TORUNTAY: “TOPLU SÖZLEŞMEDE SOSYAL DİYALOG İLE TÜRKİYE KAZANMIŞTIR

23 Ağustos 2017 14:56, Basın


TORUNTAY: “TOPLU SÖZLEŞMEDE SOSYAL DİYALOG İLE TÜRKİYE KAZANMIŞTIR"

“BU SÖZLEŞMELER, TAŞERONA ÜMİT IŞIGI OLMUŞTUR”


HAK-İŞ Genel Başkan Vekili Mustafa Toruntay, "Kamu Çalışanları 4. Dönem Toplu Sözleşmesinin sosyal diyalog yoluyla masada müzakere yoluyla çözülmesine baktığımızda sosyal diyalog büyük bir başarı daha kazanmıştır. Bu kazanım taşeron çerçeve sözleşmesi için umut ışığı olmuştur” dedi.

HAK-İŞ Genel Başkan Vekili Mustafa Toruntay, Kamu Çalışanları 4. Dönem Toplu Sözleşmesinin imzalanmasının ardından yazılı açıklamada bulundu.

Toruntay, 5 milyona yakın memur ve emekliyi ilgilendiren oldukça önemli bir konu olan Kamu Çalışanları 4. Dönem Toplu Sözleşmesinin sosyal diyalog yoluyla masada müzakere yoluyla bitirilmesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

Toruntay açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün imzalanan Kamu Çalışanları 4. Dönem Toplu Sözleşmesi ile birlikte hem memurlarımız hem de sosyal diyalog büyük bir başarı kazanmıştır. 

Mutabakatsızlık zaptı dahi imzalanmadan, sözleşmenin masada anlaşma yoluyla imzalanmasını sosyal diyaloğun etkin olarak hayata geçirilmesi adına her 2 taraf için de oldukça önemli buluyoruz.

Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiği şu günlerde, kamu çalışanlarının sarf ettiği emeğin, ülkemizi bir üst refah seviyesine taşıma açısından önemi ve değeri oldukça büyüktür.

Kamu çalışanlarının 4. Dönem Toplu Sözleşmesinin masada sosyal diyalog ve karşılıklı anlayış içerisinde sonuçlandırılmasını HAK-İŞ Konfederasyonu olarak son derece önemli ve değerli buluyoruz.

Bu sözleşmeden önce de işçilerimizi kapsayan Kamu Çerçeve Toplu İş Sözleşmesi’nin HAK-İŞ ve diğer konfederasyonlar tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile sosyal diyalog ve uzlaşmayla imzalanması başarısını yaşamıştık.

Müzakere ve sosyal diyalog yoluyla bu sözleşmenin imzalanmasının, sosyal diyalog yönteminin sorun çözme ve işleri akılcı bir yöntemle yürütme anlamında ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk.

Peş peşe gelen bu iki sosyal diyalog başarı örneği, sırada bekleyen taşeron işçiler için çerçeve sözleşmesinin hızla imzalanması konusundaki beklenti ve ümitlerimizi daha da güçlendirmiştir. Taşeron işçilerle beraber geçici ve mevsimlik işçilerin sorununun da çözümüne olan inancımızı artırmıştır.

Sosyal diyalogda yaşanılan bu iki başarının, Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız olarak Jülide Sarıeroğlu, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katkı ve destekleriyle taşeron ve geçici mevsimlik işçilere de en kısa zamanda yansıtılacağına olan inancımızı belirtmek istiyoruz.”


HABERE AİT GÖRSELLER :

23 Ağustos 2017 14:56, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu