GAZİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADIK

18 Eylül 2017 16:06, Haberler


GAZİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADIK

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 18 Eylül 2017 tarihinde Gaziler Haftası kapsamında Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Lokman Aylar ile beraberindeki gazi ünvanlı heyeti HAK-İŞ Genel Merkezi’nde kabul etti.

Ziyaret programında Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Lokman Aylar, Konfederasyonumuz Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız ve konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan ve yöneticileri katıldı.

“Şehit ve Gazi Aileleriyle Yakınlaşmamıza Vesile Oldukları İçin Çok Teşekkür Ediyorum”

Ziyaret programında konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı’na bizim şehit ve gazi aileleriyle yakınlaşmamıza vesile oldukları için, günlük olarak yürütmüş olduğumuz rutin sendikacılık faaliyetlerimizin dışında bu ülkenin bir sivil toplum örgütü olarak başka görevlerimizin de olduğunu hatırlatan Lokman Aylar’a ve Yönetim Kurulu üyelerine ve İl Başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Şehitlerimizin Yakınları İle Duygudaşlık Geliştirmeye Çalışıyoruz”

Arslan, “Şehitlerimiz bizim şehitlerimiz, gazilerimiz bizim gazilerimiz. Tabii ki ateş düştüğü yeri yakar. Şehidin annesi, babası, kardeşi olmak başka bir duygudur. Biz mümkün olduğu kadar empati yapmaya çalışıyoruz. Şehitlerimizin ve onların yakınları ile hemhal olarak onlarla duygudaşlık geliştirmeye çalışıyoruz” sözlerine yer verdi.

“Sizinle Birlikte Bu Yolda Yürümeye Kararlıyız”

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde birlikte çalıştıkları yakın çalışma arkadaşlarının gazi olduğunu hatırlatan Arslan, “Onların neler yaşadığını yakından görme fırsatımız oldu. Bu konuyu herhangi bir malzeme yapmadan sadece ülkemizin geleceği için, Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası için, özgür yurttaşlar olarak yaşayabilmek için hayatlarını feda eden şehitlerimize, gazilerimize elimizden gelen her türlü desteği yapmaya hazırız. Biz gazilerimize ve şehit ailelerimize devletimizin kucağını sonuna kadar açtığını biliyoruz. Ekonomik anlamda gereken desteğin sağlandığını biliyoruz. Biz de her zaman onların yanındayız. Onun için biz sizlerle beraberiz. Sizinle birlikte bu yolda yürümeye kararlıyız” şeklinde konuştu.

“Vatanın Her Karışında Bir Gazi ve Onun Kutlu Savunması Vardır”

Ziyaret programında konuşan Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Aylar da vakıf olarak gazilerle bir araya gelerek onların sorunlarına ortak olduklarını belirtti.

Aylar, şehit ve gazilere karşı büyük bir duyarlılık gösterdiği için Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a teşekkürlerini iletti.

Tarih boyunca hiçbir şekilde esaret altına alınamamış olan asil ve büyük Türk milletinin Birinci Dünya Savaşı, Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Savaşlarında ağır kayıplar verdiğini, sayısı hafızaları zorlayan gazilerin kurtulduğuna işaret eden Aylar, “Vatanın her karışında bir gazi ve onun kutlu savunması vardır, her karışı şehit kanlarıyla sulanmıştır” diye konuştu.

Ziyaret programından sonra Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Lokman Aylar ile beraberindeki heyetle birlikte Doğu ve Güneydoğu’da hala devam etmekte olan terör operasyonlarında yaralanan gazilerimizi ziyaret etti.

“Bizler Sizlerin Sayesinden Huzur İçerisinde Yaşıyoruz”

Arslan, gazilik mertebesinin en yüce mertebelerden birisi olduğuna işaret ederek, tüm gazilerimize acil şifalar diledi.

Arslan, ziyarette gazilere seslenerek, “Bizler sizlerin varlığı sayesinde bugün rahat ve huzur içerisinde yaşamımızı sürdürüyoruz. Devletimiz ve halkımız daima sizinle beraberdir. Sizlerin fedakarlığı sayesinde bugün 80 milyon insan huzur ve güven içinde rahatça yaşıyor” ifadelerini kullandı.

Gazileri ziyarette Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Aylar, tedavi gören gazilere üzerinde ay yıldız işlemeleri olan Kur'an-ı Kerim hediye ettiler.

18 Eylül 2017 16:06, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu