaşa yürütülen dünyanın 22 farklı ülkesinden ülkemize gelen yabancı sendikacıları HAK-İŞ’te ağırladık.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 26 Eylül 2017 tarihinde HAK-İŞ Genel Merkezi’nde dünyanın 22 farklı ülkesinden Türkiye’ye gelen yabancı sendika temsilcilerini kabul etti.

Arslan, sendikacılara Konfederasyonumuz HAK-İŞ ve bağlı bulunduğu sendikaların işleyişi, faaliyet gösterdikleri alanlar ve yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

HAK-İŞ’in yurt içinde olduğu kadar yurt dışında faaliyet gösteren konfederasyon ve sendikalarla işbirliği içerisinde olduğunu belirten Arslan, yurt dışında bulunan sendika ve konfederasyonlarla ortaklaşa işbirliği anlaşmaları gerçekleştirdiklerini söyledi.

“Değerlerimiz ve İlkelerimizle Evrensel Bir Bakış Açısını Temsil Ediyoruz”

Arslan, “Değerlerimiz ve ilkelerimiz itibariyle hem evrensel bir bakış açısını temsil ediyoruz hem de bu toprakların birikimlerini, değerlerini, her türlü müktesabatını içimizde barındırdığımız için milli bir kuruluş olduğumuzu söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

“Sendikal Hareket Kendisini Yeniden İnşa Etmek Zorundadır”

Dünya sendikal hareketinin yaşadığı değişimi HAK-İŞ’in de fark ettiğini ve HAK-İŞ’in bu değişimin Türkiye’de öncülüğünü yapmakta olduğuna işaret eden Arslan, “Artık 20’nci yüzyılın sendikal söylemleriyle, ideolojik sendikal bakış açısıyla 21’inci yüzyılı anlamamız ve devam etmemizin imkanı yoktur. Artık sendikal hareket kendisini bu noktada yeniden inşa etmek zorundadır” şeklinde konuştu.

“Sendikacılığı Yeni Bir Noktaya Taşımak Zorundayız”

İdeolojik çatışmalar ve çıkar çatışmalarına bağlı olarak yaşanan çatışmalarda her zaman çalışanların kaybettiğini savunan Arslan, “O yüzden biz sendikacılığı yeni bir noktaya taşımak zorundayız. Çünkü artık kavramlar değişiyor. Bütün bu değişimlere ayak uyduracak yeni bir sendikal anlayışın inşa edilmesine ihtiyaç var” açıklamasında bulundu.

“Yeni Şeyler Ortaya Koymamız Gerekiyor”

Arslan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Yeni şeyler ortaya koymamız gerekiyor. Bu yeni şeylerin hem sendikal hareketi güçlendirmesi, he de işçi-işveren ilişkilerine yeni bir açılım sağlaması gerekiyor. 

Biz bunu yapmaya çalışıyoruz. Bu anlamda kendimizi bir değişim sürecine dahil ettik. Bu nedenle HAK-İŞ olarak ağırlıklı olarak özel sektörde örgütlenmeye çalışan ve özel sektörde gücünü sürekli olarak artıran bir örgüt durumuna geldik.”

Arslan, HAK-İŞ tarafından yürütülen projeler ve faaliyetler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Devam eden projelerin geldiği aşama hakkında bilgi verdi.

Arslan, ülkemize gelen Suriyeli mültecileri ilgilendiren bir proje olan ‘Mesleki Eğitim Yoluyla Mültecilerin Sosyal Entegrasyonu Projesi’ hakkında bilgi verdi.

Projenin çeşitli nedenlerle vatanlarından ayrılmak zorunda kalan Suriyeliler için ne gibi katkı ve faydalar sağladığını anlattı.

Program günün anısına toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

26 Eylül 2017 18:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu