ARSLAN, TBB’DE GERÇEKLEŞTİRİLEN TİS TÖRENİNE KATILDI

21 Temmuz 2017 12:23, Haberler


ARSLAN, TBB’DE GERÇEKLEŞTİRİLEN TİS TÖRENİNE KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 21 Temmuz 2017 tarihinde Türkiye Barolar Birliği Litai Konukevi ile Konfederasyonumuza bağlı Oleyis Sendikamız arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi törenine katıldı.

Törene Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun yanı sıra konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan, yönetici ve temsilcileri katıldı.

“TBB HAK-İŞ İçin Önemli Bir Yere Sahip”

Törende konuşan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türkiye Barolar Birliği’nin HAK-İŞ için çok önemli bir kuruluş olduğunun altını çizerek, “Türkiye Barolar Birliği’nin aynı zamanda bir meslek kuruluşu olarak pek çok platformda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etme konusundaki hassasiyetlerini biliyorum” dedi.

“Bu Birlikteliği Çok Önemsiyorum”

“Dünyaya bakışımız, tarzımız, yaşam biçimimiz farklı olabilir ama Türkiye Cumhuriyeti devletinin geleceği için, gelecekte birlikte yaşamak için bugün Türkiye Barolar Birliği LİTAİ Konukevi ile Oleyis Sendikamız arasındaki birlikteliği çok önemsiyorum” diyen Arslan, HAK-İŞ’e bağlı bir sendikanın iktisadi bir işletmede yetki alarak Toplu İş Sözleşmesi yapılmasını çok değerli ve anlamlı bulduğunu ifade etti. 

“TİS Aynı Zamanda Yeni Bir Anlayışı Beraberinde Getirecektir”

Türkiye Barolar Birliği ile Oleyis Sendikası arasında toplu iş sözleşmesinin imzalanmasının aynı zamanda yeni bir anlayışı da beraberinde getireceğini dile getiren Arslan, “Bu tür işletmelerin kurum bünyesinde kalmasının çok daha anlamlı olduğunu düşünüyorum” dedi.

“İşçilerimizin Gözlerindeki Pırıltı Paha Biçilemez”

Törende konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, “Bugün bizim için oldukça önemli bir gündür. HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan’la birlikte toplu iş sözleşmesindeki kazanımları okurken bir işveren temsilcisi olarak değil bu kazanımları elde etmiş gibi çok güzel olmuş diye dinledim. İşçilerimizin gözlerindeki pırıltı, bizim için toplu sözleşmenin paha biçilmez bir getirisi olsun” diye konuştu.

HAK-İŞ ile işbirliğimizi ve dostluklarını perçinleyecek bir girişime imza atıyor olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Feyzioğlu, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin çok zor günlerinde biz HAK-İŞ’le aynı milli çatı altında, aynı milli davanın peşinde hep kol kola idik. Dünya bakışlarımız farklı olabilir. Farklı düşünceleri değerlendiriyor, dile getiriyor olabiliriz. Ama Türk milleti dediğimizde Türkiye Cumhuriyeti devleti dediğimizde HAK-İŞ için de Türkiye Barolar Birliği için de akan sular her zaman durmuştur.”

“HAK-İŞ İle Türkiye İçin Omuz Omuza Mücadele Edeceğimize Söz Veriyorum”

Türkiye’yi dış odakların güdümündeki bazı iç odakların etnik savaşın kıyısına getirmek için ellerinden geleni ardına koymadığı zamanlarda HAK-İŞ’le kol kola bayrak mitingi yaptıklarını anımsatan Feyzioğlu, “Milleti ve devleti ayakta tutmak, Türkiye’yi bir refah devletine dönüştürmek için ne zaman gerekirse omuz omuza mücadele edeceğimiz sözünü bir kez de değerli HAK-İŞ ailesinin huzurunda vermekten onur duyuyorum” diye konuştu.

Oleyis Sendikası Genel Başkanı Vedat Böke ise imzalanan toplu iş sözleşmesi ile işçilerin önemli kazanımlarının olduğunun altını çizdi.

Böke, “Türkiye Barolar Birliği Litai Konukevi ile imzaladığımız bu sözleşmenin hem sendikamız için hem de Litai Konukevi için hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

İmzaların atılmasının ardından tören karşılıklı hediyeleşme ile son buldu.

21 Temmuz 2017 12:23, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu