SİNCAN’DA ADALET NÖBETİ HAK-İŞ İLE BAŞLADI

12 Haziran 2017 14:43, Haberler


SİNCAN’DA ADALET NÖBETİ HAK-İŞ İLE BAŞLADI


15 Temmuz darbecilerinin yargılandığı davaya müdahil olma ve mahkeme süreci boyunca nöbet tutma kararı alan HAK-İŞ, 12 Haziran 2017 tarihinde, davanın görüldüğü Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nin bulunduğu Sincan Cezaevi Kampüsü önünde basın açıklaması yaptı.


‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Katil FETÖ hesap verecek’, ‘Hainler devlete hesap verecek’ ve ‘İdam isteriz’ sloganları eşliğinde gerçekleştirilen basın açıklamasına Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, Ankara Platformu Başkanı Mustafa Kır, üye sendikalarımızdan Hizmet-İş Sendikamızın Ankara Bir Nolu,İki Nolu,ve Beş Nolu Şubelerin Başkanları ve Yöneticileri,Öz Güven-Sen Genel Başkanı Ömer Yılmaz ve Yöneticileri, hukuk müşavirlerimiz ve üyelerimiz katıldı.


Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir tarafından yapılan basın açıklamasında “Yargılamalarda üyelerimiz, şehitlerimiz, gazilerimiz ve milletimiz için bu davada müdahil olmak istedik ve 7 Haziran’da başvuruda bulunduk. Müdahillik talebimizin sonucu ne olursa olsun milletimizin 15 Temmuz gecesi göstermiş olduğu takdire şayan kenetlenme ve sonrasında gerçekleştirilen Milli İrade nöbetleri için her gün, davanın görüldüğü Sincan Cezaevi Kampüsü önünde nöbet tutmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


Basın açıklamasında HAK-İŞ ve bağlı sendikaların milletimizin talepleri doğrultusunda ve hukuk çerçevesi içerisinde adaletin bir an evvel tecelli etmesi konusunda her türlü çabayı ve gayreti göstermeye devam edeceği vurgusu yapıldı. 


Ankara Platformu Başkanı Mustafa Kır da sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek Ankara Platformunun oluşturulduğunu hatırlatarak, “Bugün HAK-İŞ Konfederasyonumuzun start vermesiyle nöbete başlanmıştır. İnşallah bu dava sonuçlanana kadar her gün bir sivil toplum kuruluşumuz burada nöbet tutacak, şehit ve gazi ailelerimizin yanında olduğumuzu, milli iradeye sahip çıktığımızı göstererek hainlerin hesap vermesini isteyeceğiz” açıklamasında bulundu.


Kır, “Bu davalar ne kadar sürerse sürsün, ister 6 ay, ister 1 yıl, ister 2 yıl ne kadar sürerse sürsün, sivil toplum kuruluşlarımız nöbetleşe bu davanın takipçisi olacaktır” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

12 Haziran 2017 14:43, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu