15 TEMMUZ ŞEHİTLERİMİZİ MEZARI BAŞINDA ANDIK

16 Temmuz 2017 10:32, Haberler


15 TEMMUZ ŞEHİTLERİMİZİ MEZARI BAŞINDA ANDIK


Türkiye’yi işgal ve hain darbe girişiminin yıldönümünde, 15 Temmuz şehitlerini Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda bulunan Şehitler Abidesi’nde dualarla andık.


16 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirilen anma etkinliğine Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Konfederasyonumuz Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, Sendikalarımızın başkan ve yöneticileri ile basın mensupları katıldı.


Anma etkinliğimiz Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duaların okunmasıyla başladı.

 

Anma esnasında 15 Temmuz gecesi yaşananları değerlendiren Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in 15 Temmuz’da 4 şehit verdiğini hatırlatarak, “Bugün 15 Temmuz hain darbe ve işgal girişiminin yıldönümünde HAK-İŞ şehitlerimiz ve tüm şehitlerimizi dualarla anmak, onların hatıralarını yaşatmak için buradayız. Onlar büyük bir kahramanlık örneği göstererek, darbe girişiminin bertaraf edilmesi için kendilerini feda ettiler. 15 Temmuz gecesi ilk andan itibaren HAK-İŞ Konfederasyonu olarak meydanlardaydık.  Darbe girişimini öğrendiğimiz ilk andan itibaren üyelerimizi meydanlara çağırdık. 15 Temmuz gecesi darbeye karşı ilk andan itibaren mücadele eden bir örgütüz. Tabi bu uğurda kaybettiklerimiz var. Mücadelede Konfederasyonumuz mensubu olan 4 şehidimiz var. 4 şehidimizden birisi olan Celalettin İbiş kardeşimiz burada yatmaktadır. Türksat’ı hainlere teslim etmemek için canlarını feda eden Öz İletişim Sendikamızın kurucularından Ahmet Özsoy ve Ali Karslı kardeşlerimizi de Türksat’ta şehit verdik. Cumhurbaşkanlığı külliyesi önünde Hakan Gülşen'i şehit verdik. 15 Temmuz işgal girişimine karşı çıkan, daha ilk andan itibaren meydanlara çıkan ve meydanlarda Türkiye'nin bekasına, geleceğine, milli iradeye sahip çıkan şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.


Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: 15 Temmuz Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en karanlık gecelerinden bir tanesiydi. Bu karanlık gecede eğer hainler başarılı olsaydı Türkiye'nin işgaliyle sonuçlanacaktı. Türkiye çok ağır bir saldırıyı başarıyla sonuçlandırmıştır. Tarihe geçecek bir şanlı direnişle, bir destanla hainlerin tuzakları bozulmuştur. Allah tüm şehitlerimizden razı olsun. Onları her zaman ve mekanda anmaya devam edeceğiz.”


Darbe girişimine ilişkin devam eden soruşturmalara da değinen Arslan, davaların hukuk çerçevesinde bir an önce sonuçlanmasını beklediğini ifade ederek, "Hainlerin şehitlerimiz ve milletimizle alay eden bir üslup ve tavır içerisinde olduklarını üzülerek görüyoruz. Bu durum, milletimizi çok rahatsız ediyor. Bu hainlerin yargı tarafından en ağır şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak davalara katılma talebinde bulunduk, bu yargılamaların takipçisi olacağız" açıklamasında bulundu.


Arslan ve beraberindeki HAK-İŞ mensuplarımız, 15 Temmuz şehitlerinin kabrine karanfil bıraktılar.

HABERE AİT GÖRSELLER :

16 Temmuz 2017 10:32, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu