YABANCI ÖĞRENCİLERİ HAK-İŞ’TE AĞIRLADIK

27 Temmuz 2017 15:31, Haberler


YABANCI ÖĞRENCİLERİ HAK-İŞ’TE AĞIRLADIK

Dünyanın çeşitli ülkelerinden Yunus Emre Enstitüsü Yaz Okulu kapsamında Türkçe öğrenmek için ülkemize gelen ve Gazi Üniversitesi Türkçe Öğrenim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) Dil Kursunda eğitimlerini alan öğrencileri HAK-İŞ’te ağırladık.

Ziyaret, 27 Temmuz 2017 tarihinde Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Konfederasyonumuz Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız’ın ev sahipliğinde gerçekleşti.

Programa yabancı öğrencilerle birlikte TÖMER Müdürü Doç. Dr. Nezir Temür de katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ ve bağlı sendikaların faaliyetleri hakkında yabancı öğrencileri bilgilendirdi.

Arslan, Türkiye’de bulunan konfederasyonlar ve sendikalar hakkında bilgilendirmelerde bulunarak HAK-İŞ’in işçi sendikaları konfederasyonları içerisindeki ikinci en büyük konfederasyon olduğunu söyledi.

“Türkiye’nin Tamamında Örgütlüyüz”

Bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklanan istatistiklere göre HAK-İŞ’in 550 bin üyesinin bulunduğunu belirten Arslan, “Türkiye’nin tamamında örgütlüyüz. Her sektörde sendikamız söz konusu ve dünyada da 50 civarında işçi konfederasyonlarıyla ikili işbirliği anlaşmamız var” dedi.

“Afrika Politikamız Çok Açık ve Nettir”

Afrika ülkeleriyle yakından ilgilendiklerini anlatan Arslan, “Afrika politikamız çok açık ve nettir. Afrika ülkelerine Türkiye Cumhuriyeti Devletinin baktığı pencereden bakıyoruz. Biz Afrika Afrikalılarındır diyoruz ve Afrikalı kardeşlerimiz içinde dayanışma içinde olmak istiyoruz” diye konuştu.

Arslan, “Konuştuğumuz dil, inançlarımız, derimizin rengi, yaşadığımız coğrafya, bulunduğumuz ülke farklı olsa da biz insan olarak birlikte çalışmayı, birlikte sorunlarla mücadele etmeyi temel felsefe olarak kabul ediyoruz” şeklinde konuştu.

Önceki günlerde Somali’de HAK-İŞ ve TİKA’nın katkılarıyla yeni hizmet binası açılışı gerçekleştirdiklerini anlatan Arslan, Somali’de böyle bir açılışın gerçekleştirilmesini son derece anlamlı bulduğunu söyledi.

Yunus Emre Enstitüsü öğrencilerine Türkçeye gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür eden Arslan, Türkçe’nin dünyada en çok konuşulan 5’inci dil olduğunu belirterek, geniş bir coğrafyada Türkçe konuşulduğunu görmenin mümkün olduğunu söyledi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

27 Temmuz 2017 15:31, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu