ARSLAN, TÜRKİYE - ARNAVUTLUK SENDİKAL İŞBİRLİĞİ PROJE TOPLANTISINA KATILDI

09 Mayıs 2017 10:25, Haberler


ARSLAN, TÜRKİYE- ARNAVUTLUK SENDİKAL İŞBİRLİĞİ PROJE TOPLANTISINA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan 8 Mayıs 2017 tarihinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğiyle HAK-İŞ Konfederasyonu ile Arnavutluk Sivil ve Kamu Çalışanları Sendikası tarafından düzenlenen Arnavutluk Kamu Çalışanları Sendikal Örgütlenme Araştırma Projesi'nin sonuç toplantısına katıldı.


Arnavutluk'un başkenti Tiran'da gerçekleştirilen toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan, TİKA Arnavutluk Koordinatörü Eyüp Yavuz Ümütlü'nün yanı sıra farklı sendikalardan temsilciler katıldı.

“İki ülke sendikaları gelecekte de işbirliği çalışmalarını sürdürecek”

Toplantıda konuşan Arslan, Arnavutluk’un başkenti Tiran’da son derece faydalı olacak bu projenin gerçekleşmesinde çaba gösterenlere teşekkür ederek, iki ülke sendikalarının gelecekteki işbirliğine yönelik çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.


“Uluslararası işbirliğini artırmamız gerekiyor”

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’nin Arnavutluk'ta da sendikaların ağırlığını kaybetmeye başladığını söyleyen Arslan, "Bu yüzden alanları daha iyi tanımamız, daha sosyal olmamız, çalışanların beklentilerini daha iyi bilmemiz ve uluslararası işbirliğimizi arttırmamız gerekir” diye konuştu.


“Türkiye’de Arnavutluk’tan daha fazla Arnavut vatandaş bulunuyor”

Türkiye 'de Arnavutluk'tan daha fazla Arnavut kökenli vatandaş bulunduğunu açıklayan Arslan, "Onlar bizim kardeşimiz ve doğal ortağımızdır. Burada yaşanan her olay bizi ilgilendirir. Sizin mutluluğunuzla mutlu oluyor, sizin hüznünüzle hüzünleniyoruz" sözlerine yer verdi.


“FETÖ, Türkiye ile Arnavutluk arasına fitne sokmaya çalışıyor”

15 Temmuz'da Türkiye'de darbe girişiminde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Arnavutluk 'ta da çok etkin olduğuna işaret eden Arslan, örgütün Türkiye ile Arnavutluk arasına fitne sokmaya çalıştığını vurguladı.


Arslan, FETÖ'nün Türkiye'de yapamadığını Arnavutluk'ta yapabileceği konusunda uyarıda bulunarak, Arnavutluk makamlarını bu konuyu dikkate almaya ve tolerans göstermemeye çağırdı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

09 Mayıs 2017 10:25, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu