ARSLAN, İLERİ DÜZEY EĞİTİM PROGRAMI AÇILIŞINA KATILDI

18 Nisan 2017 13:15, Haberler


ARSLAN, İLERİ DÜZEY EĞİTİM PROGRAMI AÇILIŞINA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, İleri Düzey Eğitimi için Ankara’ya gelen üyelerimizle bir araya geldi.

Avrupa Birliği'ne Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Bileşeni kapsamında, Konfederasyonumuz HAK-İŞ'in faydalanıcısı olduğu “İşçilerin ve İşverenlerin Uyum Kapasitelerinin Sosyal Diyalog Yaklaşımıyla Artırılması” Teknik Yardım Projesi (Operasyonu) kapsamında verilen İleri Düzey Eğitim Programı (İDEP) 8. Dönem kursiyerleri 18 Nisan 2017 tarihinde Ankara Midi Otel’de yapılan açılışın ardından eğitimlerine başladılar. 


12 farklı modülden ve 78 saat ders saatinden oluşan 13 gün devam eden İleri Düzey Eğitim Programı (İDEP) 8.Dönem açılışında Proje Ekip Lideri Michael Heathcote, katılımcıları selamlayarak genel olarak proje ve önceliklerinden, özel olarak da İDEP'nin hedeflerinden bahsetti.

“İleri düzey eğitimini çok önemsiyoruz”

Programın açılışı Genel Başkanımız Mahmut Arslan tarafından gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Arslan, “İleri Düzey Eğitim Programı çok iddialı bir projedir. Bu projenin birinci ayağını yaklaşık 15 ilde temel iş sağlığı, iş güvenliği ve iş mevzuatı eğitimleriyle tamamlamıştık. İkinci grup olan ileri düzey eğitimini çok önemsiyoruz. Bu eğitime katılan arkadaşlarımız seçilirken sendikal mücadeleyi gelecekte üstlenecek ve bu mücadelede liderlik yapacak olan arkadaşlarımızın olması hedeflenmiştir” dedi.

“Projeyi MÜSİAD ile gerçekleştirmek HAK-İŞ açısından bir ilktir”

HAK-İŞ’in MÜSİAD ile birlikte yapmış olduğu bu projenin birkaç yönden değerlendirilmesi gerektiğine işaret eden Arslan, “MÜSİAD, 1 milyon 750 bin istihdamı olan, son istihdam kampanyasıyla birlikte bu sayıyı 2 milyona çıkarmayı hedefleyen, Türkiye’nin ihracatında önemli rolü olan, yaklaşık olarak 15 milyar dolarlık bir ihracat kapasitesine sahip Türkiye’nin en yaygın örgütlerinden bir tanesidir. Böyle ciddi bir projeyi bu kuruluşla gerçekleştirmek Türkiye’de çok nadir rastlanan bir durumdur. HAK-İŞ açısından da bir ilktir” diye konuştu.

“Sertifikalarını alan arkadaşlarımızla yeni bir yola çıkacağız”

Arslan, “İleri düzey eğitiminde başarılı olarak sertifikasını alan yaklaşık 700’e yakın arkadaşımızla yeni bir yola çıkmayı hedefliyoruz. Bu yeni yol, sendikal mücadeleyi geleceğe taşımaktır. Sendikalarımızdaki kapasitelerimizi geliştirmektir. Yeni öğrendiklerimizi işyerlerinde uygulayarak kendimizi liderlik konusunda daha da ileriye taşımak gibi hedeflerimiz var. O nedenle bu yapılan eğitimleri önemsiyorum” açıklamasında bulundu.

“HAK-İŞ’in uzun süreli ve geniş kapsamlı ilk projesi”

HAK-İŞ’in ilk defa böyle uzun süreli ve geniş kapsamlı bir proje yaptığını dile getiren Arslan, “Bu projenin bize de öğrettikleri var. Bundan sonraki projeler için ne gibi yenilikler yapabileceğimizi görüyoruz. Bu projeyi HAK-İŞ’in vizyonu açısından ve HAK-İŞ’e bağlı sendikaların vizyonu açısından iddialı ve son derece yararlı olarak görüyorum. Hepiniz buraya gönüllü olarak katıldınız. Bunu keyifli hale getirmenin yolu buradaki beklentilerinizi, hedeflerinizi unutmadan, heyecanınızı kaybetmeden 13 günü bitirmelisiniz” şeklinde konuştu.


“Türkiye tarihinin en kritik ve önemli referandumu başarıyla sonuçlandı”

Referandum konusuna da değinen Arslan, 16 Nisan akşamı itibariyle halk oylaması referandumunun sonuçlandığını hatırlatarak, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kritik, en önemli ve yönetim sistemini kökten değiştiren referandumun Türkiye tarafından başarıyla sonuçlandırıldığını söyledi.

“Anayasa Değişikliği için 40 İlde 40 toplantı gerçekleştirdik”

HAK-İŞ olarak referandum konusunda ‘Anayasa Değişikliğine Tam Destek, Geleceğimiz İçin EVET’ sloganıyla ’40 İlde, 40 Toplantı’ gerçekleştirerek üyeleri ve vatandaşları anayasa değişikliği konusunda bilgilendirdiklerini açıklayan Arslan, “Cuma günü Malatya’da 50’nci toplantıyı yaparak başarılı bir kampanyayı sonuçlandırmış olduk” sözlerine yer verdi.

“Artık yeni gündemimize döneceğiz”

Arslan, “Artık yeni gündemimize döneceğiz. Çalışma hayatının gündemleri var. İşsizlik var. Kayıt dışılık var. Taşeron işçilik var. Geçici işçilik ve mevsimlik işçilik tartışmaları var. Kıdem tazminatı var. Artık kendi gündemimizi takip etmeye başlayacağız. Bu konularda HAK-İŞ olarak çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


HABERE AİT GÖRSELLER :

18 Nisan 2017 13:15, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu