ARSLAN: “TARİHİMİZİN EN ÖNEMLİ REFERANDUMUNU YAPIYORUZ”

13 Nisan 2017 13:38, Haberler



Genel Başkanımız Mahmut Arslan, AB Bakanı Ömer Çelik ile birlikte, 12 Nisan 2017 tarihinde Adana’da düzenlenen “Anayasa Değişikliğine Tam Destek, Geleceğimiz İçin Evet” programına katıldı. HAK-İŞ teşkilatının yoğun ilgi gösterdiği programa Arslan ve Çelik’in yanı sıra Konfederasyonumuz Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, Hizmet-iş Sendikası  Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, HAK-İŞ Adana İl Başkanı ve HİZMET-İŞ Adana Şube Başkanı Abdurrahman Yücel ve üyelerimiz ve vatandaşlar katıldı.


18 maddelik anayasa değişikliğinin oylanacağı referanduma sayılı günler kala “Anayasa Değişikliğine Tam Destek, Geleceğimiz İçin Evet” programında konuşan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ tarihinin vesayetçi anayasalardan kurtulma mücadelesiyle geçtiğini söyledi. Arslan, HAK-İŞ’in 1982 darbe anayasasına itiraz ettiğini, 1987 yılında siyasi yasakların kalkması için insiyatif alarak yasakların kalkması için ‘evet’ dediğini, 2007 yılında Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi yönündeki değişikliğe destek verdiklerini ve yine 2010 yılında yapılan anayasa değişikliğini ‘darbelerin karanlığından demokrasinin aydınlığına’ şeklinde sloganlaştırarak desteklediklerini hatırlattı.


Burada bir konuşma yapan Genel Başkanımız Arslan, vesayetçi anayasalardan kurtulmak için yapılan bütün referandumlarda HAK-İŞ’in etkin bir şekilde rol aldığını söyledi.

Arslan, 16 Nisan’da oylanacak 18 maddelik değişikliklere baktığımızda bugünkünden geriye giden hiçbir düzenleme yok, aksine geleceğe yönelik önemli adımlar, değişiklikler var. Görevler ve görev tanımları değişiyor; sorumluluklar bir takım kurumlar arasında yer değiştiriyor. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yönetim biçimini ciddi ve olumlu şekilde değiştiren bir düzenleme ile karşı karşıyayız” şeklinde konuştu.


REFERANDUMA GİDİYORUZ DİYE DÜNYA AYAĞA KALKIYOR 


Bir kısım ülkeler ve örgütlerin referandumdan ‘evet’ çıkmasını istemediklerini vurgulayan Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bazı Avrupa ülkeleri referandumdan ‘hayır’ çıkması yönünde açıktan tavır alıyorlar. PKK Kandilden açıklama yapıyor ‘evet’ çıkarsa biz biteriz diyor. Pensilvanya’daki hain bütün yandaşlarını ‘hayır’ için motive etmiş durumda. DEAŞ ‘hayır’dan yana, AB ‘hayır’dan yana çalışıyor, derdiniz ne? zorunuz ne? Çünkü istikrarlı ve güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Referandumda evet çıkarsa güçlü bir Türkiye karşılarında olacak” dedi.


TARİHİMİZİN EN ÖNEMLİ REFERANDUMUNU YAPIYORUZ


16 Nisan referandumunun Türkiye’nin tarihindeki en önemli referandum olduğunu vurgulayan Arslan, tüm Adana’lıları ve vatandaşları referandumda ‘evet’ oyu vermeye çağırdı.

AB Bakanı Ömer Çelik de HAK-İŞ’in demokrasiden yana tavrını överek, istikrara vurgu yaptı.


Referandum toplantısında Konfederasyonumuz Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız’da HAK-İŞ’in anayasa değişikliğinin kampanya süresinde yürüttüğü yoğun faaliyetlerini anlatarak anayasa değişikliğine tam destek diyerek Adana’lıları geleceğimiz için evet oyu kullanmalarını istedi. 


HABERE AİT GÖRSELLER :

13 Nisan 2017 13:38, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu