HAK-İŞ İLE ZTUC ARASINDA İKİLİ İŞBİRLİĞİ EĞİTİMİ

23 Mayıs 2017 12:00, Haberler


HAK-İŞ İLE ZTUC ARASINDA İKİLİ İŞBİRLİĞİ EĞİTİMİ

HAK-İŞ Konfederasyonu ile Zambiya İşçi Sendikaları Konfederasyonu arasında 23 Mayıs 2017 tarihinde ikili işbirliği eğitim toplantısı gerçekleştirildi. İkili işbirliği eğitim toplantısına Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Gül, Konfederasyonumuz Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, Zambiya Büyükelçisi Mr. Bwalya L. Nondo ile Zambiya İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ZCTU) Genel Sekreter Yardımcısı Elaston Njovu, Konfederasyonumuza bağlı sendika başkan ve temsilcileri ile ZCTU’a bağlı sendikaların yönetici ve temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Zambiya İşçi Sendikaları ile gerçekleştirilen eğitim programının tarihi bir adım olduğunu belirterek, Türkiye’nin Zambiya ile olan ilişkilerinin yeni olduğunu ve yapılan bu çalışmanın iki ülke arasındaki ilişkileri büyük ve önemli ölçüde katkılar sağlayacağını söyledi.

“Zambiyadaki bir arada yaşama sentezi tüm dünyaya örnek olmalıdır”

Barış ve kardeşliğin ancak farklılıkların bir arada yaşaması ile olabileceğini dile getiren Arslan, Zambiya’nın bu konudaki en büyük örnek olduğunu vurgulayarak, “Zambiya’da birçok farklılığın oluşturduğu bu sentez ve bir arada yaşama iradesi tüm dünyaya örnek olmalıdır” diye konuştu. 

Arslan, “Renklerimiz, dillerimiz, kültürlerimiz farklı olabilir ancak hepimizin insanız ve bundan dolayı birbirimizin kardeşiyiz. Bu durumda bize düşen görev yaşanılan sorunları ortadan kaldırmak ve acıları dindirmektir” diye konuştu.

Toplantıda konuşan Zambiya İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ZCTU) Genel Sekreter Yardımcısı Elaston Njovu, HAK-İŞ ile ZTUC arasında ikili işbirliği eğitimi toplantısının düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek her iki konfederasyonun birbirinden öğrenecek çok şeyinin olduğunun altını çizdi. 

Türkiye’de bulunmaktan ve HAK-İŞ ile ikili işbirliği eğitimi toplantısına katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Njovu, “Umuyoruz ki bu toplantılar her iki konfederasyonun da yararına olur” ifadelerini kullandı.

“Küreselleşen dünyamızda sendikaların rolü değişiyor”

Küreselleşen dünyada işçi konfederasyonlarının birbirleriyle iletişim halinde olmalarının oldukça önemli bir durum olduğunu anlatan Njovu, “Küreselleşen dünyamızda sendikaların rolü değişiyor. Bu anlamda işçi sendikaları bir arada olarak yeni duruma yönelik ortak çalışmalar yapmalıdır” sözlerine yer verdi.

Zambiya Büyükelçisi Mr. Bwalya L. Nondo, sendikal eğitim için HAK-İŞ’e teşekkür ederek, sendikal işbirliklerinin bu gibi çalışmalarla daha da artırılması gerektiğine işaret etti.

Eğitim toplantısında konuşan HAK-İŞ Hukuk Müşaviri Buğrahan Bilgin, Türkiye’deki sendikal mevzuat konuları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Yavuz da HAK-İŞ Kadın Komitesinin faaliyetleri ve gerçekleştirilen projeler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Programın sonunda Zambiya İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ZCTU) Genel Sekreter Yardımcısı Elaston Njovu ve Zambiya Büyükelçisi Mr. Bwalya L. Nondo’ya Genel Başkanımız Mahmut Arslan tarafından üzerinde HAK-İŞ logosu bulunan bir vazo armağan edildi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

23 Mayıs 2017 12:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu