GENEL BAŞKANIMIZ ARSLAN, AYDIN’DA COŞKUYLA KARŞILANDI

08 Nisan 2017 20:43, Haberler


                      GENEL BAŞKANIMIZ ARSLAN, AYDIN’DA COŞKUYLA KARŞILANDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, anayasa değişikliği konusunda konferans vermek için bulunduğu Aydın’da coşkuyla karşılandı.


Kalabalık bir grup tarafından çiçeklerle karşılanan Arslan, yüzlerce emekçi ve değişik kesimlerden oluşan halka anayasa değişikliğini anlattı.


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in anayasa değişikliğine destek için “40 ilde 40 toplantı” kapsamında Aydın’da gerçekleştirdiği programda konuştu. Arslan, “Anayasa konusu HAK-İŞ kurulduğundan bugüne bizim için çok temel konulardan bir tanesidir. Özellikle 1980 darbesinden sonra yaşadıklarımız anayasa konusunu bizim için öncelikli hale getirmiştir” dedi.


1980 12 EYLÜL’ÜNDEN 1985’E KADAR TOPLU SÖZLEŞME YAPAMADIK


“12 Eylül 1980 askeri darbenin en büyük mağdurları çalışanlar ve bizler olduk. 12 Eylül darbesini yapanlar ilk iş olarak sendikaları, yani TÜRK-İŞ’in dışındaki sendikaları kapattılar, mal varlıklarımıza el koydular” diye konuşan Arslan, şunları kaydetti: “Bütün yöneticilerimiz hakkında soruşturma başlattılar ve uzun süre HAK-İŞ’in de faaliyetleri durduruldu, sendikal faaliyetleri yapamadık. 1980 12 Eylül’ünden 1985’e kadar toplu sözleşme yapamadık. Bize dendi ki HAK-İŞ, DİSK ve MİSK olmayacak, tek sendika olacak, o da TÜRK-İŞ. Ya oraya gider üye olursunuz ya da size izin vermeyiz. 4 yıl toplu sözleşmesiz, sendikasız, sendikal faaliyetsiz ve askeri yönetimin baskıları altında bir mücadele yaşadık. O süreçte maalesef TÜRK-İŞ’in genel sekreterini bakan yaparak kazanılmış haklarımızı geri götürdüler, sendikal örgütlenmeyi zorlaştıracak yeni düzenlemeler getirdiler. İlk defa ikramiyelerimize ve kıdem tazminatımıza sınır getirdiler. 12 Eylül darbesinin en büyük mağduru pozisyonuna düştük. Dolayısıyla 12 Eylül darbesi en çok çalışanlara darbe vurmuştur. 12 Eylül döneminde 30 bin civarında işçi işten çıkarıldı. Kamu ve özel sektörde Türkiye ciddi bir şekilde ekonomik dar boğaza girdi. Milli geliri ve büyüme hızı düşerken işsizlik oranları arttı.”


12 EYLÜL’ÜN ÇALIŞMA HAYATINDA AÇTIĞI YARALAR HALA SARILAMADI


12 Eylül rejiminin sendikal haklara getirdiği sınırlandırmaların hala tamamen kaldırılamadığını vurgulayan Arslan, 2012’de sendikal haklar konusunda kısmi gelişmeler olduğunu, ancak tam olarak hakların elde edilemediğini söyledi.


Geniş bir katılımla gerçekleştirilen toplantıda HAK-İŞ Aydın İl Başkanı Koray Aydın, Öz Büro İş Aydın İl Temsilcisi Nefise Kutay Şahin, Hizmet-İş Uşak Şube Başkanı Recep Sorkun, Hizmet-İş Denizli Şube Başkanı Sezai Söylemez, Hizmet-İş İzmir İl Başkanı Gültekin Şimşek, Öz Taşıma İş Bölge Başkanı Osman Coşkun, Enerji İş İl Başkanı İlker Çelikkol, Öz Güven Sen İl Başkanı Murat Karadağ ve Öz Sağlık İş Temsilcisi Şenay Baştürk de hazır bulundular. 


ARSLAN, ‘EVET’ VE ‘HAYIR ÇADIRLARINI ZİYARET ETTİ


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Aydın İl Başkanlığı tarafından şehir merkezinde kurulan EVET çadırını ziyaret etti. Aslan, hayır çadırını da ziyaret ederek referandumda evet oyu kullanmalarını istedi.


08 Nisan 2017 20:43, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu