ARSLAN, BALKANLARDA TEMASLARDA BULUNDU

10 Haziran 2017 22:56, Haberler


ARSLAN, BALKANLARDA TEMASLARDA BULUNDU


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Balkanlar’da, bir bölümü Karadağ’da diğer bölümü Sırbistan’da bulunan Sancak bölgesinde sendikal temaslarda bulundu.


Arslan, 8-9 Haziran 2017 tarihlerinde Sancak’ta gerçekleştirdiği temaslar kapsamında Boşnak Milli Meclis Başkanı Dr. Süleyman Uglanin, Bağımsız Yenipazar Sendikası Başkanı Fuad Goloş ve Boşnak milletvekilleri ile görüştü.


Arslan’ın Sancak’a gelişi Boşnak Milli Meclis mensupları, Boşnak Belediye Başkanları, sendikacılar ve emekçiler tarafından sevinçle karşılandı. Boşnaklar Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ı ilgiyle karşıladılar.


SANCAK’TA BELEDİYELER ZİYARET EDİLDİ


Genel Başkanımız Arslan, Sancak’taki temasları kapsamında belediyeleri ziyaret ederek, istişarelerde bulundu.


Arslan, Yeni Pazar, Tutin, Sjenica ve Plav belediyelerini ziyaret ederek, belediyelerin çalışmaları hakkında bilgi aldı.


Çalışma ziyaretlerinde Yeni Pazar Belediyesi Meclis Başkanı İfeta Radonçiç, Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Suljeviç, Tutin Belediye Başkanı Şemsudin Kuceviç, Sjenica Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Baltiç, Plav Belediye Başkanı Orhan Şahmanoviç ile görüşen Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonu olarak gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgi verdi, başkanlardan, Bağımsız Yenipazar Sendikası’na destek istedi.


Arslan’ın gerçekleştirdiği ziyaretlerde Boşnak Milli Meclis Başkanı Dr. Süleyman Uglanin, Bağımsız Yenipazar Sendikası Başkanı Fuad Goloş ve başkan yardımcıları yer aldı.


Gerçekleştirdiği görüşmelerde Türkiye ile Boşnaklar arasındaki bağın tarif edilemez olduğunu, her Boşnak kentine gittiğinde kendisini Anadolu’nun herhangi bir şehrindeymiş gibi hissettiğini ifade eden Arslan, Boşnakların milli duruşunu takdir etti. Arslan, “Boşnak kardeşlerimiz ekonomik sıkıntılar, savaş ve asimilasyon politikalarına rağmen milli duruşlarından ödün vermediler. Kültürlerine ve topraklarına sahip çıktılar. Önemli olan da Boşnak kardeşlerimizin bu topraklarda kimlikleriyle var olmalarıdır” diye konuştu.


Ekonomik süreçlerin değişken yapısının toplum dinamiklerini olumsuz etkilemesine izin verilmemesi gerektiğini ifade eden Arslan, “Savaş ve ekonomik sıkıntı nedeniyle oluşan göçler, Sancak toprakları için büyük kayıp oluşturdu. Boşnak kardeşlerimizi, bu toprakların insanını vatanlarında tutabilmeliyiz. Bunun için Türkiye olarak, Türk sendikaları ve sivil toplum kuruluşları olarak elimizden gelenin daha fazlasını yapmalıyız” diye konuştu.


Türkiye-Sırbistan ilişkilerinin gelişmesinin önemine de değinen Arslan, iki ülke arasındaki artan ilişkilerin Sancaklı Boşnaklara olumlu şekilde yansıyacağını söyledi.


Belediye başkan ve yetkilileri de Arslan’ın gerçekleştirdiği çalışma ziyaretinden memnuniyet duyduklarını dile getirdiler ve projelerini paylaştılar. Arslan’ın Sancak belediyelerini ziyaret etmesi ve destek bildirmesinin kendilerini çok memnun ettiğini ifade eden belediye başkanları işsizlikten dolayı yaşanan göçleri engellemek için geliştirdikleri istihdam projeleri hakkında bilgi verdiler. Osmanlı mirası ve kimliğini korumak istediklerini anlatan belediye başkan ve yetkilileri, desteği ve duyarlılığından dolayı Türkiye’ye ve Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a teşekkür ettiler.

ARSLAN, SANCAK’TA MİLLETVEKİLLERİ, BELEDİYE YÖNETİCİLERİ VE EMEKÇİLERLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

Genel Başkanımız Arslan, Sancak’taki temaslarının ikinci gününde Boşnak Milli Meclis üyeleri, belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve emekçilerle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen iftar yemeğine Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Boşnak Milli Meclis Başkanı Dr. Süleyman Uglanin, Boşnak Milletvekilleri, Yeni Pazar Belediyesi Meclis Başkanı İfeta Radonçiç, Sjenica Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Baltiç, Bağımsız Yenipazar Sendikası (NSNP) Başkanı Fuad Goloş ve başkan yardımcıları, Sancak müftüsü, emekçiler ve basın mensupları katıldı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

10 Haziran 2017 22:56, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu