HAK-İŞ’TEN İSDEMİR’DE GÖRKEMLİ KUTLAMA

11 Temmuz 2017 19:16, Haberler


HAK-İŞ’TEN İSDEMİR’DE GÖRKEMLİ KUTLAMA

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 11 Temmuz 2017 tarihinde İSDEMİR’de Konfederasyonumuza bağlı Çelik-İş Sendikası tarafından gerçekleştirilen coşkulu mitinge katıldı.

Hatay İskenderun’da bulunan İskenderun Demir-Çelik fabrikası (İSDEMİR) yetki davasının Yargıtay tarafından onanmasından sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yapmış olduğumuz başvuru sonucu yetki belgesini alan konfederasyonumuza bağlı Çelik-İş Sendikası tarafından İSDEMİR’de görkemli bir kutlama mitingi gerçekleştirildi.

Mitinge, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcılarımız Mustafa Toruntay, Cengiz Gül, Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci ve çok sayıda emekçi katıldı.

Binlerce işçi tarafından büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen mitingde konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Bugün tarihi bir gündeyiz. Bugün yeni bir başlangıcın, yeni bir dönemin ilk gününü yaşıyoruz” dedi.

‘Bugün ayrılıkların, parçalanmışlıkların, bölünmüşlüklerin yaşandığı gün olmaktan çıkmıştır. Bugün Hz. Mevlana’nın da dediği gibi parçaları birleştirmeye, kaybettiklerimizi kazanmaya, yıkılan köprüleri yeniden inşa edip yeni köprüler kurmaya geldik. Bu yeni anlayışın gelecekte bize neler kazandıracağını göreceksiniz” diye konuşan Arslan, yetki mücadelesinde göstermiş oldukları kararlılıklarından dolayı Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci’ye teşekkürlerini iletti.

“FABRİKALARIMIZA YENİDEN KAVUŞTUK”

HAK-İŞ’in çok büyük bir değer ve anlam ifade ettiğinin altını çizen Arslan, “Daha önce biz bu bacaların tütmesini istiyoruz demiştim. Bu bacalar bizim, bu fabrika bizim. Biz burada çalışmak istiyoruz demiştik. Bugün çok şükür bacalarımıza, fabrikamıza yeniden kavuştuk. İnşallah bir daha ayrılmayacağız ve hep birlikte geleceği inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, “İSDEMİR’de, güzel günleri inşa etmek için bizlere yeniden fırsat veren Allah’a binlerce kez şükürler olsun” dedi.


İSDEMİR işçilerinin 3 yıldır sendikasız olduklarını bu uğurda çeşitli sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Değirmenci, “Çelik-İş’ine kavuşmayı, sabırla bekleyen çelik yürekli emekçilere Selam olsun” diye konuştu.

Yaşanan yetki mücadelesinde 3 yıla yakın sendikasız çalışmak zorunda kalan ve mağdur olanların İSDEMİR çalışanları olduğunu belirten Değirmenci, “Bugün, artık yeni şeyler söylememiz gerektiğinin, sizlerin de yeni şeyler duymak istediğinizin farkındayız” sözlerine yer verdi.

Miting öncesi Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcılarımız Mustafa Toruntay, Cengiz Gül, Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci İSDEMİR Genel Merkezi’ni ziyaret ederek İSDEMİR Genel Müdürü Toker Özcan ile görüştü.


11 Temmuz 2017 19:16, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu