ARSLAN, KAYSERİ’DE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TÖRENİNE KATILDI

24 Nisan 2017 21:21, Haberler


ARSLAN, KAYSERİ’DE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TÖRENİNE KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan 24 Nisan 201 tarihinde Kayseri’de bin 60 üyeyi kapsayan toplu iş sözleşmesi törenine katıldı.


Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplu iş sözleşme imza törenine HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikası Yöneticileri, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, Kayseri Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve çok sayıda sendika temsilcileri katıldı.


Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Melikgazi Belediyesi, Kocasinan Belediyesi ve KASKi'deki bin 60 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Arslan, Türkiye şartları göz önüne alındığında iyi bir toplu iş sözleşmesine imza atıldığını söyledi.

“Çalışanların ‘burada geleceğim var’ demesi alacakları ücret kadar önemlidir”

İyi bir toplu sözleşme imzalandığına dikkati çeken Arslan, “Çalışanların benim bu belediyede bir geleceğim var demesi en az alacağı ücret kadar önemlidir” dedi.


“Kayseri’nin misyonunun tüm illerimize örnek olmasını diliyorum”

Çalışanlara hak ettikleri ücretlerin zamanında verilmesinin önemli olduğunu belirten Arslan, “Bir diğer önemli konu ise iş barışının sağlanmasıdır. Kayseri’nin bu misyonunun tüm illerimize örnek olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.


“Millet iradesi sandıkta tecelli etmiştir”

16 Nisan halk oylamasında sandıklardan çıkan karara saygı duyulması gerektiğini kaydeden Arslan, “Hiç boşuna kimse uğraşmasın, milletimiz kararını vermiştir. Millet iradesi sandıkta tecelli etmiştir. Bu millet büyük bir millet olarak basiretli davranmıştır. Verilen karara içeridekilerin ve dışarıdakilerin saygı göstermesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

“EVET diyen herkese teşekkür ediyorum”

Türkiye tarihinin en kritik seçiminin gerçekleştirildiğini belirten Arslan, “Ülkemizin her yerinde ‘EVET’ diyerek Türkiye'yi yeni bir sisteme taşıyan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

“Yüzde 86’ya yakın katılım Türkiye için büyük başarıdır” 

“HAK-İŞ olarak ülkemizin her yerinde halk oylaması süresince büyük bir mücadele ortaya koyduk” diyen Arslan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Dünyanın hiçbir demokrasisinde bir halk oylaması referandumunda yüzde 86’ya yakın katılım olmaz. Bu, Türkiye için büyük bir başarıdır. Bu milletimizin başarısıdır, Türkiye’mizin başarısıdır. Etrafımız kan gölü iken, terör örgütleriyle mücadele edilirken seçim süresince sabahtan akşama bir terör vakasının olmaması, milletin kuzeyden güneye, doğudan batıya oy pusulasını alıp sandığa gitmesi büyük bir başarıdır.”

“Sözleşme 2 yıl boyunca geçerli”

Törende konuşma yapan HAK-İŞ Kayseri İl Başkanı Serhat Çelik, bin 60 üyeyi kapsayan toplu iş sözleşmesinin 1 Mart 2017 ile 28 Şubat 2019 tarihleri aralığında geçerli olduğunu belirterek, “Toplu sözleşmeye göre ücretlerde birinci yıl için yüzde 11 artış yapılacak. İkinci yıl artış oranının TÜFE+2 puan olacak” sözlerine yer verdi.


İmza töreninin sona ermesinin ardından belediye hizmet binası önünde davul-zurna eşliğinde toplu iş sözleşmesi kutlandı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

24 Nisan 2017 21:21, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu