ARSLAN: “GENÇ NÜFUSA SAHİP OLMAK TÜRKİYE İÇİN BÜYÜK BİR AVANTAJDIR”

18 Mayıs 2017 11:40, Basın



 


ARSLAN: “GENÇ NÜFUSA SAHİP OLMAK TÜRKİYE İÇİN BÜYÜK BİR AVANTAJDIR”


HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, “Genç nesil yarınlarımızın teminatıdır. Türkiye sahip olduğu genç nüfustan dolayı avantajlı bir konumdadır ve bu avantajı daha iyi kullanmanın yollarını aramalıdır” dedi.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:


“Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyetini emanet ettiği gençlerimiz yarınlarımızın teminatıdır. Dünya ülkelerinin mevcut durumlarına bakıldığı zaman genç nüfusa sahip olmak Türkiye için oldukça büyük bir avantajdır. Ancak bu avantajı kullanabilmek için çok çalışmak ve bu amaca uygun politikalar üretmek gerekmektedir. Mesleki yeterliliklerle eğitimli, yeniliklere açık, kendine güvenen ve gelişmiş bir gençlik Türkiye’yi daha yüksek konumlara taşıyacaktır. Türkiye, hedefi olan modern ve çağdaş bir ülke seviyesine güçlü, özgür ve özgüveni yüksek genç bireylerle ulaşacaktır.


Gençlerin sorunlarının çözümü için yeni modelleri ve fikirleri ortaya çıkaracak, gençlerin de içerisinde yer aldığı ortam ve imkânları hep birlikte yaratmamız gerekiyor. Gençliğin enerjisine ve yeteneğine güvenmeliyiz. Gençliğin bilinçli yetiştiğinden hareketle, onlara sorumluluklar vermeliyiz. Genç neslimizin gerek ulusal gerekse yerel düzeyde karar mekanizmalarına katılımlarını sağlamalıyız. Bu kapsamda, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gençlerin her alandaki sorunlarının çözümüne sosyal diyalog yoluyla daha büyük katkılar sağlayacağına inanıyoruz.


HAK-İŞ olarak, bir ülkenin uzun vadeli olarak ekonomik kalkınma potansiyelini belirleyen en önemli zenginliğinin iyi eğitilmiş ve istihdama kazandırılmış genç insan kaynağı olduğuna yürekten inanıyoruz. Gençlerin sorunlarını önemsiyor ve öncelikli olarak görüyoruz. Bu anlamda son yıllarda HAK-İŞ olarak proje bazlı çalışma kültürü doğrultusunda, sendikal mücadelemizle birlikte, ülkemiz çalışma hayatının bugünkü ve gelecekteki sorunlarına ve ihtiyaçlarına cevap verebilecek özgün ve örnek proje çalışmalarına imza atarak birçok ilki gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalarımızda gençleri odak noktamızda bulunduruyoruz.


Geleceğimizin teminatı olan genç neslimizi kötü alışkanlıklardan korumak için gerekli önlemler alınmalıdır. Ülke olarak amacımız geçmişine ve milli değerlerine saygılı, sorgulama gücüne sahip gelecek vizyonu olan genç nesiller yetiştirmek olmalıdır. HAK-İŞ Konfederasyonu ve bağlı sendikalarımız bu kapsamda sorumluluk almakta ve önemli çalışmaları hayata geçirmektedir.

HAK-İŞ olarak, başta üniversite gençliği olmak üzere tüm gençlerle yakın bir ilişki ve işbirliği içerisinde bulunuyoruz. Konfederasyonumuz ve bağlı sendikalarda yılda en az elli üniversite öğrencisi ile staj programları çerçevesinde aktif çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu konuda üzerimize düşeni yapıyoruz ve herkesin yapmasını istiyoruz.


HAK-İŞ olarak genç kadın ve erkek nüfusu sendikal hareketin geleceğinin şekillenmesinde önemli belirleyici etkenler olarak görüyoruz. Genç nüfusun örgütlenmesinin artırılması için sendikal kültür ile tanıştırılmaları gerektiğine inanıyoruz. Çünkü gençliğin örgütlenmesinin toplumun her yönüyle örgütlenmesinin de önünü açacağını düşünüyoruz.


Genç neslimiz 15 Temmuz gecesi demokrasiye sahip çıkmak için meydanlara inmiş, korkusuzca tankların, uçakların, darbecilerin karşısında tüm cesaretiyle dimdik ayakta durmuştur. Gençlerimiz o gece milli iradeye sahip çıkmış, vatanına, milletine, bayrağına olan inancını bir kez daha apaçık tüm dünyaya göstermiştir. 


Gençlerimiz 16 Nisanda yapılan referandumla Türkiye’nin demokratik süreçlerine bundan böyle daha aktif ve doğrudan katılım imkanı elde etmişlerdir. Bu süreçlerin daha bilinçli bir gençliğin oluşumuna katkı sağlayacağına inanıyoruz.”




HABERE AİT GÖRSELLER :

18 Mayıs 2017 11:40, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu