TEKNİK DESTEK PROJEMİZİN İKİNCİ YÜRÜTME VE AYLIK TOPLANTILARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

20 Haziran 2017 15:50, Haberler


TEKNİK DESTEK PROJEMİZİN İKİNCİ YÜRÜTME VE AYLIK TOPLANTILARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ


Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in yararlanıcısı olduğu, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen İşçilerin ve İşverenlerin Uyum Yeteneklerinin Sosyal Diyalog Yaklaşımıyla Artırılması Teknik Destek Projesi’nin (Operasyonu’nun) 2. Yürütme Kurulu Toplantısı (OSCM) ile Aylık Yönetim Toplantıları (OMMM) yapıldı.


20 Haziran 2017 tarihinde Konfederasyonumuz toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız başkanlık etti.

Toplantıya, Genel Sekreterimiz Dr. Yıldız’ın yanı sıra, MÜSİAD Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Özer Balkız, AB Türkiye Delegasyonu Sektör Yöneticisi Zeynep Aydemir Koyuncu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi’nden Sözleşme Yöneticisi Ünal Dikbaş, Proje Teknik Ekip Lideri Michael Heathcote, proje hizmet ihalesi yüklenicisi GFA ve Ankon Konsorsiyumu yöneticileri ve uzmanları, HAK-İŞ OCU Koordinatörü Recep Atar, MÜSİAD Projeler Koordinatörü Selçuk Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi’nden İzleme Uzmanı Ömer Akan, Konfederasyonumuza bağlı Öz Gıda-İş, Çelik-İş, Öz Orman-İş, Öz Finans-İş, Öz İplik-İş, Öz Büro-İş, Öz Taşıma-İş, Öz Sağlık-İş, Liman-İş, OLEYİS yöneticileri ve uzmanları katıldı.

Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, ülkemizin en büyük ve en saygın işveren kuruluşlarından MÜSİAD ile ortaklaşa dev bir proje gerçekleştirildiğini belirterek, gelecekte daha başka ortak projelerde yer almak istediklerini söyledi.

Dr. Yıldız, konuşmasında Ankara’da 13 gün süreli olarak 17 dönemde verilmekte olan İleri Düzey Eğitim Programı (İDEP) katılımcılarından ve sendikalardan olumlu geri dönüşler aldıklarını vurguladı. 

MÜSİAD Genel Sekreter Yardımcısı Özer Balkız ise çalışma hayatındaki aksaklıkların giderilmesi ve emekçilerin haklı taleplerinin kamuoyunda yer bulması misyonuyla görev yapan HAK-İŞ’in önemli bir projeye imza attığını belirtti. 2013 yılında HAK-İŞ ile görüşmelere başlanılmasının ardından İşçilerin ve İşverenlerin Uyum Yeteneklerinin Sosyal Diyalog Yaklaşımıyla Artırılması Teknik Destek Projesi’nin hayata geçirildiğini anımsatan Balkız, söz konusu projenin Türkiye için oldukça önemli bir yere sahip olduğunu düşündüğünü aktardı.

Proje Ekip Lideri Michael Heathcote ise projenin amacı, gidişatı ve beklenen sonuçları hakkında kapsamlı bir sunum yaparak katılımcıların yönelttiği soruları  yanıtladı. Heathcote, sunumunda proje kapsamında önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek faaliyetler hakkında da bilgi verdi. 

Proje kapsamında şu ana kadar 15 ilde 6 bin 900 katılımcının eğitim aldığını belirten Heathcote, proje faaliyetlerine iştirak eden katılımcıların memnuniyetin yüzde 90’nın üzerinde olduğunu ve olumlu geri dönüşler aldıklarını açıkladı.

Öğleden sonra ise, her ay düzenli olarak yapılan Proje Aylık Yönetim Toplantısı gerçekleştirildi. 

HABERE AİT GÖRSELLER :

20 Haziran 2017 15:50, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu